Šport

Utah tudi v drugo potolkel bledi Dallas

New York, 30. 01. 2021 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
21

Klub iz Salt Lake Cityja za tekme proti Dallasu ne potrebuje svojega najboljšega igralca Donovana Mitchella. Tudi v drugo zapored so bili bistveno boljše moštvo in skoraj rutinsko dosegli enajsto zaporedno zmago (120:101). Mavericksi pa so še četrtič zapored sklonjenih glav odšli z igrišča. Luka Dončić je v 32 minutah zbral 25 točk, sedem podaj in šest skokov.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP

Premehka obramba in preveč nezanesljiv napad sta dvakrat zapored pokopala upanje Dallasa, da bi se lahko resno kosal z uigranim in razigranim Utahom. Po sredinem šolanju so tokrat na igrišče prišli še bolj izpraznjeni. Trener Rick Carlisle je sicer dejal, da so igrali nekoliko bolj trdo kot na prvem srečanju, a še vedno ne dovolj dobro. Toda pomanjkanje borbenosti po porazu za 25 točk je precej zaskrbljujoč znak za moštvo, ki je sezono začelo z visokimi cilji. Drži, da so Dorian Finney-Smith (11 točk, ukradena žoga), Josh Richardson (6 točk, 2 podaji, 2 skoka, ukradena žoga) in Dwight Powell (6 točk, 5 skokov) po skoraj treh tednih karantene začeli sapo loviti visoko v Salt Lake Cityju, toda korak nazaj od srede ni spodbuda za ekipo. Luka Dončić (25 točk, 7 podaj, 6 skokov, ukradena žoga) je imel standardno dober večer, precej slabše je šlo drugemu zvezdniku Kristapsu Porzingisu (11 točk, 9 skokov), ki je začel nekoliko bolje igrati šele v zadnji četrtini. Pri gostih se je razigral Bojan Bogdanović (32 točk, 7 trojk iz 11 metov, 2 podaji), znova je bil zelo dober Mike Conley (22 točk, 9 podaj, 3 skoki, 3 ukradene žoge). Rudy Gobert (17 točk, 12 skokov, 2 blokadi) je bil nekoliko manj učinkovit kot v sredo, a je njegova prevlada v obrambi izpila poskočnost napada Mavericksov.

Ti po koncu niso bili najboljše volje. "Grozno. Ni reči kaj drugega. Še nikoli se nisem tako počutil. Nekaj moramo narediti, ker ne kaže dobro," je bil jezen Dončić (25 točk, 7 podaj, 6 skokov, ukradena žoga). Po njegovih besedah bodo morali narediti korak naprej, se pogovoriti med sabo in igrati precej bolje. "Zdi se, kot da nam ni mar, ali bomo zmagali ali ne. Treba bo vložiti več energije, več truda, veliko stvari, da bomo popravili igro. A vem, da bomo. To je vse, kar je pomembno," je prepričan. Tudi James Johnson (10 točk, 2 podaji, 3 skoki, 2 blokadi) je dejal, da morajo biti iskreni drug do drugega, a hkrati je poudaril, da nimajo časa za razočaranje, "že jutri je nova tekma, moramo pozabiti na današnjo". Strinjal se je, da je v sedanjih razmerah težko vzpostaviti povezave v moštvu, ne samo zaradi dolge karantene četverice igralcev, pač pa tudi zaradi pravil NBA glede pandemije, ki omejujejo druženje igralcev. "A to ni opravičilo, vsi smo profesionalci, opraviti moramo svoje delo," je veteran ponovil pogosto slišane besede v NBA. "Smo v težkem razdobju, moramo se prebiti skozenj, držati moramo skupaj in se skupaj boriti," je dejal tudi Carlisle.

Luka Dončić vs Utah
Luka Dončić vs Utah FOTO: Sofascore.com

Nova preizkušnja je na vrsti že v soboto zvečer, ko v Dallasu gostuje Phoenix. Tudi njihove vrste so precej razredčene, manjkal bo prvi zvezdnik Devin Booker, igrali bodo tudi brez Hrvata Daria Šarića

