Borilni športi

Wilder pred težko odločitvijo: revanša s Furyjem ali borba za naslov absolutnega vladarja?

Los Angeles, 06. 12. 2018 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vročica po obračunu med Deontayem Wilderjem in Tysonom Furyjem se še ni ohladila, zdaj je nekaj olja na ogenj prilil še Eddie Hearn, promotor britanskega boksarskega zvezdnika Anthonyja Joshue. Želel bi si namreč, da Joshua že aprila na Wembleyju zapleše prav z Američanom, lastnikom pasu težke kategorije po verziji WBC.

Povratni obračun med Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem je le še vprašanje časa, težko pričakovana boksarka poslastica v Los Angelesu se je namreč končala brez zmagovalca.

Kljub Furyjevim namigovanjem, da se bo nasprotnik na vsak način skušal izogniti povratni borbi, so odzivi iz Wilderjevega tabora drugačni. Američanov trener Jay Deas je tako že izrazil željo, da bi se njegov ’varovanec’ še enkrat pomeril z Furyjem, šele na to pa naj bi na ’spored’ prišla tudi borba z britanskim boksarskim asom Anthonyjem Joshuo.

Wilder je Furyja dvakrat poslal na tla, borba pa se je končala brez zmagovalca.
Wilder je Furyja dvakrat poslal na tla, borba pa se je končala brez zmagovalca. FOTO: AP

A očitno v Joshuinem taboru nad njegovo idejo niso preveč navdušeni, težko neučakani bodo namreč storili vse, da se bosta Joshua in Wilder čim prej pomerila v ringu.

"Vedeti moramo, če bo prišlo do povratne borbe. Če ne drugega, je bila borba v prid Wilderju. Slednji si tako še naprej lasti pas. Zato nameravam v naslednjih dneh odpotovati v Los Angeles in se pogovoriti z Wilderjevimi predstavniki. To je borba, ki jo v aprilu želimo ponuditi boksarskim navdušencem, in potrudili se bomo, da bo do tega prišlo. Morda si tudi Wilder želi borbe z Joshuo, prej kot revanše s Furyjem. Kar se tiče Joshue, on se bo boril s komerkoli. Želel bi, da je naslednji nasprotnik Wilder, a že od nekdaj si želi tudi Furyja," je bil jasen Eddie Hearn, Joshuin promotor.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
06. 12. 2018 18.22
+5
Gipsyje imel možnost premagat wilderja,pametno razmišlja AJ,naj se že enkrat pomerita dva najboljša(trenutno) na svetu..to bo dvoboj,kaj dvoboj mesarska obdelava !
Profesormarck
06. 12. 2018 18.25
+2
Furi je znan po tem,da se v drugo ne želi več srečat,kot z kličkom ne..sedaj bo zopet v depresijo padel,pa kilažo nabijal..samo da se izogne..wilder je takoj isti dan omenil drugo srečanje,furi pa,da bo še videl,kako naprej !
Ata_Smrk
06. 12. 2018 13.19
-5
zdaj pa rep med noge. fury ga bo, ce pride do revanze in tega ga je strah...
Profesormarck
06. 12. 2018 18.19
+4
daj ne bluzi,fury mu je kar dvakrat čevlje poljubljal,pa še več kot deset sekund je bil na podu.....sem te že čakal,tudi pred dvobojem,si se slinil,na moj komenrat,ko sem govoril,da je Wider boljši !
dvojnidupe
06. 12. 2018 12.40
+6
Haha fury ga zdominira. Aj je počasen boksar k išče 2 udarca za KO. Fury ga posola
bmw71
06. 12. 2018 13.39
-5
mitschke00
06. 12. 2018 12.32
-14
Kakšen Fury, kva se boš s tem zavaljencem tepel.Direkt na dvoboj z Joshuo.Fury ni vreden ne časa ne energije