Borilni športi

Wilder že v prvi rundi nokavtiral Heleniusa in nato izzval Usyka

New York City, 17. 10. 2022 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
13

Boksarski spektakel, na katerem se je po letu dni v ring vrnil Deontay Wilder, je za nami. Nekdanji prvak WBC-jeve težke kategorije je vrnitev opravil več kot uspešno, saj je že v prvi rundi nokavtiral tokratnega nasprotnika Roberta Heleniusa. Po izjemni predstavi je dejal, da težke kategorije brez njega ni, kot potencialnega naslednjega nasprotnika pa je omenil Oleksandra Usika in Andyja Ruiza mlajšega.

Deontay Wilder je borbo začel z močnim levim direktom v telo Roberta Heleniusa, nato pa lepo krožil okoli Finca in ga prisilil, da ga lovi po ringu. Potem je nekdanji prvak še enkrat močno zadel nasprotnika v telo, tokrat  z desnico. Po minuti in pol borbe si je Wilder prvič pripravil kombinacijo, ki jo zaključi z desnim krošejem, a je zgrešil. V drugo je bil bronasti bombarder uspešen. Heleniusa je zvabil v kot ringa in čeprav se je premikal nazaj, je močno sprožil z desnico in mu že deset sekund pred koncem prve runde ugasnil luči.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Izjemno je biti nazaj v Brooklynu, to je zame kot drugi dom. Res sem vesel, da sem nazaj. Takoj, ko sem stopil iz letala, sem začutil odlično energijo, ljubezen, podporo in to je vse, kar sem potreboval. In ko sem stopil v areno, sem občutil enako in takoj vedel, da bo to zame izjemna noč. In res je," je takoj po prepričljivi zmagi dejal Wilder, ki se je nato zahvalil svoji ekipi, navijačem in nasprotniku, potem pa se ozrl na prihodnje izzive: "Kdo je naslednji? Slišal sem govorice o borbi z (Oleksandrom) Usikom, a vidim, da ga ni med občinstvom, ali pač? Veste, večina mojih izzivalcev si pride v živo ogledat moje borbe, ko pa vidijo, kako nokavtiram nasprotnike, pa se hitro poberejo in so tiho. Zato ne vem ... Pripravljen sem na kogar koli, Andy Ruiz Jr., Usik, kdor koli ... Deontay Wilder je nazaj in dejstvo je, da ni težke kategorije brez Deontaya Wilderja!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za uvod v boksarski spektakel sta se sicer pomerila Gary Antonio Russell in Emmanuel Rodriguez, ki sta poskrbela za pester obračun, najbolj zanimivo pa je bilo v osmi in deveti rundi. Tik pred koncem osme je Rodriguez z desnico v težak knockdown spravil Russella. A čeprav je sodnik najprej preštel do deset, je Američanu dovolil, da vzame minuto odmora med rundama in mu nato dovolil, da boksa naprej. V deveti rundi pa je prišlo do nenamernega trka z glavama, pri katerem jo je skupil Rodriguez. Za trenutek se je že zdelo, da se zgodovina ponavlja, saj se je identičen incident zgodil na njunem prvem obračunu pred dobrim letom dni. A takrat sta z glavami trčila že v prvi rundi in ker Rodriguez ni mogel nadaljevati z borbo, je bila borba, ker je bila prekratka, razveljavljena (t. i. no contest). Tokrat je Portoričan sicer borbo nadaljeval, a le do konca runde. Nato pa je glavni sodnik po posvetu z zdravnikom borbo prekinil in sodniki so morali oddati svoje ocene. Po ocenah vseh treh sodnikov je zmago, in sicer 21. v profesionalni karieri, priboksal Rodriguez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot druga sta boksala Kubanec Frank Sanchez, ki je branil WBC-jev kontinentalni pas Amerike težke kategorije, in Portoričan Carlos Negron, ki je imel ta pas v lasti pet let nazaj. Sanchez je dominantno predstavo kronal s tehničnim nokavtom v deveti rundi in tako ohranil svojo neporaženost, Negron pa je še četrtič v karieri izgubil.

