Borilni športi

Wilder o Furyju: Je pravi norec!

New York, 29. 01. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vročica pred revanšo Tysona Furyja in Deontaya Wilderja hitro narašča, Američan je tako proti Britancu usmeril nekaj strupenih puščic in njegove pesti označil za oblazinjene. Zagotovil je, da udarcev v prvi borbi skorajda ni občutil, se bo pa potrudil, da revanšo konča s nokavtom v drugi rundi.

Boksarski navdušenci se že veselijo revanše, ki bo 22. februarja v Las Vegasu.
Boksarski navdušenci se že veselijo revanše, ki bo 22. februarja v Las Vegasu. FOTO: AP

Kmalu po naznanitvi revanše med Deontayjem Wilderjem in Tysonom Furyjem je bilo boksarskim navdušencem jasno, da se obeta kopica pikantnih izjav in pikrih pripomb že pred samim dogajanjem v ringu. S tem je začel kar Britanec, ki je zagotovil, da bo nasprotnika skušal pokončati že v samem začetku. "Z njegovim najmočnejšim orožjem – desnico," je pred nedavnim razkril ‘Gipsy King’, ki je obljubil še, da bo Wilder obležal že v drugi rundi.

Blagoslovljen sem z močjo. Njegova naloga je, da se me vseh trideset minut uspešno izogiba. Deontay Wilder

Seveda mu Američan ni ostal dolžan. "Ne vem, kaj točno bo naredil. Je pravi norec! Če verjame v to, ga bom držal za besedo. Vendar ko stopiš v ring, je zgodba povsem drugačna. Sem največji delivec udarcev v zgodovini boksa," je zagotovil Wilder, prepričan, da Fury svoje obljube ne bo mogel izpolniti. Zagotovil je, da so Britančevi udarci vse preveč nežni, da bi nasprotnika kaj hitro lahko pospravil na tla. "Tega v zadnji borbi ni bilo zaznati. Njegovih udarcev sploh nisem čutil. Mislim, da ima blazino namesto pesti. Seveda ima tehniko, a konec koncev ne moreš imeti vsega," je pojasnil ameriški boksarski as.

Deontay Wilder v svoji profesionalni karieri še ni zabeležil poraza.
Deontay Wilder v svoji profesionalni karieri še ni zabeležil poraza. FOTO: AP

Sedmo silo je opozoril, da ne gre pozabiti njegovih preteklih zmag. Šampion težke kategorije po verziji WBC še ne pozna poraza, moč njegovih pesti pa so do zdaj občutili že številni borci. "Videli boste borbo dveh težkokategornih velikanov. V 29 zmagah sem zabeležil 20 nokavtov. V nokavtiranju sem zelo dober. Ne podcenjujte moje moči," svari Wilder, ki ima za Furyja prav poseben nasvet: "Blagoslovljen sem z močjo. Njegova naloga je, da se me vseh trideset minut uspešno izogiba."

Prvi zmenek borcev se je končal brez zmagovalca. Čeprav so bili številni mnenja, da so sodniki s končno odločitvijo oškodovali Furyja, ki je podelil več udarcev, pa je bil Wilder tisti, ki je Britanca nekajkrat pomedel na tla. Nihče izmed njiju ni bil zadovoljen s končnim izplenom, pravico bosta tako iskala v februarski revanši.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marija4
29. 01. 2020 08.36
+6
fury lahko dobi use runde dokler ga wilder ne nokavtira :)
D0c
29. 01. 2020 08.36
-3
Ce bo Fury prezivel vse runde bo zmagal. Vecja verjetnost pa je da bo padel,ker sedaj presenecenj vec nebo...Wilder ga je nastudiral v nulo. V prejsnji borbi je skoz glavo dol tiscal in se skrival kot zelva..
multifit
29. 01. 2020 07.22
+13
Če ga bo zadel.
Bigbadjohn
29. 01. 2020 11.49
+7
Nekam ga bo zagotovo zadel... je dovolj velika tarča, haha!
HUSO BOSS
29. 01. 2020 07.14
-23
Wilder ga bo pojedu k čevap!
Bigbadjohn
29. 01. 2020 11.51
+7
A zato torej v sklopu priprav Furry pospešeno dela prilogo (kajmak))!