Šport

Dallas je omagal proti razpoloženim Clippersom

New York, 07. 08. 2020 00.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
11

Nekaj zgrešenih metov Dallasa ob koncu zadnje četrtine je sicer izenačeno srečanje s Clippersi prevesilo v prepričljivo zmago slednjih (126:111). Če bo moštvo iz Los Angelesa ohranilo drugo mesto na zahodu, je bilo srečanje predujem prvega kola končnice, saj bodo Mavericksi sedmi.

Statistika Dončića na tekmi s Clippersi
Statistika Dončića na tekmi s Clippersi FOTO: Sofascore.com

Luka Dončić (29 točk, 6 podaj, 3 skoki) in Kristaps Porzingis (30 točk, 5 podaj, 9 skokov) sta nadaljevala z odlično igro, a to znova ni bilo dovolj za zmago. Poleg obeh zvezdnikov iz Los Angelesa, Kawhija Leonarda (29 točk, 5 podaj, 6 skokov) in Paula Georga (24 točk, 6 podaj, 7 skokov), jih je mučil odlični hrvaški center Ivica Zubac (24 točk, 15 skokov), ki je pod košem zadel vseh deset metov.

Znova so manjkali koši igralcev s klopi, tokrat so dali 30 točk, kar je znak napredka, saj na prejšnjih dveh tekmah niso presegli 22 točk. Toda pred prekinitvijo sezone je bilo njihovo povprečje skoraj 40 točk na tekmo. Moštvu se pozna odsotnost Setha Curryja, ki zaradi razbolele desne noge ni igral na zadnjih dveh tekmah.

Navijači Dallasa se bojijo, da bo soočenje s Clippersi, poleg mestnih tekmecev Lakersov enih od favoritov zahoda, hitro pokopalo njihove upe v končnici. Mavericksi so izgubili še tretje srečanje z njimi v tej sezoni. Novembra so jih prepričljivo porazili za 15 točk, januarja tesneje, za tri. Dončića to ne skrbi. "Smo odlično moštvo, vedno imamo možnosti. Nekateri so nas že odpisali, toda nismo še rekli zadnje."

Tudi Porzingis pravi, da se veselijo izziva. "So izkušeno, fizično močno moštvo. Nocojšnja tekam je bila dobra izkušnja za nas, predogled tega, kar se lahko zgodi v končnici. Sedaj je vprašanje, kdo se bo bolje pripravil, če se bomo res ponovno srečali."

Luka Dončić trdi, da je Dallas odlično moštvo in jih ne gre prehitro odpisati.
Luka Dončić trdi, da je Dallas odlično moštvo in jih ne gre prehitro odpisati. FOTO: AP

Skoki in trojke 

Trener Dallasa Rick Carlisle je ob začetku na igrišče poslal visoko postavo s centrom Bobanom Marjanovićem in Porzingisom na krilu. Nasproti jima je stal mladi Zubac, ki se je dobro znašel pod obročem in zadel oba prva koša za Clipperse. Začetne minute so bile za obe peterki precej sušne, žoga je le s težavami zdrsela skozi obroč. Pri Mavericksih je največ veselja do igre kazal Dorian Finney-Smith, Dončić je bil ob osredotočeni obrambi Clippersov precej zadržan. Nizek rezultat je potrdil, da sta moštvi začeli počasi, Dallas je zaostajal za točko (23:22).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Los Angeles je tudi z obema zvezdnikoma na klopi ohranjal prednost. Slovenec je z zadeto trojko nekoliko popravil svoj ne ravno spodbuden delež metov od daleč v Orlandu (to je bila le četrta zadeta trojka v dvajsetih poskusih). Njegov zgled sta povzela tudi Delon Wright in Justin Jackson, kar je ohranjalo tesen rezultat . Dončić je nekaj minut kasneje ponovil vajo, trojke so bile skupaj s skoki v napadu recept za uspešno kosanje s Clippersi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mavericksi so z dobro igro prevzeli pobudo, nato se je prebudil Leonard in z devetimi zaporednimi točkami Clipperse znova popeljal v vodstvo. Na drugi strani igrišča se je Dončićev prodor mimo njega končal s prekrškom, Slovenec pa ni zmogel dveh zaporednih prostih metov. Dallas je tako ob polčasu še vedno zaostajal za točko (59:58).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Usahnili v zadnji četrtini

