Šport

Claressa Shields z zmago začela kariero v mešanih borilnih veščinah

Atlantic City, New Jersey, 11. 06. 2021 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Najboljša ženska boksarka vseh časov, Claressa Shields, je na borilnem spektaklu PFL 4 z zmago debitirala v mešanih borilnih veščinah.

Na četrtem dogodku letošnje sezone PFL (vse pretekle borbe si lahko pogledate na VOYO) je v glavni borbi večera debitirala dvakratna olimpijska prvakinja in neporažena boksarka, Claressa Shields. Dan pred svojim 35. rojstnim dnevom ji je prvi nastop v kletki nameravala pokvariti Brittney Elkin, ki je z odmevno zmago želela končati serijo treh zaporednih porazov. 

V prvi rundi ni bilo toliko 'tipanja', kot ga je napovedala Elkinova. Takoj je bilo jasno, da mora Shieldsova zaradi boksarskih spretnosti biti blizu Elkinove, Brittney Elkin pa je to takoj izkoristila za rušenje tekmice in borbo na tleh. Do konca prve runde sta se tekmici borili v parterju in zadnji dve minuti in pol se je morala Shieldsova braniti napadov Elkinove od odzadaj. Druga runda je potekala podobno kot prva. Shieldsova je poskušala boksati, Elkinova pa jo je brez težav spravila v parter in tam nadzorovala borbo do konca runde. V tretji rundi pa je Elkinova že po 13 sekundah poskusila s slabim rušenjem, ki je bilo verjetno posledica močnega udarca Shieldsove le nekaj sekund pred tem. Shieldsova je rušenje obranila in Elkinovo obdržala v težkem položaju. Ko je najboljša boksarka vseh časov izvedla serijo močnih udarcev v glavo nemočne nasprotnice, je bil sodnik prisiljen dvoboj ustaviti in Shieldsova je lahko slavila prvo zmago v mešanih borilnih veščinah.

V takojšnjem odzivu po borbi je dejala: "Počutim se, kot da sanjam, to je noro!" Med čakanjem na razglasitev zmagovalke pa je še dodala: "Desna roka, punči ... Nikoli me ne razočara!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kakšni so načrti organizacije PFL z debitantko Shieldsovo, še ne vemo natanko. Claressa se bo najverjetneje še nekajkrat borila v kletki in nabirala izkušnje, preden se bo v sezoni 2022 pridružila ligaškemu tekmovanju. Ima pa PFL sedaj v naboru dve dvakratni dobitnici zlate olimpijske medalje – poleg Shieldsove je to še bivša judoistka Kayla Harrison, ki je svojo kariero v mešanih borilnih veščinah prav tako začela z zmago proti Brittney Elkin.

Vsi rezultati PFL 4:

Claressa Shields proti Brittney Elkins — Tehnični nokavt (udarci), v tretji rundi

Clay Collard proti Joilton Lutterbach — Neenotna sodniška odločitev (29-28, 28-29, 29-28)

Bubba Jenkins proti Bobby Moffett — Soglasna sodniška odločitev (29-28 x3)

Brendan Loughnane proti Tyler Diamond — Večinska sodniška odločitev (30-27, 29-27, 28-28)

Natan Schulte proti Alex Martinez — Neenotna sodniška odločitev (29-28, 28-29, 29-28)

Marcin Held proti Olivier Aubin-Mercier — Soglasna sodniška odločitev (30-27 x3)

Akhmed Aliev proti Loik Radzhabov — Tehnični nokavt (udarci), v prvi rundi

Jesse Stirn proti Sheymon Moraes — Predaja (kimura), v drugi rundi

Chris Wade proti Arman Ospanov — Nokavt (brca v glavo in udarci), v drugi rundi

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.