Borilni športi

Zadnjo noč borb bosta zaključila Derrick Lewis in Chris Daukas

Las Vegas, 18. 12. 2021 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Pred nami je še zadnje dejanje najelitnejše organizacije mešanih borilnih veščin v tem letu, UFC-jeva noč borb (izvirno Fight Night), na kateri se bosta v glavni borbi večera pomerila težkokategornika Derrick Lewis in Chris Daukas. Dogodek si boste lahko v živo ogledali na VOYO, prenos se prične ob 1.00.

Čeprav je UFC s spektaklom z zaporedno številko 269 za letos zaključil z borbami za naslov prvaka (posnetke vseh borb dogodka si lahko kadar koli ogledate na VOYO), je v noči iz sobote na nedeljo čas za še 43. in hkrati zadnji borilni dogodek ameriške organizacije mešanih borilnih veščin v tem letu.

UFC FN: Lewis vs Daukaus

Arena Apex bo gostila še zadnjih 14 borb v tem letu, šest borb glavnega dela dogodka pa si boste lahko v živo ogledali na VOYO. Glavni del bosta otvorila UFC-jeva veterana Cub Swanson in Darren Elkins, ki skupaj beležita že kar 44 borb v organizaciji. Za njima bosta na vrsti borca v lahki kategoriji: Carlos Diego Ferreira, ki po dveh zaporednih porazih mora zmagati, v kolikor ne želi ostati brez UFC-jeve pogodbe ter Mateusz Gamrot – nekdanji KSW-jev prvak lahke in peresne kategorije, ki se počasi vzpenja po lestvici izzivalcev prvaka. V podobni situaciji kot Ferreira je tudi Raphael Assunção, ki beleži že tri zaporedne poraze in nujno potrebuje zmago proti Rickyju Simónu. Edina ženska borba glavnega dela dogodka bo obračun med enajstouvrščeno izzivalko prvakinje Amando Lemos in dvanajstouvrščeno izzivalko ter nekdanjo prvakinjo organizacije Invicta Angelo Hill.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predzadnja borba večera bo postregla s poslastico v velterski kategoriji med Stephenom Thompsonom ter Belalom Muhammadom. Šlo bo za klasični obračun dveh borcev, ki predstavljata različni borilni veščini: Thompsonov slog borbe namreč temelji na kikboksu, Muhammadov pa na rokoborbi. 38-letni Thompson se je nazadnje boril julija, ko je izgubil proti Gilbertu Burnsu, ki mu je povsem onemogočil glavno orožje – Američanove brce, 33-letni Muhammad, pa je junija prepričljivo premagal legendarnega Brazilca Demiana Maio. Peto- in desetouvrščeni izzivalec se nahajata tik pod vrhom velterske kategorije, morebitna zmaga pa bi ju obdržala v širšem krogu kandidatov za borbo za naslov prvaka. A najprej bosta verjetno na vrsto prišla Leon Edwards in Vicente Luque, veliko pa bo imel pri tem za povedati tudi vedno bolj vroči Khamzat Chimaev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavna borba večera bo po dolgem času znova pripadla težki kategoriji in znova bo prvo ime obračuna Derrick Lewis. Tokrat mu bo nasproti stal štiri leta mlajši Chris Daukas, ki se v UFC bori šele drugo leto, a si je že priboril štiri zmage, prav vse z nokavtom. Lewis bo hotel proti nekdanjemu policistu iz Pennsylvanije dokazati, da klub porazu, ki mu ga je avgusta v borbi za naslov začasnega prvaka zadal Cyril Gane in mu s tem preprečil nastop v borbi za naslov prvaka, še vedno spada med najboljše borce težke kategorije.

Derrick Lewis in Ciryl Gane med borbo
Derrick Lewis in Ciryl Gane med borbo FOTO: AP

Na uradnem tehtanju za zadnji UFC-jev dogodek v tem letu pa se je prvič v zgodovini organizacije zgodilo, da je bil pretežek borec v težki kategoriji. Justin Tafa je namreč za zgolj nekaj manj kot pol kilograma presegel zgornjo mejo kategorije, ki znaša nekaj več kot 120 kilogramov. Borba kljub temu ostaja na sporedu, a se bo Tafa odpovedal zajetnemu delu zaslužka, ki bo šel njegovemu nasprotniku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Derrick Lewis – Chris Daukaus

Velterska kategorija: Stephen Thompson – Belal Muhammad

Ženska slamnata kategorija: Amanda Lemos – Angela Hill

Bantamka kategorija: Raphael Assunção – Ricky Simón

Lahka kategorija: Carlos Diego Ferreira – Mateusz Gamrot

Peresna kategorija: Cub Swanson – Darren Elkins

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.