Ob začetku drugega polčasa so Clippersi zaprli pot do obroča in po dobrih dveh minutah brez koša je Carlisle vzel minuto odmora. Los Angeles je v napadu uporabil orožje Mavericksov, skoke in trojke, Zubac pa je tako kot ob začetku srečanja izpod obroča polnil koš Teksačanov. Prednost Kalifornijcev je začela naraščati in igralci Dallasa so kmalu morali še na drugo minuto premora. 

Ta ni spremenila razmer na igrišču, šele po tretjem premoru in novi trojki Dončića se je ladja Dallasa nehala potapljati. Pomagalo je, da so najboljši Clippersi sedli k počitku, Mavericksi s klopi pa so bili lažje kos drugi peterki iz Kalifornije.  Trey Burke je poživil modri napad in ob koncu tretje četrtine se je zaostanek z dvanajstih znižal na štiri točke (91:87).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrnitev Leonard in Zubca je podrla ravnotežje, a je Porzingis začel rešetati koš od dalač, v obrambi pa dobro ustavljal Georga, ki je povrhu zaradi jezikanja dobil še tehnično napako. Trojka Maxija Kleberja, ki se je v obrambi kosal z Leonardom, je prinesla izenačenje. Nato so prišle nenatančne minute Dallasa, Clippersi pa so s parom trojk znova nekoliko pobegnili v vodstvo.

Dallas ni našel rešitve  za razpoložena zvezdnika Los Angelesa, ki sta izničila vsak njihov poskus, da se jim približa. Ob koncu so Clippersi s serijo metov za tri zapečatili srečanje in Teksačanom pokazali, kaj jih čaka v končnici (126:111). Takrat  bodo še trše moštvo, saj se jim bo pridružil še odlični Montrezl Harrell, ki zaradi smrti v družini trenutno ni v Orlandu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sasee.
07. 08. 2020 13.41
+4
Dallas se po prvem krogu koncnice poslovi od nadaljnega tekmovanja
AS1983
07. 08. 2020 18.44
Nikolajev
07. 08. 2020 08.46
+5
Dallas je pač slab, ameriška košarka pa dogočasna in nezanimiva.
kombajn66
07. 08. 2020 08.35
-6
Se vam da gledat Ameriško košarko? Nimate nobenega bolj pametnega dela, recimo uživanje na dopustu.
Nacho00
07. 08. 2020 15.19
+3
To očitno dopust koristiš za komentiranje tebi nezanimive vsebine. Daj to raje razloži😂
Nacho00
07. 08. 2020 15.19
-1
Machetekills007
07. 08. 2020 08.14
-27
čudežni deček je omagal. lukec ni za velike tekme.
Jankobalanko123
07. 08. 2020 08.21
+19
Haaha ti si zadet če 2 igralca držita ekipo v stiku z 2 ekipo vzhoda pove ogromno o tem kaj delata in kako igrata vsaka čast
Jankobalanko123
07. 08. 2020 08.22
+10
titomeni
07. 08. 2020 08.24
+12
Cudezni decek je igral super. Tokrat zadeval tudi trojke. Omagalo je celo mostvo, kar je pri dalasu v navadi v zadnji cetrtini. Ko bodo zadnje ctrtine igral dobro bodo med 5 najboljsih ekip. Glede na lansko pozicijo pa so letos naredili ze zelo veliko
burekkafana78
07. 08. 2020 08.27
+14
hahaha, tip je omagal pa dal je 29 pik...ja "omagal" je, lp