Borilni športi

Wilder z vsem srcem verjame v obračun z Joshuo, Hearn zagotavlja: Ta borba bo spremenila globalni šport

New York, 19. 05. 2019 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški boksarski junak Deontay Wilder se, potem ko je že v prvi rundi pospravil Dominica Breazealeja, že spogleduje z novimi izzivi. Po zadnji zmagi Bronze Bomberja so želje po boksarskem spektaklu težke kategorije vse močnejše, zato naj bi bil borba med Wilderjem in Anthonyjem Joshuo le še vprašanje časa.

Boksarska zver je v ringu pokazala svoje zobe. Deontay Wilder je z izzivalcem za šampionski pas WBC kategorije opravil že v prvi rundi. Potem, ko je dosegel že štirideseti nokavt v karieri, kar dvajsetega v prvi rundi, se Američan ni mogel izogniti vprašanjem na račun težko pričakovanega obračuna z Anthonyjem Joshuo.

V 42 borbah je Wilder doživel le en remi, v borbi s Tysonom Furyjem.
V 42 borbah je Wilder doživel le en remi, v borbi s Tysonom Furyjem. FOTO: AP

Britanskega šampiona, ki si lasti kar tri pasove, v začetku junija čaka prvenec na ameriških tleh, kaj kmalu za tem pa bo očitno v ringu zaplesal še z Wilderjem. "To se bo zgodilo, res se bo. V to verjamem z vsem svojim srcem," je svojo veliko naklonjenost boksarskemu spektaklu izrazil Američan.

"Težka kategorija je trenutno zelo tesna. Mislim, da smo dolžni dati oboževalcem tisto kar želijo," je zatrdil Wilder in pojasnil, da so bili pogovori med obema stranema že večkrat v teku, vendar do končne odločitve nikdar ni prišlo. "Želim si le, da bi imeli ljudje dovolj potrpljenja. S potrpljenjem pride čas. Zaupajte nam, bomo že naredili kar je prav," je oboževalce nagovoril ameriški boksarski as: "Ko vse utihne, takrat se zgodi čarovnija. Morda ne točno takrat, ki si to želiš, a vseeno vedno ob pravem času."

Joshua bo v začetku junija zaplesal z Andyjem Ruizom Jr.
Joshua bo v začetku junija zaplesal z Andyjem Ruizom Jr. FOTO: AP

Simpatija do velike boksarske poslastice je prisotna na obeh straneh, tudi v taboru Joshue so namreč še kako naklonjeni obračunu. "Razburljivo je gledati Wilderja. Opravil je svoj posel z odliko, sedaj mora to storiti še AJ. Borba med njima bi bila nekaj največjega, pravi športni praznik. Če bo vse tako kot mora biti, potem je obračun le še vprašanje časa. Brez opravičila. To je borba, ki bo spremenila globalni šport," je poudaril Eddie Hearn in za konec razkril, da si tudi Joshua želi zaplesati z Wilderjem.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

delbond
20. 05. 2019 12.20
+0
ob pametni obrambni taktiki ga bo AJ pojedel...Wilder ko ne bo zadev ključčnih udarcev se bo odprl in potem bo hudo..
Melaj
20. 05. 2019 07.10
+10
AJ in DW sta po moje enakovredna boksarja. Napovedovati, kdo je boljši..težka. Zmagal bi tisti, ki bo inteligentno boksal. Res je, da je AJ imel nasproti bolj izkušene borce. Toda tudi borba DW in Fury ni bil nedolžna. Fury je za vse zelooooo neugoden. Če bi imel več fizične moči, bi obležali vsi njegovi nasprotniki. DW gotovo ne bi preživel toliko udarvev AJ, kot jih je od Furyja. Bo pa tudi AJ ne preživel, če bi se znašel v podobni situaciji 5 in 6 runde, kot jo je proti Kličku. Če ima kdo ostrino, jo ima DW. Komaj čakam na borbo, ker so napovedi brez veze..
Melaj
20. 05. 2019 07.15
+6
Nihče od omenjenih boksarjev pa nima toliko znanja kot Oleksandr Usyk. To je moje mnenje. Škoda, ker nima več višine in teže za težko kategorijo.
D0c
19. 05. 2019 20.39
+4
Wilder je rojen fajter.... AJ je naučen boksar....zanimivo bi blo videt fajt...pomoje bi ble od 5 runde naprej po točkah vse AJjove....pred tem bi pa AJ znal tudi bit k.o..... bomo vidli,upam da se zgodi
nekroman
19. 05. 2019 20.23
+8
wilder je imel le enega omembe vrednega nasprotnika in se morda trije nasprotniki ki so vsaj nekako bili vsaj dostojni nasprotniki za kaksno rundo,drugace pa vse ostalo le nabijanje statistike in le on sam dobro ve zakaj se tako dolgo izogiba AJ...se vedno pa njegovo tehnicno znanje nic posebnega,edino surova moc je tista ki ga vedno znova resuje...tako da nic posebnega ni dokler ne bo premagal res kaksnega pravega nasprotnika
Devilz Pff
19. 05. 2019 20.02
+10
tam kamor udari wilder tam trava ne raste več
Kaoswakii
19. 05. 2019 19.13
+1
Po današnji borbi imam občutek, da bo Joshua zelo zelo težko premagal Wilderja...