Borilni športi

Wilder iskreno o življenjski poti: Ni bilo lahko, bil sem povsem na robu

New York, 04. 02. 2020 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danes je svetovni prvak težke kategorije in obenem eden od najboljših boksarjev na svetu sploh. Toda življenjska pot Deontayja Wilderja ni bila vedno posuta z rožami. V enem od pogovorov je med drugim razkril, da so ga v nekem trenutku prevzele najbolj črne misli.

Če je pred nekaj manj kot 15 leti aktualni svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Deontay Wilder razmišljal o samomoru, je danes pri 34-ih povsem drugačna oseba. "Vse se je začelo podirati leta 2005, ko se je rodila najstarejša hči Naiyea. Pravzaprav se mi je življenje začelo sesuvati leto kasneje, ko sem ostal brez družine in se znašel v situaciji, ko mi ni bilo več do ničesar. V nekem trenutku sem držal pištolo v rokah in razmišljal o samomoru. Prepričan sem bil, da pravega izhoda ni, da je edina prava pot odhod na drugi svet," je o morda najbolj temačnem obdobju svojega življenja v pogovoru za BT Sport spregovoril 'Bronasti Bombarder' in nadaljeval: "V podobni situaciji se znajde vse več ljudi, kar je skrb vzbujajoče. Pritiski prihajajo z vseh strani, zahteve mnogih nerealne, najbolj pa primanjkuje empatije do sočloveka. Tega praktično ni. Ko človek namreč doživlja težke trenutke, ne razmišlja o ničemer drugem, le o samemu sebi. Ne zavedajoč se dejstva, da bi s takšnim vedenjem lahko škodoval svojim najbližjim. To sem počel jaz in plačal za svoje napake."    

Deontayja Wilderja v kratkem čaka povratni obračun proti Tysonu Furyju.
Deontayja Wilderja v kratkem čaka povratni obračun proti Tysonu Furyju. FOTO: AP

Vzpon v karieri
A le dve leti po največji osebnostni krizi se je Wilder vrnil tistemu, kar najbolje počne - vrhunskemu boksu. "Morate razumeti, da mlad človek pri 19 letih težko sprejme dejstvo, da se je njegov otrok rodil s hibo. Ni pomembno s kakšno, saj je vsakomur jasno, da je tak otrok potrebuje posebno nego in pozornost. Ko ste postavljeni pred takšen izziv, sami pa se še precej iščete v svojih željah za prihodnost, je vse skupaj še toliko težje. Zaveš se, da bo tvoj otrok potreboval veliko več ljubezni in vsega ostalega v primerjavi z 'normalnim' otrokom. Vi pa živite iz dneva v dan in veste, da mu ne boste zmožni ponuditi vsega, kar želite. To me je 'ubilo', psihično povsem dotolklo, vse, kar sem želel, je, da bi bil moj otrok zdrav. Nisem bil kos tej nalogi," je kljub poznejši blesteči karieri priznal Deontay Wilder, ki se bo v kratkem v povratnem dvoboju pomeril s Tysonom Furyjem.

Kljub vsem težavam in oviram je Wilder leta 2008 z zlato olimpijsko medaljo začel tlakovati pot naslednjim izjemnim uspehom. Svoj vrhunec je dočakal leta 2015, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka. Danes je, kot sam pravi, povsem drugačna oseba, veliko bolj zrel in hkrati osredotočen na stvari, ki ga osrečujejo.       

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

panamera
04. 02. 2020 17.36
+1
Matrax
04. 02. 2020 16.24
-1
Vsi, ki imajo polni keša imajo neke težave in potem..... Kot Feniks..... Bla bla bla. Navadni smrtniki pa nimajo težav?
pajac1
04. 02. 2020 16.41
+8
Verjemi da nisi zivel na robu revscine kot nekateri bokserji ki so uspeli prit iz svetovnega govna in premagali vse ovire
bikoborec69
04. 02. 2020 16.11
+8