Borilni športi

Wilder: Še on ne ve, kako je vstal, a za dvoboj želim samo Furyja, nikogar drugega

London, 05. 12. 2018 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., T.Š.
Komentarji
5

Le še vprašanje časa je, kdaj se bosta na povratnem dvoboju za naslov svetovnega prvaka pomerila šampion Deontay Wilder in njegov izzivalec Tyson Fury. Britanec je že takoj po dvoboju želel nov dvoboj, na katerega je Američan hitro pristal. Svojo plat dogodkov je zdaj predstavil tudi sodnik Jack Reiss, ki je bil tarča številnih kritik.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Prvemu dejanju med Furyjem in Wilderjem bo hitro sledilo drugo
    02:10
    Iz 24UR: Prvemu dejanju med Furyjem in Wilderjem bo hitro sledilo drugo
  • Dvoboj Wilderja in Furyja v Staples Centru brez zmagovalca
    03:18
    Dvoboj Wilderja in Furyja v Staples Centru brez zmagovalca

Aktualni svetovni prvak v supertežki kategoriji po verziji WBC Deoantay Wilder je bil na novinarski konferenci odločen: "Pripravljen sem dati priložnost Furyju tako hitro, kot je mogoče. Edino prav je, da mu dam možnost za povratni dvoboj. Pripravljen sem, kadarkoli bo on. Pripravljen sem dati navijačem, kar bi radi videli in končati debato o tem (kdo je zmagal, op.p.) za vekomaj. Na povratnem dvoboju ne bo izgovorov."

"Mnogi so mislili, da ne želim revanše. Zakaj je ne bi hotel? Sem najstrašnejši na planetu. Ko je pripravljen, sem tudi sam. Ne želim nikogar drugega kot Tysona Furyja, to si zaslužijo tudi navijači," je še dejal Wilder.

Nima pojma, kako je vstal
"Vsi govorijo o tem dvoboju in zgodil se bo še enkrat. Mnogi menijo, da bi moral sodnik dvoboj končati. Devet od desetih sodnikov bi to storilo. Nimam pojma, kako je vstal. Še on ne ve, kako je vstal," je dejal Wilder, potem ko je poslal Furyja dvakrat na tla. Američan se je tudi precej jezno odzval na Twitterju, ko je objavil posnetek, da Fury še ni bil na nogah po sodnikovem štetju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvoboj v Los Angelesu se je končal brez zmagovalca, zato je Wilder obdržal šampionski pas. Fury seveda ni bil zadovoljen z odločitvijo sodnikov in je takoj po borbi dejal, da mora dobiti priložnost nove priložnost na povratnem dvoboju. Ena od možnosti je, da bo povratni dvoboj maja prihodnje leto v Londonu.

Deontay Wilder je Tysona Furyja dvakrat poslal na tla.
Deontay Wilder je Tysona Furyja dvakrat poslal na tla. FOTO: AP

Sodnik Reiss: Učili so me, da šampionu preštejem do konca
Zdaj se je na odmevne dogodke javno odzval tudi sodnik borbe Jack Reiss, ki je odkrito spregovoril o tem, zakaj je precej "grogiranemu" Furyju po (za nekatere prepočasnem) štetju do deset dovolil nadaljevati z borbo.

"Naj vam nekaj povem: če bi bile že prej hude poškodbe in bi bil (Fury, op. a.) ranjen, bi borbo prekinil. Veste, da je med borbo bilo nekaj 'zgodovine' in res je dobil nekaj močnih udarcev, je tudi padel in se udaril v glavo," je v odzivu na družbenih omrežjih zapisal Reiss.

"A borba je bila tako izenačena, tu pa je tudi veličina borbe ‒ saj veste, borba za naslov v težki kategoriji. Vedno so me učili, da šampionu preštejem do konca, želel pa sem mu dati prav vse možnosti. Zato sem si vzel čas ‒ ne da sem zavlačeval s štetjem, kot zdaj govorijo ti butci ‒ in bil zgolj potrpežljiv, šel sem tja dol in želel sem le zagotoviti, da je to, kar počnem, pravilno, saj želim vedno storiti to, kar je najbolje za boks. Vedno želim storiti to, kar je najbolje za boks."  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mitschke00
05. 12. 2018 18.05
-17
Wilder razbij tega narkomana že enkrat
Kvagleas
06. 12. 2018 14.36
Prej mi deluje Wilder narkoman, k da so ga pobral iz enga gheta
poply
05. 12. 2018 17.55
+14
Nj bo veseu da je fury padeu v 12 rundi ker bi fury zmagau pa u celotnem dvoboju je fury biu veliko boljsi nasprotnik.
Uporabnik1211614
05. 12. 2018 16.55
-23
Fury je poraženec ker je padel. To sploh niso nobeni sodniki. Ko enkrat padeš nasprotnik pa ne, tu ni več debate.
Hellsrael
05. 12. 2018 20.29
+10