Šport

Bucksi so v Miamiju razblinili domače moštvo

New York, 29. 12. 2020 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Milwaukee je prišel v Miami poravnat račune za poletni poraz v polfinalu vzhodne konference in to opravil z novim rekordom v doseženih metih za tri točke. Heati so bili brez prvega zvezdnika Jimmyja Butlerja, a to je slab izgovor za silovit poraz s 47 točkami. (144:97).

Goran Dragić (z žogo) je igral le v prvi četrtini, nato je tonjenje moštva opazoval s klopi.
Goran Dragić (z žogo) je igral le v prvi četrtini, nato je tonjenje moštva opazoval s klopi. FOTO: AP

V zgodovini kluba iz Miamija ni veliko večerov, ko bi jih tekmeci potolkli za skoraj petdeset točk. Milwaukee jim je priredil šolo košarke, edini spodoben igralec na domačem parketu je bil Tyler Herro (23 točk, 7 podaj, 3 skoki), ki je bil seveda rojen v Milwaukeeju. Butler ni igral zaradi zvina desnega gležnja, trener Erik Spoelstra je še pred srečanjem dal prost večer veteranu Andreu Iguodali. Ko je bilo hitro jasno, kakšen večer se obeta, je na klopi obsedel tudi Goran Dragić, a tudi slovenski veteran v slabih desetih minutah pred tem ni imel ravno bleščečega večera – dosegel je le dve točki, podajo in trikrat izgubil žogo.

Bucksi, ki jih je podžigal tudi nedeljski poraz proti Knicksom, so samo v prvi četrtini dosegli 46 točk, potem ko so jih v New Yorku v celotnem prvem polčasu 45. To niti ni bilo težko, saj domače moštvo skoraj ni igralo obrambe, posebej na črti za tri točke. Tako je Milwaukee z 29 zadetimi meti od daleč postavil nov rekord lige. Naskok sta vodila Khris Middleton (25 točk, 5 podaj, 4 skoki) in Jrue Holiday (24 točk, 7 podaj, 3 skoki, 3 ukradene žoge), Giannisu Antetokounmpu (9 točk, 6 podaj, 6 skokov, 3 ukradene žoge) se niti ni bilo treba posebej truditi. Bil je edini med vsemi trinajstimi Bucksi, ki ni zadel trojke. Zato pa je svojo prvo v karieri zadel njegov brat Thanasis.

Pri domačih je znova razmeroma solidno igral novinec Precious Achiuwa (10 točk, 4 skoki), nekaj zagnanosti je pokazal tudi Avery Bradley (14 točk). "V Miami so prišli z namenom, in ta je bil, da se počutimo osramočene," je Herro povzel celotno tekmo. Takšen večer je treba čim prej izbrisati iz spomina in se osredotočiti na prihodnje tekme. Težava za Heate je, da je naslednja že danes ponoči, še večja težava pa je v tem, da se bodo na igrišču znova soočili z Bucksi. In znova zelo verjetno brez Butlerja. Morda bo to priložnost, da jim nemudoma vrnejo milo za drago. 

