Šport

Četverec s krmarjem peti na SP

Sevilla, 22. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na svetovnem veslaškem prvenstvu sta z nastopi opravila še preostala slovenska čolna in zaključila bero izjemnih uvrstitev.

Četverec s krmarjem je v velikem finalu zasedel peto mesto
Četverec s krmarjem je v velikem finalu zasedel peto mesto FOTO: POP TV

Četverec s krmarjem je v velikem finalu zasedel peto mesto, zmagali so Britanci, pred Nemci in Hrvati, dvojni četverec pa je bil v malem finalu drugi za Estonci in si priboril končno osmo mesto na zemeljski obli.

Miha Pirih, Matija Pavšič, Andrej Hrabar in Tomaž Pirih ter krmar Žiga Pirih so bili današnji edini slovenski udeleženci finala A. Po tradiciji so začeli počasneje, nato pa uspešno lovili tekmece vse do konca, vendar je bila kolajna danes realno nedosegljiva. Do 1.500 metrov so bili še nekako poravnani s Hrvati na četrtem mestu, v končnici pa so naši južni sosedi ušli in prehiteli tudi tretjeuvrščeno Italijo, katero so ugnali tudi Nemci, zlata medalja pa je bila Britanska. "Po tradiciji so nam nasprotniki na začetku ušli, vendar smo bili po dobri polovici proge še nekje na četrtem mestu. Sam menim, da bi bilo boljše, če bi veslali ob Hrvatih, saj bi nas potegnili za seboj, ker smo vedeli, da jih lahko premagamo, kar se nam je posrečilo v Münchnu. Tako pa smo bili kar precej narazen. Zdaj je lahko pametovati. Sicer pa si nimamo kaj dosti očitati, saj smo pokazali dobro dirko," je nastop strnil Koprčan Matija Pavšič.

Luka Špik
Luka Špik FOTO: POP TV

V dvojnem četvercu so se Luka Špik, Boštjan Božič, Gregor Novak in Gregor Sračnjek z Estonijo enakovredno borili za zmago. Na koncu je bila razlika med posadkama 1,15 sekunde, kot skozi vseh 2.000 metrov pa je bila spredaj konica estonskega čolna. "Po polfinalu smo nekako izgubili voljo, vendar smo danes popravili vtis. Dirka je bila čista, seveda pa jo je mnogo lažje oceniti, če je uvrstitev dobra. Vse skupaj je bilo danes boljše in menim, da smo v malem finalu pokazali svoj najboljši nastop," je menil Gregor Sračpnjek. Luka Špik pa je še enkrat pristavil, da bi bila uvrstitev čolna lahko še boljša, če bi posadko sestavili prej in ne v zadnjem trenutku. "Sicer pa to ni težava, ki se je pojavila letos, ampak se vleče že več let in za predolimpijsko sezono, ko bomo izpolnjevali norme za nastop v Atenah, bo to treba spremeniti. Glede današnje dirke pa menim, da če bi nam takšna uvrstitev uspela 2003 v Milanu, bi si priveslali normo za olimpijske igre."

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA