Šport

Bullsi so v drugem polčasu vzeli mero nemočnim Mavericksom

New York, 11. 11. 2021 04.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
4

Dallas je serijo sedmih težavnih tekem začel s porazom v Chicagu, kjer so prenovljeni Bullsi pokazali, da so ta hip med boljšimi moštvi NBA. Po tem, ko so v ponedeljek temeljito izprašili Netse, so tokrat prišli do zanesljive zmage proti Mavericksom (117:107). Luka Dončić je imel precej bled strelski večer (20 točk, 10 podaj, 8 skokov) z le 33-odstotnim metom.

Dončić vs Chicago
Dončić vs Chicago FOTO: Sofascore.com
Luka Dončić je imel v Chicagu težave z metom.
Luka Dončić je imel v Chicagu težave z metom. FOTO: AP

Mavericksi so v prvem napadu pokazali, da bo Kristaps Porzingis pod košem cilj njihovih podaj. Latvijec je po prekršku zadel prosta meta, Bullsi pa so se gostov lotili z dvema zaporednima trojkama: najprej je bil natančen Lonzo Ball, nato še Javonte Green. Prodor Luke Dončića se je končal s prvim košem iz igre za Dallas, svojo moč pod obročem pa je pokazal Nikola Vučević, ki si je po zgrešenem metu priboril žogo in jo potisnil skozi obroč. Dorian Finney-Smith je s trojko lovil domače, a je od daleč znova zadel tudi Ball. Vučevićev met čez glavo je prednost Chicaga povečal na šest točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Načela sta jo prosta meta Finneyja-Smitha, toda chicaškim ostrostrelcem od daleč se je pridružil Vučević in pokazal, da je nevaren po vsem igrišču. Tim Hardaway mlajši se je med strelce vpisal z dvema prostima metoma, DeMar DeRozan je bil pri enakem opravilu le polovično natančen. Kazenskih strelov se je lotil tudi Dončić, zadel je oba. Po dobri polovici četrtine je prvič zadel najnevarnejši strelec Chicaga, Zach LaVine. Najprej je ob navdušenem vzdihu dvorane iz ritma vrgel Jalena Brunsona v obrambi, nato pa uspešno vrgel izza črte za tri točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obramba Dallasa je Vučeviću že skoraj iztrgala žogo, a je center spretno prišel do nje in jo čez glavo vrgel skozi obroč. Zato pa je LaVine prestregel podajo Mavericksov, Derrick Jones mlajši pa je prodrl pod koš in žogo položil skozi obroč. Enajstih točk zaostanka se je lotil Dončić, Brunson je zadel oba prosta meta, Willie Cauley-Stein pa je lepo Slovenčevo podajo potisnil skozi obroč. Serijo Dallasa sta prekinila LaVinova prosta meta, a je Brunson dvakrat zapored prodrl skozi sicer dobro obrambo Chicaga in zadel. V drugo je dodal še prosti met po prekršku nad njim. Jonesova prosta meta sta nekoliko olajšala težave domačih, za goste je zadel Frank Ntilikina, za Bullse znova Jones. Dallas je prvo četrtino zaključeval s trojkama Porzingisa in Sterlinga Browna, s katerima so povedli, DeRozanovo polaganje je izenačilo srečanje. Zadnjo besedo je imel Brunson, ki je zadel prosti met za Dallasovo točko naskoka (33:32) po prvih dvanajstih minutah igre.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugo četrtino je odprlo polaganje Aya Dosunmuja, na drugi strani je Brunson nadaljeval svoje mučenje obrambe. Po Porzingisovem polaganju je trener Chicaga, Billy Donovan, sklenil, da je čas za hiter posvet. Po njem je moral Ball ob iztekanju napada vreči dolgo trojko, ki je zadela tarčo. Ntilikinova blokada je prinesla protinapad, ki ga je zaključil Brown. DeRozanovo polaganje je prineslo novo izenačenje, a je Porzingis najvišje skočil v napadu in zabil. Latvijec je izrabil nizkega obrambnega igralca in znova zadel, svoj prvi koš iz igre, trojko z desne strani, je dodal tudi Hardaway. Dosežek je izničil Ballov četrti uspešen met za tri točke. Dončićeva vrnitev se je začela s slabo podajo, a je lepa blokada Finneyja-Smitha ustavila protinapad.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi koš je zadel tudi Alex Caruso, težave za domače je pomenila že tretja osebna napaka LaVina. A to ga ni vrglo iz ritma – najprej je zadel po še eni slabi Dončićevi podaji, nato pa dodal še met s korakom nazaj. Vmes je Powell skozi obroč položil žogo po lepi Slovenčevi podaji, nato sta to ponovila. Dončić je Vučeviću vrnil milo za drago in tokrat on njemu izmaknil žogo, na drugi strani pa zadel le prvega od dveh prostih metov. LaVine je še naprej zadeval, njegova trojka je prinesla še eno izenačenje. Protinapad Chicaga je zaključilo LaVinovo zabijanje, Dončić je v novem poskusu zadel drugega od dveh prostih metov. Pobudo so nato prevzeli Bullsi, zadela sta DeRozan in Green, Ball pa je dodal peto trojko. Polprotinapad Dallasa je po lepi Dončićevi podaji zaključil Hardaway, na drugi strani je Porzingis dobil tretjo osebno napako, LaVine pa zadel en prosti met. Slovenčevo polaganje so razveljavili, ker je stopil na stransko črto, Bullsi so zgrešili zadnji met v prvem polčasu, a ga vseeno končali s sedmimi točkami prednosti (61:54).