Borilni športi

Wilder se po dveh porazih proti Furyju v ring vrača proti izkušenemu Heleniusu

New York City, 15. 10. 2022 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
3

Nekdanji prvak WBC-jeve težke kategorije Deontay Wilder se po dveh zaporednih porazih in letu premora vrača v ring. V noči s sobote na nedeljo se bo v newyorškem Barclays Centru pomeril z dve leti starejšim Robertom Heleniusom, za katerega bo to največja borba v profesionalni karieri. Zmagovalec njunega obračuna se bo tudi uvrstil v ožji izbor izzivalcev za naslov prvaka organizacije WBC. Boksarski spektakel si lahko od 3.00 dalje v živo ogledate na VOYO.

Deontay Wilder vs Robert Helenius

36-letni Deontay Wilder se bo po letu premora, med katerim se je že spogledoval s športno upokojitvijo, le vrnil na boksarsko sceno. 'Bronasti bombarder', ki je med letoma 2015 in 2020 vladal v WBC-jevi težki kategoriji, je v zadnjih dveh letih dvakrat zapored izgubil proti velikemu rivalu Tysonu Furyju in tako zabeležil svoja edina poraza v profesionalni karieri. Na zmagovalno pot se bo tako Wilder poskušal vrniti proti Robertu Heleniusu, ki si kakšnega izmed večjih šampionskih pasov še ni lastil. 

Deontay Wilder vs Robert Helenius

38-letni Finec je po treh prepričljivih zaporednih zmagah dobil priložnost boriti se z nekdanjim prvakom, ki se ji enostavno ni mogel odreči. A tokrat Heleniusa, ki v profesionalni karieri beleži 31 zmag, od katerih jih je 20 dosegel z nokavtom, in tri poraze, ne čaka lahko delo. Wilder namreč kljub porazih proti Furyju še vedno velja za enega najnevarnejših boksrjev težke kategorije in ima tudi enega najmočnejših udarcev. Borec iz Tuscaloose, kjer so mu nedavno tudi postavili bronasti kip, je namreč kar 41 izmed 42 kariernih zmag dosegel z nokavtom in bo tudi zaradi tega velik favorit tokratnega obračuna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ker je borba označena za t. i. WBC Heavyweight Title Eliminator, si bo zmagovalec borbe med Wilderjem in Heleniusom prislužil borbo, ki bo ob morebitni zmagi vodila do borbe za naslov nespornega prvaka, ki je vsaj zaenkrat v lasti Tysona Furyja. Na zmagovalca skoraj zagotovo čaka Andy Ruiz mlajši, ki je pred kratkim premagal kubanskega veterana Luisa Ortiza. Borbo med Ruizom in Ortizom si je dober mesec nazaj v živo ogledal tudi Wilder, ki se, kot kaže, delno že pripravlja na Američana mehiških korenin, a bo moral najprej odpraviti Finca, znanega tudi pod vzdevkom 'Nordijska nočna mora'. Wilder se sicer že nekaj časa tudi spogleduje z borbo z Anthonyjem Joshuo, a se bo, kot kaže, Anglež decembra letos naposled le pomeril z rojakom in velikim rivalom Tysonom Furyjem.

Ob tem velja poudariti, da sta bila Wilder in Helenius nekoč tudi sparing partnerja, Finec pa je bil na uradnem tehtanju kar 17 kilogramov težji od Američana (Heleniu je tehtal približno 114 kilogramov, Wilder pa 97 kilogramov), ki je od zadnje borbe s Furyem izgubil približno 11 kilogramov, kar je verjetno posledica novega režima treniranja in prehranjevanja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Deontay Wilder pa ni edini borec, ki se bo po letu premora vrnil v ring. V predzadnji borbi večera bo namreč nastopil tudi nekdanji IBF-ov prvak super srednje kategorije Caleb Plant. Američan, ki do lanskega novembra v profesionalni karieri ni poznal poraza, je lani namreč klonil proti nespornemu kralju srednje in super srednje kategorije Canelu Alvarezu. Tokrat mu bo nasproti stal dvakratni prvak WBC-jeve super srednje kategorije Anthony Direll, ki je lani prav na dogodku, na katerem je Plant izgubil proti Alvarezu, premagal Marcosa Hernandeza.

Seznam borb glavnega dela dogodka, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Deontay Wilder – Robert Helenius (t. i. WBC Heavyweight Title Eliminator borba)

Super srednja kategorija: Caleb Plant – Anthony Direll (t. i. WBC Super Middleweight Title Eliminator borba)

Težka kategorija: Frank Sanchez – Carlos Negron (za naslov t. i. WBC Continental Americas prvaka)

Bantamska kategorija: Gary Antonio Russell – Emmanuel Rodriguez (t. i. WBA in IBF Bantamweight Title Eliminator)

Deontay Wilder vs Robert Helenius
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jetski
15. 10. 2022 20.56
+2
😂😂😂Fjuri uba na enkrat nalom💪😁
Iniesta
15. 10. 2022 19.14
+3
Vajlder bi moral na Džošuo in Usika … Fjuri je zanj prevelik zalogaj …
Tone 12345
15. 10. 2022 17.10
+0
Helenius ko je taj