Zamujene borbe si lahko kadar koli ogledate na VOYO!

Poleg Wilderja se je po letu premora v ring vrnil tudi nekdanji IBF-ov prvak super srednje kategorije Caleb Plant, ki do lanskega novembra v profesionalni karieri ni poznal poraza, potem pa je klonil proti nespornemu kralju srednje in super srednje kategorije Canelu Alvarezu. Tokrat mu je nasproti stal nekdanji prvak WBC-jeve super srednje kategorije Anthony Direll, ki je lani prav na dogodku, na katerem je Plant izgubil proti Alvarezu, premagal Marcosa Hernandeza. Precej izenačen dvoboj je v deveti rundi z izjemno kombinacijo najprej levice v telo, nato pa levice na brado, zaključil Plant, ki je zmago tudi nekoliko nešportno proslavil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borbe glavnega dela dogodka, ki si jih lahko kadar koli v živo ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Deontay Wilder – Robert Helenius (nokavt v prvi rundi)

Super srednja kategorija: Caleb Plant – Anthony Direll (nokavt v deveti rundi)

Težka kategorija: Frank Sanchez – Carlos Negron (tehnični nokavt v deveti rundi)

Bantamska kategorija: Gary Antonio Russell – Emmanuel Rodriguez (tehnična soglasna sodniška odločitev: 90-100, 91-99, 93-99)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
18. 10. 2022 19.38
Tale Finec ima prevec obcutljivo brado … Fjuri ima mocno brado, zato je tudi Deontaja premagal. Tudi pokojni Hagler je imel izredno mocno brado in ga zato nihce ni tudi nokavtiral v karieri …
Iniesta
18. 10. 2022 19.35
Deontaj si zasluzi mec proti Usiku … Džošuo ne smatram za nek izziv zanj, Fjuri je pa zanj druga dimenzija …
poper00
18. 10. 2022 12.45
Brez njega ni teške kategorije je rekel.Dečko ima lape kot želežniški tunel.Fury ga je pretepal kot smrkavca.Na večni lestvici ga ni nikjer.
multifit
17. 10. 2022 10.11
+5
Kaj pa vem kaj nej recem. Počl je fajn ko ga ke zadel. Wilder ima probleme ko s pravim bokserjem boksa. Taki ki so ukopani in se nic ne premikajo prej ko slej bombo dobijo. Fury ga je izsolal. Imel pa je tudi velike probleme proti kubancu (pozabil sem ime)🙂
DediDPitbul
17. 10. 2022 10.10
+4
Ko ga smirgla... Naj premaga Furya in se bomo potem naprej menil. Wilder ni tako zanimiv, kot da clanek hoce prikazat... Vsi zelijo drugo leto le dvoboj Usyk-Fury.
RV6
17. 10. 2022 19.24
+1
fotr80
17. 10. 2022 10.07
-2
tole je bilo zaigrano...nekako ni bil pravi udarec, niti ne mocan...ja, mocan udarec mogoce zame, ne pa za boksarja.
DejancD
17. 10. 2022 10.22
-3
Yeap. Pogledal sem vsak frame posebej. Zaigrano....
RV6
17. 10. 2022 19.23
+1
Nak Fotr, tukaj se pa motiš. Wilderjev udarec v sredino lobanje je usoden za vsakogar. In tudi Heleniusove stegnjene in prekrižane nogice ne lažejo.
wsharky
17. 10. 2022 09.33
+4
Mike Tyson je se vedno no.1
BELAN
17. 10. 2022 10.43
+1
Kak to misliš,vse glavne dvoboje je izgubil...
kala 09
17. 10. 2022 09.25
+2
nesposobni ptiči
17. 10. 2022 09.03
+0
klasična naštimalka, glih tok da zmaga...al pa če bi jst šel v ring za te pare :)