Borilni športi

Wilder našel razlago za poraz Joshue: Ko je napočil njegov čas, je enostavno zmrznil

New York, 04. 07. 2019 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poraz Anthonyja Joshue še vedno buri duhove. Njegov boksarski ’kolega’ Deontay Wilder je v zadnjem pogovoru sicer nekoliko varčeval s puščicami na račun Britanca, a iz svoje kože le ni mogel. Dejal je, da bi sam z njim opravil še kakšno rundo prej, kot glavni razlog za poraz pa obtožil velik pritisk ter strah.

Ameriški boksar Deontay Wilder, lastnik pasu težke kategorije po verziji WBC, bo septembra v ringu zaplesal s Kubancem Luisom Ortizom. Vendar pa Američan zadnje dni ni v središču pozornosti zaradi borbe same, temveč predvsem zaradi ostrih kritik na račun Anthonyja Joshue.

Joshua je drago plačal poraz proti Ruizu.
Joshua je drago plačal poraz proti Ruizu. FOTO: AP

Britanec je junija klonil pred Andyjem Ruizom Jr., kar je nekoliko premešalo karte v boksarskem svetu. Po porazu so vzklile tudi številne teorije zarote, Wilder pa meni, da je za črno piko v Britančevi karieri, zaslužen predvsem pritisk.

"AJ je bil pod velikim pritiskom, kot prvo je moral v Ameriko, kot drugo je bil v skrbeh zaradi mene. Bilo ga je strah, ko je videl, kaj sem storil Dominicu Breazealeju v prvi rundi. Vse to je ustvarilo še dodaten pritisk. Že pred obračunom je bil nervozen, kar mi je povsem jasno," je v svojem stilu povedal Američan in nadaljeval: "Ko je napočil njegov čas, je enostavno zmrznil. Bomo videli, če se lahko izkaže v revanši."

V pogovoru za World Boxing News ni pozabil omeniti, da je sam že dolgo časa napovedoval izid Anthonyjevega prvenca v Ameriki. "Kot sem že rekel, držali so ga stran od mene in sedaj je jasno zakaj. Vedeli so, kaj bi se zgodilo. Verjetno bi ga na tla pomedel že kakšno rundo prej," je dejal jezikavi boksar.

Ljubitelji boksa so pričakovali revanšo Wilderja in Tysona Furyja, namesto tega se bo Američan septembra pomeril z Ortizom.
Ljubitelji boksa so pričakovali revanšo Wilderja in Tysona Furyja, namesto tega se bo Američan septembra pomeril z Ortizom. FOTO: AP

Za razliko od besed, ki jih je namenil britanskemu boksarju, pa ni varčeval s pohvalami na račun Mehičana. Ruiz je uresničil njegova pričakovanja. "Prepričan sem bil, da ima fant še veliko za pokazati. Zna se boriti. Vedel sem, da ima številne vrline, da je pogumen, da ima ta tipični mehiški ponos," je bil jasen Wilder.

Poraz ni razlog za konec kariere

Ruiz in Joshua naj bi se čez nekaj mesecev znova pomerila v ringu, številni pa so mnenja, da bi nov poraz ob revanši, Britanca lahko stal kariere. A prvak težke kategorije po verziji WBC se s temi domnevami ne strinja. "Zanj ni nikoli konec. Ljudje mislijo, da boš po porazu zaključil kariero, vendar temu nikoli ni tako. Javnost se ni prav ničesar naučila. Dejstvo je, da prav tako postaneš šampion, enkrat, dvakrat, trikrat,..." je zaključil Wilder.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.