Borilni športi

Wilder: Težka kategorija je premajhna za tako veliko število prvakov

Las Vegas, 24. 11. 2019 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški boksar Deontay Wilder je z znamenito desnico ’pokončal’ Luisa Ortiza in tako še desetič ubranil naslov svetovnega prvaka težke kategorije po verziji WBC. Ob novi zmagi ’The Bronze Bomber’ ni izgubljal časa, že v ringu je pripomnil, da je lahko vladar težke kategorije le en sam.

Že februarja Deontaya Wilderja tako čaka revanša s Tysonom Furyjem, po njegovi izjavi ob koncu borbe z Luisom Ortizom sodeč, pa se v 2020 obeta tudi borba za absolutnega prvaka težke kategorije. Američan je namreč poudaril, da želi svoj primat v težki kategoriji dokazati v borbi z zmagovalcem obračuna Andy Ruiz JrAnthony Joshua.

Wilder pa je z novo zmago še desetič ubranil pas organizacije WBC.
Wilder pa je z novo zmago še desetič ubranil pas organizacije WBC. FOTO: AP

"Naslednja je revanša z Furyjem. Ta je na sporedu februarja, tako da bomo že videli," je dejal Wilder, ki je imel pri tem v mislih 22. februar, dan, ko naj bi se pomeril z Gypsy Kingom. A sam vidi še dosti dlje. "Potem si želim borbe, ki bo združila vse pasove težke kategorije. Želim si le enega prvaka, eno ime, en obraz. To bom jaz, Deontay Wilder," je dejal Wilder in pri tem imel v mislih borbo z zmagovalcem decembrske boksarske poslastice. Andy Ruis Jr in Anthony Joshua bosta v ringu zaplesala 7. decembra, borbo si bo mogoče ogledati tudi na Voyo.

Joshua je sicer že prispel v Savdsko Arabijo, kjer ga čez dva tedna čaka borba z Ruizom: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Popoln kandidat za naziv absolutnega prvaka težke kategorije

"Težka kategorija je premajhna za tako veliko število prvakov. Morali bi imeti le enega samega prvaka. Jaz sem popoln kandidat za to ’službo’," je za konec zagotovil Američan.

Wilder sicer ni najbolje začel borbe, Ortiz je dobro nadzoroval dvoboj in se spretno izogibal udarcem. V sedmi rundi pa je Američan s slovito desnico položil Kubanca, ki je ostal na tleh ringa tudi po koncu sodnikovega štetja. Poskušal se je pobrati, a je bilo njegovo ravnotežje preveč načeto, Wilder pa je z novo zmago ubranil pas organizacije WBC. Posnetek borbe si lahko ogledate na VOYO. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baletka
26. 11. 2019 20.02
+3
Nevem kaj vsi vidite v tem Wilderju.. lik hje zgubljal 5 ce ne celo 6rund od 7ih.. brez tega udarca,. Ce bi Ruiz pripeljal borbo cez 12rund bi gladko zgubu.. Cigan Fury je skor Floyd tezke kategorije.. dvomim da bo wilder premagal v furya v povratnem obracunu.. fury je imel prvo borbo po daljsi odsotnosti, po tezkih tezavah, potem v fajtu tudi na tleh.. pa vseeno pripeljal do remija..
Uporabnik1563816
25. 11. 2019 19.06
mariomandzukic
24. 11. 2019 21.44
-6
te razlicne organizacije so kr neki..in potem se dogaja da se vcasih sploh ne ve kdo je najboljsi v kategoriji...je pa res da imamo ljubitelji Boksa neverjetno sreco,saj tolk vrhunskih boksarjev,kot jih je trenutno v teski kategoriji nikol ni bilo..fury,wilder,ruiz,joshua vsi ta pravi sampioni..je pa res da jih bo v roku od 2 let Hrvat Filip Hrgovic use premagal,saj je realno on najvecji talent v teski kategoriji zadnjih 30 let
AnthonyfJoshua
24. 11. 2019 21.53
+8
Se strinjam da imamo srečo. Se pa ne strinjam, da je Hrgovic najboljši talent. Sem sicer hrvat, vendar ne verjamem, da bo bil med tol 5 boksači. Najboljši trenutni talent je pa sigurno Daniel Dubois. Malo si ga poglej na yt.
marija4
25. 11. 2019 11.56
+2
tukaj bi omenil se efe ajagba je tudi odličen talent
BELAN
24. 11. 2019 21.21
+0
Wilder nikoli ne boš imel vseh pasov,ker nisi šampion.....
Baletka
26. 11. 2019 20.04
+1
Se strinjam.. kot da pozablja, da je izgubljal 5 ce ne celo 6 rund do 7e runde, ko ga je nokautiral.. ze res da pravi da potrebuje 2 sekunde v celi borbi.. sam to mislim da skoraj vsak v tezki kategoriji.. udarec ob pravem trenutku na pravo mesto..