Potek srečanja 

Gobert je s skokom po zgrešenem metu nemudoma pokazal največjo šibko točko Dallasa na prvi tekmi. Naslednji napad je zabil po lepi podaji Conleyja in Teksašani so vedeli, da bodo znova imeli težko delo s Francozom. Utahu je bilo jasno, od kod jim preti največja nevarnost, Luka Dončić je z metom za tri to tudi hitro potrdil. Toda težave so bile na drugi strani, obramba gostov je bila znova luknjičava ob hitrem kroženju žoge domačih. Sredi četrtine so ti vodili že za devet točk, nato je Gobertov prekršek v napadu za njegovo drugo osebno napako prinesel nekaj olajšanja. A je priletela trojka Jordana Clarksona, pred dvema dnevoma krvnika Dallasa s klopi, za tri točke je zadel tudi Bogdanović, Hrvat je bil dolžnik s prejšnjega srečanja. Slabi dve minuti pred koncem četrtine je bila razlika že dvajset točk, nenavdahnjeni Mavericksi so bili bledo moštvo brez energije in zamisli. Po koncu četrtine so zaostajali že kar za 25 točk (37:12).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener Dallasa Carlisle je pred tekmo v drugo obljubil boljšo igro svojih varovancev, a so se dva dni kasneje zdeli enako nepripravljeni na odlično igro Utaha. V drugi četrtini so vsaj nekoliko popravili igro v napadu in ustavili skokovito naraščanje zaostanka. Nekoliko bolj brezskrbna igra domačih jim je pomagala, da so z ukradenimi žogami prilezli pod dvajset točk razlike. Dončić se je razživel v zadnjih minutah druge četrtine, ob seriji zgrešenih metov Utaha pa je to pomenilo, da sta bili na igrišču bolj enakovredni moštvi. Richardson je s košem ob izteku prvega polčasa zaostanek znižal na 16 točk (61:45) in vlil nekaj dodatnega upanja, da bo drugi polčas bolj zanimiv za navijače Dallasa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na začetku tretje četrtine je Porzingis dobil svojo četrto osebno napako, malo kasneje še peto, in to v napadu. Latvijec, ki ni imel najbolj bleščečega večera, je po dveh minutah moral na klop. Gobert je kraljeval pod obema obročema, okoli svojega po potrebi blokiral mete za tri točke, pod Dallasovim pobiral odbite žoge in Maverickse silil k prekrškom. Gostje so skušali z bolj trdo obrambo ustaviti napad Utaha, a jim je to prineslo hitre težave s prekrški. Ti so na klop poslali tudi Goberta, ko so mu sredi četrtine prisodili četrto osebno napako, kar je odprlo nekaj več prostora za Maverickse. Dončić je s tretjo trojko skušal pognati svoje moštvo, a jih je čakal 24 točk visok preobrat, ki je nato narasel na 27 točk, ko je Bogdanović zadel že šesto trojko. Prosta meta Clarksona sta slabe tri minute pred koncem prinesla že trideset točk prednosti Utaha. Dve zaporedni trojki Brunsona ob koncu četrtine sta bili le obliž na globoko rano (94:68).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je nekoliko bolje začel zadnjo četrtino, peti osebni prekršek Goberta, ki se je znova umaknil na klop, pa jim je dajal nekaj upanja. Porzingis in Johnson sta s prodoroma nemudoma izrabila več prostora pod košem, Latvijec je po slabokrvni igri oživel in gostom pomagal zniževati zaostanek. Toda Bogdanovićeva sedma trojka, takoj nato pa še četrta Conleyja sta odpihnili morebitne skrite načrte, da je še možen preobrat. Carlisle se je slabe štiri minute pred koncem vdal v usodo in na igrišče poslal rezerviste. Vidno usahli Mavericksi so tudi ob koncu zaostajali za več kot dvajset točk (122:101).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
30. 01. 2021 20.41
če bo tako bledo nadaljeval Dallas, bi znal Dončič še kje zapustiti Dallas
MasteRbee
30. 01. 2021 11.37
-1
Tak fenomen in igra v tako gnili ekipi? Vedno bolj bom prepričan, da so ravno za skupi
babylon5
30. 01. 2021 10.53
+0
