Borilni športi

Wilder kritiziral Ruizovo požrešnost in ponočevanje, Joshuo primerjal s Kličkom

New York, 09. 12. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Anthony Joshua se je s strogo disciplino in dobro premišljeno taktiko vrnil nazaj na sam boksarski vrh težke kategorije. Prepričan je, da ga zdaj prav nič ne more več zaustaviti. Ob zmagi nad Američanom mehiških korenin Andyjem Ruizom se je tako že spogledoval z novimi izzivi, na njegovem seznamu pa se je znašel tudi Deontay Wilder.

"Ruiz je dejal, da mu je šlo dobro, saj ni pustil, da bi mu pritisk prišel do živega. Na koncu pa sem ga slišal dejati, da sta kriva prevelika količina hrane in pomanjkanje treninga. Kaj za vraga?" se sprašuje Wilder.
"Ruiz je dejal, da mu je šlo dobro, saj ni pustil, da bi mu pritisk prišel do živega. Na koncu pa sem ga slišal dejati, da sta kriva prevelika količina hrane in pomanjkanje treninga. Kaj za vraga?" se sprašuje Wilder. FOTO: AP

Trenutno še ni povsem jasno, s kom se bo Anthony Joshua pomeril v naslednjih mesecih, prav zagotovo pa ga čaka zmenek z Oleksandrom Usykom, omenja se tudi borbo s Kubratom Pulevom in revanšo z Andyjem Ruizom. Kljub množici domnevnih borb pa si ljubitelji borilnih veščin želijo predvsem dveh nasprotnikov: Tysona Furyja in Deontaya Wilderja. Slednji do zdaj dlje od besed še ni šel, je pa ob t. i. Spopadu na sipinah usmeril nekaj strupenih puščic proti svojemu boksarskemu kolegu Joshui in se obregnil ob njegovo predstavo v ringu Diriyaha.

"Naredil je, kar je potrebno za zmago. Tekal je po ringu. To je prevzel po Vladimirju Kličku, ki ga je prav tako obiskal med treningom. Ubral je metodo direkt-zgrabi-drži, to je bilo vse, kar je počel v ringu. Želel je le preživeti borbo, tako kot je to počel Kličko," je Wilder dejal v pogovoru za The Athletic in nadaljeval: "Daj no, želiš biti dominanten?! Sam razmišljam povsem drugače. Jaz sem zver, vojščak, kralj, vladar. Morda sem prevelik sanjač za to boksarsko ero, morda svet želi tisto prijazno s*****. Moja miselnost je povsem drugačna od ostalih."

Wilder je pred tedni na tla pospravil Luisa Ortiza.
Wilder je pred tedni na tla pospravil Luisa Ortiza. FOTO: AP
Sam razmišljam povsem drugače. Jaz sem zver, vojščak, kralj, vladar. Morda sem prevelik sanjač za to boksarsko ero, morda svet želi tisto prijazno s*****. Moja mentaliteta je povsem drugačna od ostalih. Deontay Wilder

Američan ni varčeval niti s kritikami na račun Ruiza, ki je tik po borbi dejal, da na obračun ni bil pripravljen, za poraz pa krivil mesece ponočevanja in odvečne kilograme. "Ruiz je dejal, da mu je šlo dobro, saj ni pustil, da bi mu pritisk prišel do živega. Na koncu pa sem ga slišal dejati, da sta kriva prevelika količina hrane in pomanjkanje treninga. Kaj za vraga? Kaj pomeni, da nisi mogel trenirati pogosteje in da si požrl preveč? Jaz boks jemljem izjemno resno. Ne vem, kaj je razmišljal, vendar sam ne želim postati prvak le za kratek čas, po nekaj mesecih pa že pasti s prestola. Vse le zato, da bi se lahko, vse do konca, hvalil s tem, da sem bil nekoč prvak. Ne bom pustil, da bi mi kdo vzel naslove. Tu sem, da se vpišem v zgodovino. Naj živi kralj," je bil še jasen Američan, ki očitno misli še kako resno. V intervjuju je namreč še enkrat poudaril, da je napočil pravi čas za absolutnega šampiona težke kategorije, ta je po njegovem premajhna za tako veliko število pasov.

"Svetu bom dokazal, da sem najboljši in da mi nihče ne seže do kolen. Sploh od borcev, ki dandanes kraljujejo v težki kategoriji. Čas je, da se pokaže, kdo je najboljši," je zaključil Wilder.

Celoten spektakel, kot tudi vse ostale borbe, si lahko v vsakem trenutku ogledate na VOYO

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baletka
16. 12. 2019 13.00
+2
Realno ga je primerjal z bokserjem, ki ni izgubljal rund kot ON. on sam je se zadnjo borbo zgubljal kar 6rund od 7ih.. zato njegov udarec poimenujemo lah lucky shot.. ker ce evidentno zgubljas tok rund, nek prehud bokser lih nisi..
Uporabnik1563816
09. 12. 2019 12.24
+12
Wilder ma prou kaksne izjave daje ruiz so prou smešne sicer bo pa itak pojedu joshuo za malico
awontuwej
09. 12. 2019 10.41
+7
Wilder ima pravi priimek, saj je res divji. Tehniko ima sicer nekoliko slabšo, udarec pa strahovit. Zanimiv boj bi bil Wilder - Ruiz, dva prava figtherja. Ampak najprej mora Wilder premagati Joshuo, kar pa na trenutno pokazano ne bi smel biti prevelik problem.
Hellsrael
09. 12. 2019 09.43
+19
Ni vec atraktivnosti.zal so casi lewisa,tysona id mimo
Thor33
09. 12. 2019 09.19
+19
zdj Joshua nmore več odbit Wilderja. AJ se boji bokserjov kot so fury wilder... tak da komi čakam da sprejme enga od teh dveh da vidi ka je boks!
BELAN
09. 12. 2019 16.23
+6
Thor,kaj pa ima AJ z wilderjem,misliš,da on odloča o tem,malo si preberi pravila....
Mega100
09. 12. 2019 09.00
+10
Boks vreča je bolj vitka, kot debeljko Ruiz...lol.
Lessihinav?ek
09. 12. 2019 08.30
+9
Wilder ima prav.čeprav upam na zmago AJ.ampak težka bo
Kliko7
09. 12. 2019 07.07
+22
Bom se prijavu. Za milijon mi lahk vse zobe zbije
Krematorij666
09. 12. 2019 07.40
+28
Če bi samo zobe izpljuval bi tudi jaz bežal po ringu... Fijakanje z vozičkom ali pa počitek pod rušo mi pa ne diši.
Sentis
09. 12. 2019 07.44
+16
Mogoče te vzamejo namesto vreče na treningu.
i141
09. 12. 2019 07.51
+15