Borilni športi

Wilder zavrnil Joshuo: Bil bi bedak, da bi se boril s teboj, če si ljudstvo želi Furyja

Los Angeles, 25. 12. 2018 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Konec leta 2018 je zagotovo navdušil številne ljubitelje boksa, potem ko sta se v eni najboljših borb v zadnjih letih brez zmagovalca razšla Deontay Wilder in Tyson Fury. Oba borca sta takoj po borbi v Staples Centru napovedala povratno tekmo, zdaj pa je vse skupaj potrdil Wilder, ki je zavrnil borbo z vladarjem težke kategorije Anthonyjem Joshuo.

Deontay Wilder je 1. decembra kar dvakrat na tla spravil Tysona Furyja, a vseeno ostal brez 41. profesionalne zmage.
Deontay Wilder je 1. decembra kar dvakrat na tla spravil Tysona Furyja, a vseeno ostal brez 41. profesionalne zmage. FOTO: AP
Še dolgo bo odmevala odločitev, da se je borba med Deontayem Wilderjem in Tysonom Furyjem v Los Angelesu končala brez zmagovalca. Anglež je v očeh večine strokovnjakov nadzoroval borbo in bil v točkovni prednosti, nato pa je prišla osma runda in samooklicani kralj Romov se je prvič znašel na tleh po brutalnem udarcu prvaka po različici WBC. A Fury se ni predal in je znova vstal in se boril naprej. Še naprej je bil v prednosti, nato pa nov šok, ko se je v 12. rundi znova znašel na tleh. Vsi zbrani v Staples Centru in pred malimi zasloni so bili prepričani, da je to konec in da je Fury doživel prvi poraz v karieri, a tudi tokrat se je pobral s tal in zdržal do zadnjega gonga. Sledilo je nestrpno čakanje na odločitev sodnikov, ki so sporočili, da se je borba končala brez zmagovalca. Začudenje med boksarskimi navdušenci in strokovnjaki je bilo veliko. V obeh taborih so bili prepričani, da odločitev sodnikov ni pravilna, in vsak tabor je zase trdil, da je bil boljši in si je zaslužil zmago. A sodniška odločitev je obveljala in borca sta napovedala, da bosta še enkrat stopila v ring in skušala enkrat za vselej odločiti debato, kdo je najboljši na svetu. 
Posnetek borbe med Deontayjem Wilderjem in Tysonom Furyjem si lahko kadarkoli ogledate na VOYO!

Da se bo povratna borba res zgodila, in to kmalu, je potrdil Wilder, ki je skupaj s svojim promotorjem zavrnil borbo z nespornim vladarjem težke kategorije Anthonyjem Joshuo. Anglež je namreč 22. septembra po zmagi nad Aleksandrom Povetkinom, ko je s tehničnim nokavtom uspešno ubranil naslove po različicah WBA, WBO, IBF in IBO, naznanil, da se bo v naslednji borbi na Wembleyju pomeril z zmagovalcem sporne borbe v Los Angelesu. A očitno bo AJ še nekaj časa ostal brez možnosti, da združi vse pasove v težki kategoriji, vsaj sodeč po zadnji izjavi Wilderja. "Bil bi bedak, da bi se boril z Joshuo, potem ko si vsi želijo povratne borbe s Furyjem. To je borba, o kateri vsi govorijo, nihče ne govori o Joshui. Zagotovo bo moja naslednja borba s Furyjem. Organizirati moramo povratno borbo. Takoj se moram vrniti v ring, saj vsi vemo, da je bila prva borba zelo sporna, in ko se ti to zgodi, si nemudoma želiš še ene priložnosti," je povedal nepremagani prvak kategorije WBC. Po neuradnih podatkih bi lahko borca v ring stopila že aprila prihodnje leto. S kom se bo istega meseca na Wembleyju pomeril Joshua, ostaja neznanka. Najresnejši kandidat je zagotovo nesporni vladar kruzerske kategorije Oleksander Usik, ki je po zmagi nad Tonyjem Bellewom naznanil, da se želi preizkusiti v težki kategoriji. Zagotovo bo leto 2019 zelo zanimivo za ljubitelje boksa. 

Anthony Joshua bo očitno še nekaj časa čakal, da v svojo zbirko doda še pas za naslov WBC-prvaka.
Anthony Joshua bo očitno še nekaj časa čakal, da v svojo zbirko doda še pas za naslov WBC-prvaka. FOTO: Twitter

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

COVID21
26. 12. 2018 22.51
+2
Pol bo pa spet jokal, da se AJ izmika borbi
Maximus
26. 12. 2018 15.17
+3
Tipiočni ameriški gobezdač. Da se razumemo, ne Wilder ne Fury nimata za burek. Prvič nobenden od njiju ne bi bil kos Kličku, kaj šele AJ-ju. Deonte se oklepa tega pasu, ker točno ve, da jih 5 nikoli ne bo imel, se mu pa kaj hitro lahko pripeti, da ostane še brez tega. Itak bi ga moral že izgubit, saj je bil razen tistih dveh knockdownovskih prebliskov Fury za razred boljši boksar. Vprašanje če bo do tega dvoboja sploh prišlo. Ker če Wilder ne položi Fury-ja kar bo na domačih tleh misija nemogoče, bo tokrat Fury z gotovostjo dobil sodniško odločitev in potem Deonte zgubi ves sjaj Joshua pa željo, da bise z njim srečal. Mi je pa vseeno kdo ga ugasne samo naj mu že nekdo zapre hvalisvao papo.
rolexmonaco
25. 12. 2018 17.57
+3
si pokakan Weider se bojiš prvaka, kukavica.
Profesormarck
25. 12. 2018 10.40
-6
če se lahko Fury še enkrat k sebi spravi in se bo pripravil podobno za dvoboj,se že veselim tega,tudi košarica,ki je namenil Wilder A.J.se mi dopade,sedaj pa bom jaz tebi povedal,kdaj boš ti na vrsti.AJ več ni popularen v Angliji,saj je že narodu "nezanimiv",ker se izmika pravim borcem ! Mislim,da bo na koncu vse pasove pobral Wilder in bo nesporni vladar...dokler se ne pojavi močnejši.Ni ga,čez dobrega boxa,lahk čakam do jutra,samo da bo !
anakondabox
25. 12. 2018 08.58
-5
Vsaj enkrat se tudi v svetovnih boksarskih dvobojih zmagale razumne besede in ne zgolj pesti. #besede