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je drugi polčas začel s tehnično napako, ker je bil Porzingis dlje kot tri sekunde v raketi. Kazenski prosti met je zadel Vučević, ki je nato dodal še polaganje žoge skozi obroč. Za goste je Powell zadel za tri točke, vajo je ponovil tudi Hardaway po Dončićevi peti podaji. A je bil od daleč natančen Ball, DeRozanov koš pa je prednost domačih povečal na devet točk. Znižala jo je nova Haradwayeva trojka, DeRozan pa je po zanj nenatančnem polčasu začel zadevati. Slovenec je dobil prosta meta, zadel je le prvega, svoj prvi koš drugega polčasa je dodal tudi LaVine. Ogreti Hardaway je nanizal še en koš, nato podal Porzingisu za njegovi dve točki in domača klop se je odločila za minuto odmora. Ballova že sedma trojka je Maverickse spravljala v obup, a je v pravem trenutku od daleč zadel tudi Powell. LaVine je pokazal spretnost preigravanja, ko se je prebil mimo Dallasove obrambe in dosegel koš, natančen je bil tudi Green in ob devetih točkah zaostanka se je za posvet odločila klop gostov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po njem je tudi Dončić pokazal, kako se prebiti do koša, nato je dodal še met za tri točke in zaostanek gostov se je zmanjšal na štiri. A ne za dolgo, saj je od daleč zadel tudi Caruso. Dončić si je s skokom v napadu priboril žogo, ki jo je nato poslal nad obroč za Powllovo zabijanje . LaVine je nizanje točk nadaljeval s prostima metoma, Caruso pa je ponovil vajo izza črte za tri. Slovenski as je domače lovil s črte za proste mete, po nekaj raztrgane igre z izgubljenimi žogami na obeh straneh je Vučević prednost Chicaga povečal na deset točk. Nato je Caruso prestregel podajo, žogo položil skozi obroč in dobil še prosti met. Tudi naslednji zadetek je priletel iz njegovih rok in Bullsi so imeli po treh četrtinah že petnajst točk prednosti (95:80).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Caruso je zagon prenesel tudi v zadnjo četrtino, ki jo je začel z novo trojko. V pravem trenutku je od daleč zadel tudi Porzingis. DeRozan je bil natančen s prostima metoma, Latvijec pa je s skokom v napadu dosegel novi točki. Toda Bullsi so z DeRozanovim košem ušli na sedemnajst točk, težave gostov je s prodorom blažil Brunson. Alize Johnson se je prebil mimo Porzingisa in žogo položil skozi obroč, a se je Latvijec nemudoma odkupil z dolgim metom za dve točki. Za domače je zadel Dosunmu, Dončićeva deveta podaja je Porznigisu omogočila zabijanje. Hardaway je dodal še trojko, a je met od daleč, ki je uspel novincu Dosunmuju, ohladil nalet gostov. Vučevićeva vrnitev v igro je nemudoma prinesla novi točki Črnogorca, Dallas je zdrsnil nazaj na sedemnajst točk zaostanka in njegova klop je poskusila s še enim posvetom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Deseta Dončićeva podaja za Hardawayevo trojko je začela reševanje Mavericksov. Slovenec je v obrambi blokiral Dosunmujevo polaganje, nato pa sam položil žogo skozi obroč. Lepa Ballova podaja in Vučevićevo polaganje sta prekinila naskok gostov, ki ga je znova pognal nov Dončićev koš. Toda Caruso je akrobatsko prestregel podajo, LaVine je protinapadu zabil in slabi dve minuti pred koncem so domači vodili za 14 točk. Lepa akcija ni potolažila zvezdnika Chicaga, ki se je razburjal zaradi nedosojenega prekrška v prejšnjem napadu, sodnica pa se ga je naveličala in mu prisodila tehnično napako. Kljub temu se je trener Dallasa predal in v igro poslal igralce globoko s klopi. Chicago je ob koncu nekoliko popustil, a vseeno zmagal z udobnimi desetimi točkami naskoka (117:107).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

creh
10. 11. 2021 21.14
+2
uuuuu Tale bo težka Mislim , da bo + 20 za bullse
AS1983
10. 11. 2021 20.49
+1
Chicago je favorit proti Dallasu in zna bit kar manjše presenečenje, če bo Dallas slavil v gosteh
drimtim
10. 11. 2021 20.14
Klemn
10. 11. 2021 19.41
+6
"Anticepilske traparije Kyrija Irvinga". Kaksne traparije? Lepo je povedal, da se je odlocil, da se ne cepi in to je to. Popolnoma nepotrebno...