Potek srečanja

Trener Spoelstra je v tretji tekmi sezone na parket poslal tretjo različno peterko, mesto poškodovanega Butlerja je dobil Moe Harkless, poleg njega so bili v njej Herro, Duncan Robinson, Bam Adebayo in Myers Leonard. Bucksi so tekmo začeli brez obotavljanja: najprej je zadel Holiday, nato je Brook Lopez dodal trojko in dva prosta meta. Miami je tri napade zapored zapravil žogo, tretjo je Antetokounmpo pretvoril v koš in še prosti met, gostje pa so povedli z 10:0. Spoelstra je na igrišče precej hitreje kot običajno poslal Dragića, po novem košu Milwaukeeja pa z minuto odmora skušal ustaviti silovit nalet gostov. Menjava in pogovor sta pomagala, Robinson je domače s trojko končno vpisal na semafor z rezultatom. Toda v napadu natančni Bucksi  so po komaj štirih minutah igre drveli proti dvajsetim točkam prednosti. Lopez je s trojko in prekrškom nad njim dodal štiri točke in Miami je bil v globoki luknji. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domači so počasi le ujeli ritem, koši Herra so uravnotežili doseganje zadetkov, nekoliko manj luknjasta je bila tudi obramba pod obročem. Toda gostje so nato s serijo trojk nadaljevali kopanje groba za Miami in povedli že za 24 točk. Pri domačih je bil v napadu razpoložen le Herro, ki je v prvi četrtini dosegel dvanajst točk, ostali ob dobri obrambi Bucksov niso niti prišli do metov ali pa so zapravili žogo, skupaj kar desetkrat. Redka obramba je Milwaukeeju dopustila 68-odstoten met, zato so v prvih dvanajstih minutah dosegli kar 46 točk, Miami pa 26.
 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener Milwaukeeja Mike Budenholzer je drugo četrtino začel z manj znanim Antetokounmpom, Thanasis je priložnost izrabil za svojo prvo trojko v NBA-karieri. Meti za tri so deževali z vseh strani in Spoelstra je po dobri minuti igre varovance znova poklical na posvet. A so Heati še naprej igrali brezglavo in delali nepotrebne napake, obramba je bila zmedena, na črti za tri točke pa je skoraj ni bilo. Spoelstra je segal globoko na klop, priložnost je prvič v novi sezoni dobil KZ Okpala. Ko so le nekoliko strnili vrste in se s petimi zaporednimi točkami odmaknili od tridesetih točk zaostanka, je minuto odmora vzel trener Budenholzer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izjemna razglašenost Miamija se je kazala tudi pri pobiranju odbitih žog, ko so jim te uhajale z igrišča ali pa v roke tekmecev. Middleton je dodal še en napad za štiri točke, ko je po zadeti trojki imel še prosti met zaradi prekrška. Svetla točka v napadu Heatov je ostajal Herro, ki je edini polnil koš gostov, drugi so imeli hladen večer. Dodaten mrzel piš je bil koš Thanasisa Antetokounmpa ob koncu četrtine za 83 točk Milwaukeeja, s katerim je postavil nov nelep rekord Heatov: največ prejetih točk v prvem polčasu. Miami jih je dosegel le 51 in zaostajal že za 32 točk. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretjo četrtino sta obe moštvi začeli z napakami v napadu, domača obramba pa je delovala čvrsteje kot v prvih dveh. A jim to ni dosti pomagalo, ko je navdahnjeni Middleton zadeval za tri iz skoraj nemogočih položajev. Vse bolj je bilo jasno, da se  srečanje spreminja v zahteven trening, saj domači niso dajali znakov, da imajo v sebi energijo za silovit preobrat. To je potrdila tudi televizija TNT, ko se je začela vključevati v druge, precej zanimivejše tekme. Spolestra je veteranom na klopi (Iguodala na klopi sploh ni bil oblečen v dres) dodal Dragića, po zamenjavi v prvi četrtini ni več prišel na igrišče. Milwaukee je medtem nadaljeval z dobro igro, 24. trojka je pomenila nov rekord kluba na tekmi, ob koncu četrtine pa je vodil za 40 točk (115:75). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na začetku zadnje četrtine sta trenerja obeh ekip na parket poslala še zadnje rezervne igralce in jim dala priložnost, da se izkažejo. Po slabih šestih minutah je novinec Milwaukeeja Sam Merrill z 28. trojko moštva postavili nov rekord NBA. Edini igralec med Bucksi, ki ni zadel izza črte za tri, je bil Giannis Antetokounmpo. Do konca so novo rekordno znamko dvignili na 29 zadetih metov za tri, Miami pa se je za las izognil porazu za petdeset točk (144:97).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.