Borilni športi

Wilder spet glasen: AJ ekipa prav prosjači za dvoboj

London, Los Angeles, 11. 12. 2018 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po boksarski poslastici v Staples Centru, ki se je končala brez zmagovalca, se je razvila vroča debata o tem, s kom bo Deontay Wilder v naslednjih mesecih zaplesal v ringu. Na tapeti sta povratni obračun s Tysonom Furyjem ali borba z Anthonyjem Joshuo za naslov absolutnega prvaka.

Sploh obračun z britanskim boksarskim zvezdnikom Anthonyjem Joshuo je še kako vroč. Prvak težke kategorije po verziji WBC Deontay Wilder je namreč prepričan, da je Britančeva ekipa pripravljena storiti vse, le da uresničijo idejo.

S kom se bo Joshua pomeril aprila na Wembleyju?
S kom se bo Joshua pomeril aprila na Wembleyju? FOTO: AP

"Sedaj že prosjačijo za dvoboj. Njegova ekipa se na vsak način trudi stopiti v stik z mojo," je dejal Američan, ki je pred časom poskrbel za kontroverzen obračun s Tysonom Furyjem, sodniška odločitev, o borbi brez zmagovalca, pa še danes buri duhove. Prav zato so številni mnenja, da ima prednost revanša s Furyjem in da bo Joshua moral še malo počakati.

"Lahko bi imel to priložnost, imel jih je že kar nekaj. Lahko bi se boril z Luisom Ortizom, lahko bi se pomeril z mano, ali pa Tysonom Furyjem," je prepričan Američan, ki pa ostaja samozavesten: "Ljudje želijo vedeti, kdo je najboljši, še bolj po borbi s Furyjem. Trudim se dokazati, kdo je najboljši. Vedno bom trdil, da sem to jaz, vse dokler ne bom poražen."

Obračun med Wilderjem in Furyjem se je končal brez zmagovalca.
Obračun med Wilderjem in Furyjem se je končal brez zmagovalca. FOTO: AP

Velike želje po spopadu, ki bi določil absolutnega vladarja težke kategorije ne skrivajo niti v ekipi Anthonyja Joshue. "Wilder je naša prva in zlata izbira," je zatrdil promotor Eddie Hearn, ki pa ni odpisal niti 'Gypsy Kinga'. Zatrdil je namreč, da bi Joshua, potem, ko bi si zagotovil vse pasove, dal priložnost tudi Furyju.

Hearn je sicer pred časom dejal, da so pogajanja padla v vodo, a poudaril, da je odločitev o borbi povsem na plečih Wilderja. Ta bi se z Joshuo lahko pomeril že 13. aprila na Wembleyju.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Romantik
13. 12. 2018 08.36
+5
V času, kjer so največje boxerske tekme prirejene za stavnice, bi res potrebovali enega pravega borca, ki bi zaključil tako Wildera kot Furyja. Wilder se sploh ne zna gibati po ringu, Fury pa je 2x padel, pa ga je rešilo to, da je bil razplet dvoboja prirejen, samo da se lahko ponovi dvoboj. AJ je zmožen oba spraviti na tla, enega za drugim, za nedvoboj pa so krivi njegovi managerji, ker želijo iztržiti preveč.
Pop92
13. 12. 2018 09.42
+4
Se strinjam, sam navijam že dolgo leta za wilderja, ampak mi je bolj všeč joshua, ker je wilder postal pravi napihjenec do konca...upam, da AJ oba premaga...