Ma kva je zvami jao UTAH igra trenutno tok dobro, da vse ruši pred sabo 10+ pik. Pač Dallas rabi še ene 2 sezoni, da se jih poklapa. Dončič bo pa tudi privabil številne igralce v Dallas. Pa za letos je na free agency seznamu kawai, če jim to rata potem rušijo vse pred sabo.
Wolfman
30. 01. 2021 10.42
+2
Utah se je poigraval z Dallasom in si zmago zasluženo priigral že v prvi četrtini, kar je v ligi NBA že fenomen!
iq00
30. 01. 2021 09.51
-6
dallas je pač iskal igralca kot je dončič sedaj igrajo cel čas vse sezone samo na dončiča zato da bo imel najboljšo statistiko in da bo medijsko popularen zaradi doseženih ... vse fora pa je da ga bodo lahko čin dražje prodali naprej ... isto dela veliko klubov po svetu kateri nimajo možnost za naslov v ligah v katerih nastopajo ... ali pa je naslov tako malo vreden da se bolj splača prodajat igralce kot to počne recimo olimpija
sonofabitch
30. 01. 2021 10.38
+5
Na Dončiča igrajo, ker je edini sposoben vodit napad in sploh nimajo 2. dostojnega playmakerja. Poglej malo, ko gre Dončič na klop jim napad čisto razpade.
babylon5
30. 01. 2021 10.54
+5
hahahahaa o moj bog prodali ga bodo ? pa kva je stabo on po 3 sezonah gre kamor koli naprej. SALAY CAP ? Pa kle 3/4 folka nima pojma o NBA
babylon5
30. 01. 2021 10.58
+3
Fora NBA je samo makreting, sezonske karte, prodani hod dogi in od tega lastniki služijo ne pa od prodaje igralcev . PAČ dončič samo privablja gledalce to pa je vse plačajo ga pa 5 mil $ na sezono tuki CUBAN služi. Pa kaj a ti misleš da nima 40 mil da bi Kawai plaču. MA on ma vse sezonske karte do 2025 prodane in vse TV pravice ESPN TNT itd.... jao kere vi kvazite hahahah
1model
30. 01. 2021 09.11
+4
Letos pa ñe bo končnice.
JOSEPH HAYDN
30. 01. 2021 09.04
+2
Pozabili ste napisati utrujeni Dallas, kot stw to počeli zadnjih 14 dni, ker samo oni igrajo b2b tekme
tekač
30. 01. 2021 08.38
+9
Že dolgo pravim, da Dalas ni franšiza za Dončiča. V kolikor Dalas ne more kupiti še dva igralca, potem naj Dončič oddide v drugi klub ker ta dva igralca sta...tako se ne dela z igralci kot je Dončič. Škoda ga je. Kmalu mu bo jasno in prav je tako...
1model
30. 01. 2021 09.13
+2
Če bo hotel prstan, bo treba moči združit. ali z Lebronom ali KD jem. Dalas je pač sila povprečna ekipa.
brusilec
30. 01. 2021 10.06
ja, ker v dream teamu je pokazal vse svoje care .. ne .. je dlber, zelo dober, ampak izstopa v dallasu, kjer so podpovprecni. drugace pa dallas je dobavil dva igralca, ampak ne pomaga
alpheca 1
30. 01. 2021 08.20
+12
Luka je konstantno dober-vrhunske predstave, ampak to je ekipni šport in brez primernega deleža ostalih soigralcev ne bo nič. Porzingis je veliko razočaranje in brez primernega centra ne moremo zmagovat.
rile15
30. 01. 2021 08.17
-18
a lahko ze enkrat nehate o tem,vedno ko odprem 24ur Doncic pa ta pa un .. tok ste obsedeni z njim k da vam je direktor .. druge nase spornike pa omente samo ko se jim kj zgodi,res mal sramotno tole..
XigoR_
30. 01. 2021 08.16
+2
Škoda luka, da si v tem klubu. Prosim čimprej menjaj klub in stopi na pot legend saj Dallas ni moštvo za takšne izjemne košarkaše kot si ti... Gremo dalje
dark horse
30. 01. 2021 08.08
-9
Res ne vem kako lahko izgubljajo če je dončič tako izvenzemeljski skoraj boljši kot Jordan da o drugih ne govorim katere je že prehitel po mnenju mnogih tukaj 🙈
realmadrid the best
30. 01. 2021 08.19
+7
Ker ne more en 1 igralec igrati proti 5...Vsaj enega še rabijo najboljši bi bil Druumond
babylon5
30. 01. 2021 09.00
-2
no razloži zakaj Druumond ? problem je to da niso v formi, ko je polna para tudi LAC pade za 50 pik. KP se bo popravu spet bo tisti pravi pick n roll, trojka KP ali prodor dončiča in podaja navzven ali kos.
pako-san
30. 01. 2021 10.29
babylon5
30. 01. 2021 10.51
DALLAS-a ene 10 tekem nazaj so jih povozil