Šport

Dallas se ne vda

Washington, 04. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

V severnoameriški hokejski ligi NHL nadaljujejo z obračuni končnice. Dallas je na peti tekmi polfinala zahodne konference premagal Anaheim in zaostanek v zmagah znižali na 2:3, Ottawa pa je v vzhodnem polfinalu s 5:2 ugnala Philadelphio ter v seštevku zmag prešla v vodstvo s 3:2.

Zadovoljstvo Dallasa
Zadovoljstvo Dallasa FOTO: Reuters

Dallas Stars : Anheim 4:1

Dallas Stars so se doma proti Anaheimu borili proti izpadu iz končnice. Prvi korak jim je uspel, potrebno pa bo zmagati še dve naslednji tekmi, prva bo v ponedeljek v Anaheimu. Na peti tekmi so si domačini preko Roba DiMaia in Stuja Barnesa že v prvi tretjini priigrali trde temelje za zmago. Tehtnica se je na stran Starsov še globlje nagnila v 18. minuti drugega dela, ko je v igri z igralcem manj zadel Niko Kapanen. Po zadetku Paula Kariye v četrti minuti zadnje tretjine so gostje lahko spet upali na preobrat, a njihov upor je deset minut kasneje s svojim drugim zadetkom dokončno zadušil Niko Kapanen. V vrstah Mogočnih Račkov je tokrat najbolj razočaral prav vratar Jean Sebastian Giguere, ki se je v končnici dolgo ponašal z eno najboljših vratarskih statistik sodobne dobe NHL, tokrat pa je led moral zapustiti po drugi tretjini. "To tekmo lahko samo pozabim. Naslednja bo nov izziv. To so zame nove izkušnje, kljub pritisku pa se veselim naslednje tekme, ki bo prav gotovo velika bitka," razmišlja 25-letni Giguere.

Kljub trudu igralcev Philadelphie, so bili Ottawa Senators boljši
Kljub trudu igralcev Philadelphie, so bili Ottawa Senators boljši FOTO: Reuters

Ottawa : Philidelphia 5:2

Tekmo v Ottawi so bolje začeli gostje iz Philadelphie, že po 21 sekundah je namreč zadel Claude Lapointe. A hladen tuš je bil kot kaže le dodatna motivacija za Senatorje, saj so po zadetkih Bryana Smolinskega, Daniela Alfredssona, Martina Havlata in Radeka Bonka že v deseti minuti druge tretjine vodili s 4:1. Pri Philadelphii je ponovno močno šepala igra z igralcem več, saj so pustili neizkoriščene vse štiri priložnosti, v zadnji tretjini pa jim je ob številčni premoči Peter Schaefer zabil še peti gol. Flyersi v končnici še niso zadeli v "power playu", zamudili pa so kar 14 priložnosti. "Po prvem zadetku smo ostali mirni. Tekma se je šele začela in vedeli smo, da bo časa, da se vrnemo v igro, dovolj in to smo tudi storili," je občutke po slabem začetku opisal Marian Hossa. "Do konca sta še dve tekmi. Oni morajo zmagati eno, mi pa obe. Vse, kar moramo storiti, je priti do odločilne tekme in stvari bodo spet poravnane," je praktičen trener Philadelphie Ken Hitchcock.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni