Šport

Celjanom tretje mesto

Škofja Loka, 01. 06. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so osvojili končno tretje mesto v pokalu Slovenije, potem ko so na zaključnem turnirju v Škofji Loki premagali Prevent z 38:25 (19:12).

Sodnika: Krašna in Vodopivec (oba Ajdovščina).

Celje Pivovarna Laško: Rutenka 4, Kosaber 2, Bilbija 5, Oštir, Pajovič, Gajič 7, Maksič 6, Ivančič 3, Perič, Tomšič 1, Kozlina, Lorger, Žvižej 10.

Prevent: Šafarič 1, Kavaš, Plešej, Špiler, Mauc 1, Imperl, Levc, Levc 4, Jelen, Sania 5 (1), Kovič 4, Štusaj 5, Kovač 4, Kukavica 1.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (0), Prevent 2 (1).

Izključitve: Pivovarna Laško 4, Prevent 0 minut.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po pričakovanju brez večjih težav premagali Prevent, do gladke in prepričljive zmage pa so se dokopali s kombinirano postavo. Strateg Miro Požun je večji del dvoboja namreč igral s celjsko "pomladjo", vselej pa je bil na parketu dvorane Poden tudi kakšen izkušen in prekaljen rokometaš. "Ježki" so le občasno nudili dostojen odpor državnim prvakom, nekaj je temu botrovala razlika v kakovosti, prav tako pa tudi sobotni maratonski polfinalni dvoboj z Velenjčani, ki je bil odločen šele po dveh desetminutnih podaljških in je igralcem iz Slovenj Gradca vzel ogromno moči.

SORODNI ČLANKI