Borilni športi

Drzni Ortiz: Ko premagam Wilderja, mu bom ponudil možnost za 'trilogijo'

Las Vegas, 23. 11. 2019 06.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči s sobote na nedeljo bomo priča novemu spektakularnemu boksarskemu obračunu med Deontayjem Wilderjem in Luisom Ortizom za naslov prvaka po različici WBC. Prvi medsebojni dvoboj se je končal v prid prvega, kako pa se bo razpletla povratna borba, preverite v neposrednem prenosu na VOYO od 3. ure naprej. Izkušeni Kubanec verjame, da bo šampionski pas tokrat romal v njegove roke.

Povratni boksarski obračun med Deontayjem Wilderjem in Luisom Ortizom si boste lahko v živo ogledali na VOYO v noči s sobote na nedeljo od 3. ure dalje. Nikar ne zamudite zanimivega dogajanja iz lasvegaške MGM Grand Garden Arene!
V lasvegaški MGM Grand Garden Areni se bosta še drugič v tem koledarskem letu v ringu pomerila aktualni svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBC Deontay Wilder in vseh bitk vajeni Luis Ortiz. Pred osmimi meseci se je v New Yorku veselil precej mlajši Wilder, tokrat pa je izkušeni Kubanec odločen, da vrne udarec. "Zame bo zelo vznemirljivo osvojiti naslov prvaka in s tem postati sploh prvi kubanski boksar, ki mu je uspelo nekaj tako velikega. Če oziroma ko ga premagam, mu bom ponudil možnost za 'trilogijo'. On (Deontay Wilder, op. p.) je meni ponudil možnost povratnega dvoboja, zato ni nobenega dvoma o tem, da bom tudi jaz njemu ponudil možnost tretje borbe," je na zadnjem srečanju borcev pred spektaklom v Las Vegasu razpredal izzivalec Ortiz.

Verjame v podoben epilog tudi v drugo
Spomnimo, da je marca letos Wilder slavil zmago s tehničnim nokavtom v 10. rundi, čeprav je bil Luis Ortiz na dobri poti, da preseneti svojega nasprotnika. "V veliko čast si štejem dejstvo, da bo to moja že deseta obramba šampionskega pasu. Še posebej zato, ker so bili mnogi prepričani, da sploh ne bom postal svetovni prvak. Moj načrt je popolnoma jasen: premagati Ortiza z novim nokavtom," je samozavestno sporočil aktualni svetovni prvak po verziji WBC in dodal, da želi z drugo zmago nad izkušenim Kubancem odpraviti še zadnje dvome o tem, kdo je resnično boljši.

Deontay Wilder verjame, da bo še desetič zapovrstjo ubranil naslov svetovnega boksarskega prvaka po verziji WBC.
Deontay Wilder verjame, da bo še desetič zapovrstjo ubranil naslov svetovnega boksarskega prvaka po verziji WBC. FOTO: AP
"Vselej stremim k predčasni pekinitvi dvoboja, saj ne želim zapustiti ringa brez nokavta. Čeprav sem Ortiza že premagal, so se ga drugi borci izogibali. Sam pa sem mu ponudil možnost "revanše", kar je malce čudno, glede na to, da sem ga enkrat že nokavtiral. Običajno takrat ostali izkoristijo priložnost in se pomerijo s slabšim borcem. Po drugi strani pa je potrebno priznati, da je Ortiz odličen borec, ki ima malo šibkih točk. Na srečo sem uspel eno od njih izkoristiti v svoj prid in zmagati. Prepričan sem, da bomo nekaj podobnega videli tudi v Las Vegasu," je še pristavil Deontay Wilder. 

Deontay Wilder vs Luis Ortiz 2
Deontay Wilder vs Luis Ortiz 2 FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AnthonyfJoshua
23. 11. 2019 09.17
+6
Ortiz je boljši tehnični boksar, ima več dolgoletnih izkušenj kot Wilder. Ortiz ga lahko premaga vendar, če sede Wilderjeva desnica bo v problemih.
marija4
23. 11. 2019 10.45
+6
ortiz je odličen borec vendar je prestar da bi ugnal wilderja ki je v življenski formi