Borilni športi

Zlomljen nos? Nič hudega! Jurišič ostal nasmejan po boleči poškodbi

Miami, 24. 08. 2018 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
1

Najboljši slovenski borec v mešanih borilnih veščinah (MMA) Uroš Jurišič se na nove podvige pripravlja v ZDA, na enem izmed zadnjih treningov pa je doživel neprijetno in zelo bolečo nesrečo. Utrpel je namreč zlomljen nos, a poškodba ni zbrisala nasmeha z obraza Ljubljančana.

Uroš Jurišič, ki se je po osvojitvi šampionskega pasu organizacije Titan FC znova podal v ZDA, trdo trenira, da bi uresničil svoje sanje in postal del najmočnejše organizacije na svetu UFC. 25-letni borec veščine brusi v priznani telovadnici American Top Team, na enem izmed zadnjih treningov pa je imel sila neprijetno nesrečo.

Uroš Jurišič

"Načeloma na treningih niso dovoljeni udarci s kolenom, če na kolenih nimaš posebnih ščitnikov. Žal pa se občasno zgodi, da kdo koga s kolenom zadane. To se je tokrat zgodilo meni. Ne vem povsem točno, kako je do tega prišlo, a spustil sem se v rušenje in naenkrat sem začutil koleno na nosu," z nasmehom za 24ur.com pove Jurišič in dodaja:

"Ko sem se umaknil, sem videl, kako kaplja kri in čutil, da se je na obrazu nekaj premaknilo. Po izrazu na obrazu 'sparing' partnerja sem takoj vedel, da je videti grdo. Gledal me je zaskrbljeno, češ, ali je vse v redu. Takoj se je začel opravičevati. Čutil nisem nič posebnega, kakršnega pretresa ali kaj podobnega. Bil je navaden udarec, kot mnogi, ki jih dobiš na treningu. Edina razlika je, da sem tukaj občutil trdoto kolena. Odšel sem do ogledala in videl, da nos ni na svojem mestu."

Čaka ga še pregled, slikanje in morebitno 'ravnanje'
A boleča izkušnja in neugodna poškodba Jurišiča nista ustavili.

"Ko sem se usedel, je prišel trener tajskega boksa Katel Kubis in mi naravnal nos. Čaka me še pregled pri zdravniku, ki bo nos podrobno pregledal, ga slikal in naravnal, če bo potrebno. To je to," je dejal, kljub nesreči dobro razpoloženi slovenski borec, ki se ne namerava ustaviti:

"Nadaljujemo po začrtanem planu. Nekoliko bo potrebno prilagoditi trening, trenirati z masko in posebno čelado, ki ščiti nos ... Dokler je nos razdražen, bo tudi potrebo paziti na tresljaje. A popoldne sem že treniral. Opravil sem kondicijski trening in trening za moč. Nos me ni oviral, le malce papirja sem moral zatlačiti vanj, da ni kapljalo iz njega. Ni bilo preveč boleče, nos sem imel zlomljen že dvakrat in takrat me je bolj bolelo. Upam, da gre le za premaknjen hrustanec in kakšen manjši zlom kosti."

Jurišič sicer po tem, ko je postal prvak organizacije Titan FC v srednji kategoriji čaka na klic UFC, če do tega v kratkem ne bo prišlo, pa bo nastopil na borilni poslastici Legends Collide, ki bo 17. novembra v koprski dvorani Bonifika.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TolstojV
24. 08. 2018 15.53
+2
Ta nos mu bolj paše kot orginalni je bolj zanimiv@