Borilni športi

Zavec pozdravlja vrnitev boksa, a opozarja: Gledalci dajejo atraktivnost

Ptuj, 11. 06. 2020 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih, M.G.
Komentarji
5

Potem ko je že pred nekaj tedni z organizacijo borb začela organizacija UFC, se zdaj vrača tudi vrhunski boks. Najprej so boksarski ringi oživeli v Las Vegasu, že jutri pa bodo, s prenosom na Voyu, pesti pele v Berlinu. Da je povratek dvobojev še kako dobrodošel, verjame nekdanji svetovni prvak Dejan Zavec. In doda, da je trenutni položaj priložnost, da nase opozorijo tudi manj znani, še ne uveljavljeni borci.

Po več kot treh mesecih je vrhunski boks nazaj. "Jaz mislim, da je nujno potrebno. To je prav tako, kot bi naredili primerjavo z nekim dihanjem. Zelo pomembno je, da čimprej zadihamo. Da se lahko čim bolj normalno razvijamo. Za šport je prav gotovo enako, tako je seveda tudi za boks," je prepričan Dejan Zavec

In prav boks je eden izmed športov, ki jih je korona kriza najbolj prizadela. Kako hude bodo posledice, bo verjetno jasno šele v prihodnjih mesecih. "Jaz upam, verjamem, da se bo to poznalo čim manj. Čeprav, dokler pač ne bo zraven prisotne v popolnosti publike, bo to vedno težava," je v pogovoru za 24UR opozoril Zavec. Tribune bodo namreč vsaj še nekaj časa samevale, tako da se bodo morali tako boksarji, kot gledalci privaditi na novo realnost. "Tisto, kar je seveda še največji manko, so gledalci. Oni dajejo tisti pridih, zanimanje, atraktivnost in pa tisto sinergijo, energijo v boksarskih dvoranah," je prepričan Zavec.

Sicer pa trenuten položaj ponuja priložnost boksarjem, ki so bili doslej v senci največjih svetovnih zvezdnikov in ob poplavi dogodkov niso uspeli opozoriti nase. Zdaj je njihov čas, da pokažejo, kaj znajo, saj bodo med prvimi stopili v ring. "Najverjetneje pa se bo tudi rodilo veliko število novih boksarjev, nepoznanih boksarjev, ki bodo presenetili tiste stare, osedlane boksarje," je še pripomnil najboljši slovenski boksar vseh časov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hej Slovani
12. 06. 2020 10.09
+3
Zavec je super človek, obkrožen z ne tako super ljudmi. Na žalost!
Von_Clausewitz
12. 06. 2020 08.58
-2
Zavec v ringu so bolsarji atrkcija...
tarzan13
12. 06. 2020 08.50
-2
Dejan Zvavec je bil svetovni prvak ? Verjetno v igri človek ne jezise
gullit
12. 06. 2020 11.15
+3
Tako je. V verziji IBF je postal svetovni prvak v JAR.
Hej Slovani
11. 06. 2020 21.08
-1
Zavec, dej raje povej, kje denar od BZS, ko je bil predsednik Pučko mlajši, kjer si imel prste vmes tudi ti!