Borilni športi

Wilder nad Furyja: Razmišljal si o samomoru in jaz sem te rešil

Las Vegas, 20. 02. 2020 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Boksarski svet odšteva dneve do boksarskega spektakla v Las Vegasu, ko se bosta drugič v karieri med seboj pomerila Deontay Wilder in Tyson Fury. Njun prvi dvoboj se je končal brez zmagovalca, s čimer se oba boksarja nista strinjala. Tudi zato sta si pred tokratnim obračunom izmenjala kar nekaj ostrih besed, a tako daleč kot na zadnji novinarski konferenci še nista šla. Prenos spektakla boste lahko v živo spremljali na VOYO.

Prvič sta se boksarja razšla brez zmagovalca, kako bo tokrat?
Prvič sta se boksarja razšla brez zmagovalca, kako bo tokrat? FOTO: AP

V noči na četrtek je v Las Vegasu, kjer bo dvorana MGM gostila veliki spektakel, ki ga boste lahko v nedeljo od 3. ure spremljali na VOYO, potekala zadnja novinarska konference pred drugim dvobojem med Deontayjem Wilderjem in Tysonom Furyjem. Borca sta si najprej kar nekaj minut zrla iz oči v oči, posredovati je moralo varnostno osebje, ko pa sta se oba pomirila, je sledila novinarska konference, ki je bila polna obtožb, tudi na osebni ravni. 

Američan je Britanca najprej spomnil na njegove nekdanje težave z odvisnostjo, dejal pa je tudi, da je sam zaslužen za njegovo slavo: “Ne pozabi, ko sem te našel, si bil izgubljen in odvisen od kokaina. Razmišljal si o samomoru. Jaz sem tisti, ki te je povlekel nazaj. Jaz sem tisti, ki daje hrano na mizo tebi in tvoji družini. Jaz sem tisti, ki privabi gledalce, da plačajo za ogled dvoboja. In to počnem že drugič.”

Fury pa mu seveda ni ostal dolžan: "In na takšnega moža si se ti spravil? Na moža, ki je razmišljal, da bi si vzel življenje? Mislil si, da te čaka enostavna zmaga, a si se motil. Prišel sem nazaj in ti izprašil zadnjico." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Nervozen je, čaka ga nokavt'
"Wilder je zelo nervozen, to se vidi. Poglejte, kako mu srce divje razbija znotraj puloverja. Živčen in prestrašen je kot hudič. Ne ve, kaj naj pričakuje. Deležen bo nokavta," je samozavesten ‘Gypsy King’, ki bi po mnenju mnogih moral dobiti že prvi dvoboj.  

Wilder si je lastil zasluge za Furyjev uspeh, a mu je 206 centimetrov visoki Anglež, rojen v Manchestru, na podoben način vrnil žogico: "Govori neumnosti. Rekel je, da mi je dal priložnost. Kakšno priložnost? Zaradi mene je dobil največje plačilo v karieri. Zagotovil sem mu bogato pogodbo s Showtimeom, pripeljal sem ga na največji boksarski oder sveta – v Las Vegas – in to je način, s katerim se mi zahvali? Veliko hvaležnosti za nekoga, ki te je hranil, pazil nate in ti dal milijone v žep. Zares si prijazna oseba. Vse mi dolguješ."

'Postal sem zvezda številka 1'
Wilder se je na obtožbe odzval s ciničnim nasmeškom, kar je storil tudi, ko si je Fury začel pripisovati zasluge za sodelovanje ESPN-a in Foxa, ki bosta družno prenašala dvoboj. Na vprašanje voditelja, kaj se je naučil v obdobju dveh borb, ki ju je doslej odboksal v Las Vegasu, je 32-letnik odgovoril: "Naučil sem se mnogo stvari. Da lahko pridem v največjo boksarsko državo sveta in postanem večja zvezda kot vsi tukajšnji domači borci. Da lahko združim dve veliki televizijski postaji (ESPN in Fox, op. a.). A sploh obstaja kaj takega, česar ‘Gypsy King’ ne bi zmogel storiti?"

Je pa besedni obračun boksarjev bolj kot na novinarsko konferenco spominjal na resničnostni šov, v katerem je vse v naprej načrtovano. Dogodek sta v živo prenašala ESPN2 in Fox Sports 1, vodil pa ga je moderator, ki je le redko prišel do besede.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikitr
23. 02. 2020 08.06
+1
Ja ,predstava za občinstvo,,ki drago plačuje,da vidijo to..danes brez skrbnega načrtovanj ne grea
Maks Novak
21. 02. 2020 18.57
+2
To je vse v stilu sanjski moški ,kmetija,zvezde plešejo zrežirano.
bus303
20. 02. 2020 20.05
Kje se bo dalo to videt?
Sergej Žunko
21. 02. 2020 11.12
+0
Goran Borovi?
21. 02. 2020 13.26
myp2p kar se tiče boksa.ufc itd..vse gledam na tej strani ;)
beauceron
20. 02. 2020 14.12
-9
Sam res kdo tole sploh še gleda, en kup napihnjencev na kupu (fizičnih in mentalnih)
09ZarMan10
20. 02. 2020 12.38
+2
boxarska folklora. Brez veze, tako kot je brez zvezen ta šport. Le trening je odličen, se zelo prepotiš...
Sentis
20. 02. 2020 12.36
+17
Počasi bo boks postal enaka komedija kot je wrestling. Vse samo za šov in marketing.
Iluzionist
20. 02. 2020 12.59
+0
Maks Novak
20. 02. 2020 12.02
+23
Cenena predstava za glupi folk,zoprni do amena s tem gobcanjem.