Borilni športi

Začnemo z 'The Princess', sledi Canelo-Golovkin zaključimo z Joshua-Povetkin

Ljubljana, 05. 09. 2018 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Septembra se na televizijske zaslone ne vrača zgolj elitna Liga prvakov (Kanal A in VOYO), temveč tudi velike količine boksa in borilnih športov. September bo na VOYO pester, začnemo že ta vikend (8. september) z dvobojem talentirane slovenske šampionke Eme Kozin, ki se bo v Zagrebu borila z Irais Hernandez in bi z zmago spisala zgodovino, zaključimo pa 22. septembra s super poslastico v težki kategoriji med Anthonyjem Joshuo in Aleksandrom Povetkinom.

Septembrski boks na VOYO
Septembrski boks na VOYO FOTO:

Slovenska mlada šampionka Ema 'The Princess' Kozin bo pri vsega 19 letih v soboto v Zagrebu ob 19.30 (prenos na VOYO) lovila zgodovinski dosežek. Z zmago proti Mehičanki Irais Hernandez bi postala najmlajša boksarka v zgodovini, ki bi postala svetovna prvakinja v dveh različnih kategorijah. Naslovi iz srednje kategorije bo skušala dodati še naslov supersrednje kategorije.

Kako dobro pripravljena je, je ta teden izkusil tudi naš strokovni komentator Mirko Vorkapić. Več v spodnjem videu.

Le nekaj ur po borbi Kozinove, boste na VOYO prišli ljubitelji mešanih borilnih veščin. Na dogodku UFC 228 se bosta v borbi večera udarila Tyron Woodley in Darren Till.

V soboto 15. septembra sledi nov UFC večer, na Fight Night 136 se bosta spopadla Mark Hunt in Aleksej Oleinik. Obračun bo zgodovinskega pomena, saj se bo UFC prvič pojavil na ruskih tleh, natančneje v Moskvi na olimpijskem stadionu.

Poslastica Canelo - Golovkin
V nedeljo (ob 3.00 zjutraj) sledi morda celo najbolj zanimiva borba septembra. Povratni obračun Canela Alvareza in Genadija Golovkina. Potem ko se je prvi, kontroverzni dvoboj zaključil z neodločenim izidom se bosta v Paradiseu v Nevadi v noči iz sobote na nedeljo spopadla na nesporni naslov vladarja srednje kategorije. Kazahstanec si želi ostati neporažen tudi na 40. obračunu poklicnega boksarja. Na tehtnici je ogromno, saj bo zmagovalec okoli vratu obesil pasove za naslov prvaka WBC, WBA in IBO.

Za konec še za absolutni naslov vladarja v težki kategoriji
Boksarsko pester september na VOYO se bo zaključil s še enim težko pričakovanim dvobojem, in sicer z obračunom na Wembleyju med trenutnim vladarjem težke kategorije Anthonyjem Joshuo in Aleksandrom Povetkinom. V igri bojo kar štirje pasovi, in sicer za prvaka WBA, WBO, IBF in IBO. Vsekakor obračun, ki ga ne gre zamuditi. Anthony Joshua je zaenkrat dobil prav vseh 21 obračunov v karieri, Povetkin pa je na 35 borbah le enkrat izgubil, in sicer po točkah z Vladimirjem Kličkom leta 2013.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.