POPKAST

'Cilj je spraviti Slovenca v UFC'

Ljubljana, 26. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
7

V novi epizodi Popkasta smo gostili slovenskega borca v mešanih borilnih veščinah Nejca Preložnika, ki je v zadnjem času ogromno uspeha in pozornosti požel tudi s svojo lastno organizacijo Valhalla Fight Night (VFN). Nejc je med drugim nastopil tudi pod okriljem organizacije FNC, ki bo s prenosom nedeljskega spektakla iz Zagreba 'debitirala' tudi na VOYO.

"Brez dvoma lahko rečem, da gre za najmočnejšo organizacijo na Balkanu," FNC (Fight Nation Championship) opiše Nejc Preložnik. 28-letni Celjan je nastopil na FNC 7, v legendarni puljski areni, in po deljeni sodniški odločitvi premagal srbskega aduta Denisa Jurakića. A bolj kot na svojo borilno kariero se Preložnik v zadnjem času osredotoča na organiziranje borilnih dogodkov s svojo organizacijo VFN. Po treh uspešnih dogodkih v manj kot enem letu se je zdaj odločil prirediti še turnir posebej za amaterske borce, s katerim daje priložnost talentiranim slovenskim borcem, da pokažejo, česa so zmožni. "Naš cilj je, da bi letno organizirali sedem do osem dogodkov. Ob dogodku Vikingi v Celju nameravamo letos organizirati še štiri dogodke," pravi Preložnik.

Ob organizacijah FNC in VNF je debata sicer tekla tudi o borcih, ki se bodo prestavili na nedeljskem spektaklu v zagrebški areni (prenos na VOYO se začne ob 20.00), o zbijanju kilogramov pred borbo, zakaj so borci, ki preveč hujšajo, lažje nokavtirani, in kateri so slovenski talenti v mešanih borilnih veščinah, na katere bo treba biti v prihodnosti še posebej pozoren.

FNC 11
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
26. 05. 2023 18.14
+1
To ni noben šport to je nasilje
DuhSaSjekirom
26. 05. 2023 16.00
-3
Kot vedno se morajo v komentarjih oglasit beta moski za katere je to neko nasilje, barbarstvo itd. V resnici gre za takoimovan fenomen obratne psihologije, zrcaljenja samopodobe kjer preziramo tisto kar ne moremo bit iz razlicnih vzrokov med katerimi so najbolj pogosti strah, luzerstvo (hitro odnehas) in podobno. Namesto da producirate imbecilne otroke ki ne znajo poskrbet za sebe jih raje vpisite v kak klub borilnih vescin kjer se bodo navzeli zivljenskih vescin psiholoske narave. Primer - si trmast ne odnehas, sprejemas poraz in se vrnes mocnejsi itd. Seveda amaterji nimate pojma o cem govorim pa.ceprav se recimo prakticno celoten del npr. Japonske zgodovine in tradicije ter vrednot temelji na naukih iz borilnih vescin. Izumili ste toplo vodo. Zdaj so orozje in borilne vescine krive za nasilje v solah?
el capitano
28. 05. 2023 08.07
+1
Ne mešaj azijatov z zahodnjaki ,ker azijati premorejo tudi duhovnost ,ki jo vkomponirajo v te borbene veščine.Na zahodu je to izključno borba za denar in produciranje nasilja..
penique_7
26. 05. 2023 12.02
+1
Nikoli v življenju.
zmerni pesimist
26. 05. 2023 09.42
+1
Vzgoja za dijake in študente
Definbahija
26. 05. 2023 09.12
+2
In potem se iv sprasujete zakaj jw toliko ajlisan v družbi? Svoj prag najprej opucajte