Šport

CSKA se je maščeval zmajem

Ljubljana, 02. 01. 2008 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V desetem krogu Evrolige je Union Olimpija v Moskvi s 74:57 izgubila povratno tekmo proti CSKA-ju.

Matjaž Smodiš danes ni igral, saj je nedavno prestal operacijo.
Matjaž Smodiš danes ni igral, saj je nedavno prestal operacijo. FOTO: Damjan Žibert

Prvo tekmo v letu 2008 proti CSKA- ju so zmaji suvereno začeli in nad vsemi pričakovanji pet minut do konca prve četrtine vodili že za visokih +7. Nato pa so se v šesti minuti prebudili tudi domači košarkarji in napravili delni izid 5:0, s tem pa so vodstvo zmajev zmanjšali na +2. Ob takšnem dogajanju na parketu trenerju Memiju Bečiroviču ni preostalo drugega, kot da vzame minuto odmora. Tudi po odmoru se domači niso pustili zmesti in so še naprej nadaljevali z dobro igro in tako ob koncu prve četrtine rezultat tudi izenačili.

Američana tudi v Moskvi nista pokazala kaj več kot ponavadi.
Američana tudi v Moskvi nista pokazala kaj več kot ponavadi. FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju tekme so na plin stopili košarkarji CSKA- ja in pokazali, kdo je gospodar na domačem parketu. Štiri minute pred koncem prvega polčasa so tako vodili že za +6 točk. Zmaji pa jim niso pustili pobegniti in so z delnim izidom 7:0 poskrbeli, da so tri minute pred koncem polčasa prišli celo do vodstva za +1 točko. Kljub čvrsti obrambi pa so se Rusi prebili skozi Olimpijine vrste. David Andersen in Jon Robert Holden sta stvari vzela v svoje roke in domače na odmor odpeljala s +6 točkami prednosti.

Ronell Taylor je v Moskvo prišel naravnost iz Amerike, kar se je poznalo tudi na njegovi formi.
Ronell Taylor je v Moskvo prišel naravnost iz Amerike, kar se je poznalo tudi na njegovi formi. FOTO: Damjan Žibert

Tretja četrtina je bila v znamenju domačih košarkarjev, ki prve štiri minute zmajev niso pustili niti blizu koša. Prvi koš je tako pet minut pred koncem tretje četrtine zadel Chris Booker. Obramba zmajev je delovala kot luknjast sir, skozi katerega so se z lahkoto prebijali domači košarkarji. Dve minute pred koncem tekme so imeli tako Rusi že +11 točk prednosti. Do konca četrtine pa so prednost le še nekoliko povečali.

Memi Bečirovič v hladni Moskvi ni imel razloga za smeh.
Memi Bečirovič v hladni Moskvi ni imel razloga za smeh. FOTO: Damjan Žibert

Tudi zadnja četrtina žal ni prinesla presenečenj, saj so Rusi še naprej suvereno obvladovali dogajanje na parketu in prednost le še povečevali. Zmajem je največ težav povzročal Andersen, ki je bil tudi najboljši strelec tekme s 25 točkami in sedmimi skoki. Zmaji so tako zabeležili že sedmi poraz v Evroligi. Naslednja tekmo bodo Ljubljančani igrali v Tivoliju proti Žalgirisu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dejc Staffbull
03. 01. 2008 11.58
Ja res bi blo treba Američana odslovt!Jurkoviča pa Čapina pa k Olimpiji prpelat.
brkinc007
02. 01. 2008 22.45
ej a nima milič 12 številko zakaj piše smodiš?
eznpanar@hotmail.com
02. 01. 2008 22.25
eh..če mene kdo kdaj vpraša,so američani daleč zgrešena naložba...ki gleda sam na keš...kaj extra pa itaq nea more bit,ker če bi bil,pol mu nebi blo treba špilat pr olimpiji,ki je milo rečeno v riti..škoda..čeprav tistih par zmag je blo res sladkih
Joža3343
02. 01. 2008 21.47
Dej dej glede na to kok so slabši od CSKA-ja so se odlično boril, usi so napovedoval ne vem kako katastrofo na koncu pa bi lahka tud krepko pod 15 pik zaostal za njimi. OLIMPIJA!
Marko Glavan
02. 01. 2008 21.27
predal23@email.si
02. 01. 2008 19.58
zmaji se danes sploh niso borili. žal mi je da sem sploh gledal to tekmo