Šport

Dončićev Dallas je ukrotil Volkove iz Minnesote

New York, 25. 02. 2020 02.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
11

Dallas je tokrat na parket poslal oba zvezdnika, Luko Dončića in Kristapsa Porzingisa. Brez njiju so v soboto doživeli boleč poraz v Atlanti in se ob tem jezili nad sojenjem. Proti Minnesoti ni bilo razlogov za slabo voljo, vodili so od začetka in gladko zmagali (139:123).

Kristaps Porzingis (levo) in Luka Dončić se po tekmi počitka vračata na parket.
Kristaps Porzingis (levo) in Luka Dončić se po tekmi počitka vračata na parket. FOTO: AP

Dallas je domačo tekmo začel odločno, nemudoma so prevzeli vodstvo in ga držali v svojih rokah. V peti minuti je Dončić (20 točk, 7 podaj, 9 skokov) znova z desnim stopalom pristal na čevlju tekmeca in nekaj časa na pol šepal po igrišču, vsi pa so  stiskali pesti, da to ni poškodba že tako bolečega desnega gležnja. A je ostal na igrišču in skupaj s soigralci počasi višal prednost. V zadnjih minutah je zbranost domačinov popustila, dve neprevidnosti pod obročem in hitra koša gostov sta pokazala, da Minnesota tudi brez prvega zvezdnika Karla-Anthonyja Townsa zna pokazati zobe. Posebej ostro je grizel prišlek iz Miamija James Johnson, tako v obrambi kot napadu. Rezervna peterka na čelu z J. J. Bareo pa je odgovorila s serijo košev in Dallasu znova priigrala udobno prednost (41:27).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je tudi s prvo peterko nadaljeval drobljenje Minnesote in prednost povišal že na dvajset točk. A so se gostje tako kot v prvi četrtini odzvali s protinapadom in skušali znižati zaostanek. Tokrat se Mavericksi niso pustili zmesti in so se uspešno obranili. Do konca prvega polčasa so dosegli kar 81 točk, drugi najvišji rezultat v zgodovini kluba, in imeli šestnajst točk več kot Timberwolvesi (81:65).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Minnesota je drugi del tekme začela s serijo trojk, zaradi česar je domači trener Rick Carlisle moštvo poklical na minuto odmora. Gostje so še naprej zadevali, domačini pa imeli na drugi strani precej več težav. A se je ob nekoliko boljši obrambi Dallasa natančnost Minnesote unesla, Mavericksi pa so znova umerili svoje roke. Prednost se je nekoliko znižala, a so imeli še vedno lepo zalogo za zadnjo četrtino (110:96).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slabo uro pred Dallasom je Miami Gorana Dragića v Clevelandu po treh četrtinah prevlade v zadnji zapravil vse in prvič v sezoni izgubil v podaljšku. Mavericksi niso dajali znakov podobne slabosti, igralci s klopi so še povečevali razliko, Seth Curry je uspešno vadil dolge mete za tri točke. Na igrišče sta prišla Courtney Lee, ki zelo redko dobi priložnost, in novinec v moštvu Michael Kidd-Gilchrist, ki je dosegel prvi točki za Dallas. Carlisle je spraznil klop in v ogenj poslal tudi Justina Jacksona ter Bobana Marjanovića, ki ga je domače občinstvo navdušeno pozdravilo ter skoraj zahtevalo, naj vrže izza črte za tri točke. Prva postava ni več zaigrala, a je bila zmaga prepričljiva (139:123).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Besni Cuban

Sobotno srečanje v Atlanti je bilo za Dallas dvojno boleče, saj so takoj na začetku izgubili še Jalena Brunsona (ne bo igral proti Minnesoti), a kljub temu vse do konca imeli tekmo v rokah. Do zadnje četrtine so uspešno ustavljali Traeja Younga, potem je dokazal, zakaj je eden najboljših mladih igralcev v NBA. Igrati dve noči zapored v tako okrnjeni postavi je v vrhunskem športu težko, kar se je morda kazalo tudi pri nenavadno veliko izgubljenih žogah moštva iz Dallasa, ki drugače ne počne veliko tovrstnih napak.

Lastnik Dallasa Mark Cuban je v in po Atlanti jasno dal vedeti, kaj si misli o sojenju.
Lastnik Dallasa Mark Cuban je v in po Atlanti jasno dal vedeti, kaj si misli o sojenju. FOTO: AP

Na roko jim ni šlo niti sojenje, lastnik Mark Cuban pa je poskrbel, da je njihovo ogorčenje glasno odmevalo. Njegove objave na družbenem omrežju Twitter in izjave, da je raven sojenja v NBA "smešna", urjenje sodnikov pa "strašljivo", bo ocenil komisar NBA Adam Silver, Cuban pa bo verjetno še zvišal že tako več kot dva milijona dolarjev visok zapitek pri NBA v obliki kazni, ki ga je pridelal v dveh desetletjih kot lastnik Dallas Mavericksov. Silver bo odločal tudi o pritožbi, ki jo je vložil klub, potem ko so sodniki napačno piskali branjenje koša (posnetek je pokazal, da je šlo za blokado meta), a so potem vseeno priznali koš Atlanti.

Mavericksi s pritožbo zahtevajo, da ponovijo zadnjih devet sekund srečanja. V 73-letni zgodovini NBA je bilo vloženih 35 protestov, klubi so bili z njimi uspešni le trikrat. V tej sezoni so protest vložili v Houstonu, ko je James Harden zabil tako močno, da se je žoga skozi mrežico odbila nazaj nad obroč, sodniki pa niso priznali koša. Silver je protest zavrnil, a kaznoval vse tri sodnike.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRooster
25. 02. 2020 10.10
-5
Je-bo vas Dončičev Dallas, pač gospod igra za njih za velike denarje, če bi igral za Olimpijo on ali Messi bi bile dvorane ali stadioni še naprej prazni; ljudem ni važen šport kot način življenja ampak kot TV prenos....
Carrasco
25. 02. 2020 09.41
+5
Dallas nikol nebo doncicev ne slovenski. Take neumnosti pisejo samo mediji iz Ljubljane
hotchilipoper
25. 02. 2020 09.38
+3
Če bi pri nas tako košarko igrali,grem na vsako tekmo
DaDo77
25. 02. 2020 10.00
-4
Saj jo!... Pridi kdaj v stožice na tekmo Cedevite Olimpije
AS1983
25. 02. 2020 09.23
+6
Pomembna domaca zmaga za dallas, samo da bo zdrav doncicev glezenj
Frelance
25. 02. 2020 07.31
+17
Lastnik košarkarskega moštva Dallas Mavericks je Mark Cuban in ne Luka Dončič tako, da se vzemite malce v roke na 24ur.com.
poserjemsenavas
25. 02. 2020 07.47
+29
Kadar zmagajo je Dončičev, če izgubijo napišejo Mavericki
Frelance
25. 02. 2020 07.30
+3
Trembalajek
24. 02. 2020 20.59
+8
Ker ima Dallas precej težav s poškodbami, naj Marko Kubanec pride v Stožice, kjer si lahko nabere teličkov za malo čredo.
nebel
25. 02. 2020 08.18
+7
nebel
25. 02. 2020 08.20
+7
Ne nasedaj novinarskemu neznanju, še ti so zadnje čase celo opustili slovenjenje v teličke.