Šport

Danci evropski prvaki

Lillehamer, 27. 01. 2008 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danska rokometna reprezentanca je po zmagi proti Hrvatom (24:20) osvojila naslov evropskih prvakov na 8. EP na Norveškem.

Ivano Balić je bil s 44 doseženimi zadetki najboljši strelec evropskega prvenstva.
Ivano Balić je bil s 44 doseženimi zadetki najboljši strelec evropskega prvenstva. FOTO: Reuters

Hrvati so tekmo odprli senzacionalno z izidom 4:0 in 9000 obiskovalcev v dvorani v Lillehamerju je takoj ugotovilo, da to ne bo enaka tekma kot pred dnevi, ko so Danci "pohrustali“ naše južne sosede (30:20). Nepopustljivi severnjaki pa so se ob silnem zaostanku dvigovali iz trenutka v trenutek in v 25. minuti tekme prvič povedli z 10:9. Takrat so nastopile črne minute kockastih sosedov in Danci so hladnokrvno polnili mrežo Vjenčeslava Somića. Ob polčasu so imeli severnjaki tri zadetke prednosti (13:10).

Hans Lindeberg je polnil hrvaško mrežo v črnih minutah ob koncu prvega polčasa.
Hans Lindeberg je polnil hrvaško mrežo v črnih minutah ob koncu prvega polčasa. FOTO: Reuters

Tudi drugi del je bil zelo podoben prvemu. Danci so čakali na svoje priložnosti, Hrvati pa so nizali tehnične napake. Kljub vsemu pa se je še enkrat pokazala rak rana Evropske rokometne zveze, in sicer sodniki. Španca Vicente Breto in Jose Antonio Huelin sta namreč v trenutkih, ko se je tekma "lomila“, razveljavila dva zadetka Hrvatom, sodila nerazumljivo igranje z nogo, ob protestu selektorja Lina Červarja pa sta ga najprej izključila, nato pa hladnokrvno z rdečim kartonom poslala na tribuno.

Hrvaških upov je bilo tako konec in Danci so se veselili naslova najboljše reprezentance na Stari celini.

Francozi "povozili" Nemce

Francoska moška rokometna reprezentanca je osvojila bronasto kolajno na osmem evropskem prvenstvu na Norveškem, potem ko je v današnji tekmi za tretje mesto v Lillehammerju premagala Nemčijo s 36:26 (18:9).

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maja Grobotek
28. 01. 2008 22.07
jixy17-strinjam se s tabo sploh pa kar se tiče zadnega stavka.pa še občudujem te kr pač nisi nek ljubitelj hrvatov ampak še vseen jih zarad tega ne kritiziraš na polno. kr dobesedno večina je gledala rokomet zato kr so navijal za to da hrvati zgubijo, ne zato kr so navijal za dance, in to je za mene zlo podlo oz. sama nevoščljivost!ampak nekaterim pač ne prideš do živega...
jixy17
28. 01. 2008 13.39
Če se malo vrnem na k prestopu katerega naj bi po moje lahko dosodila sodnika takrat ko st v bližini oba, ker en sam sodnik nemore objektivno dosodit prestop, ker se vse skupaj zgodi v delčku sekunde sam sodnik pa ne more istočasno gledati igralca v noge in v roko kdaj je stopil in kdaj vrgel žogo zato je moral imeti veliko jajc. Sodnika sta ga res lomila na obeh straneh ampak to sploh ni pomembno....evropski prvak je postala reprezentanca ki je igrala najboljši rokomet na tem prvenstvu...in mislim da so na kocu vsi dobitniki medalj to bili zasluženo in so na to tudi ponosni tako igralci kot njihovi navijači tisti, ki pa navijata za neko ekip, da izgubi ne pa za neko ekipo, da zmaga pa to niste...
p607@email.si
28. 01. 2008 11.57
@jixy17 Svaka cast na komentarju!!! Tud jst nisem nek ljubitelj Hrvatov, vendar, kar se tice njihove igre in pa srca... kapa dol. Vceri sem jim privoscil zmago, je pa tud dejstvo da so dalec ispred nas, pa ce nam to pase al pa ne. Zadnjih 13-14 let (vmes so imeli 2-3 leti krize), sploh pa zadnjih 7 let so v samem vrhu poleg Nemcev, Francozev in Špancev, v zadnjih 3 letih pa so se tem ekipam v vrhu pridružili tudi Danci!!! Vceri so Hrvati igrali srcno, vendar napol polomljeni le niso mogli presenetiti hitrih Dancev, ki Hrvatom ocitno najmanj lezijo. Kar se sojenja tice, je v rokometu pac tko, da ti lahko sodnik vzame oz. podari zogo na lepe oci. Za tisto nogo se res ni najbolj videlo, vendar to se v vecini primerov ne piska, tista 2 prestopa pa preko TV-ja nista bila vidna, tko da... al sta bila ali ne... so lahko videli le sodniki in pa gledalci v dvorani, je pa dejstvo da sta na komentatorskem mestu Sušec in pa Šola kar dost pretiravala in iskala krivdo v sodnikih. V startu tekme sta se smejala in eden drugega sprasevala kolk kaze semafor (0:4), pol sta pa kar hitro utihnila. Tudi na zacetku sta ga sodnika malo srala in sicer v korist Hrvatov... potem ko so Dancem 2 krat dosodili smesno prebijanje, medtem ko je Dominikovic ze priznal da je stal v vratarjevem prostoru in smo vsi pricakovali 7m!!! Vglanem, Hrvati so OSVOJILI srebro in so z njim tudi zadovoljni, igralci pa so tudi vsi sportno priznali da je Danska mocnejsa in da so ZASLUZENO slavili, kajti igrali so najboljsi rokomet skozi celo prvenstvo!!!
jixy17
28. 01. 2008 11.20
Apocalypse: včeraj smo gledali rokomet, kjer so izključitve sestavni del igre, Hrvati zaradi izpada njihovega trenerja ne bodo kaznovani, ker je v večini imel prav, kar je razvidno tudi iz video zapisa in kot sem že omenil pojdi raje kake zunanje politične zadeve komentirat, ker nam z svojimi idiotskimi izjavami delaš sramoto. Če nam je všeč ali ne Hrvati so v rokometu že 15 let v vrhu svetovnega rokometa nam ni treba navijat za njih vendar ne moremo vseh njihovih uspehov dajat v nič in vedno govorit kako polni so sami sebe in kako veliko srečo imajo. In ja v rokometu lahko sodnik piska prekršek tud, če je igralec samo pomislil na to, da bi prdnil...
warezovc@email.si
28. 01. 2008 10.44
Bravo Danci, pokazali so največ to je dejstvo. Malo mi je žal zaradi Francozov da so jih Hrvati 'izbacili'. Drugače pa mislim da je srebrna medalja za hrvate polna kapa. Prenehajte z nacionalističnimi izpadi, ker 1x1 je da so kvalitetnejša ekipa od slovenske. Raje čestitajte
Apocalypse
28. 01. 2008 09.50
bravo danci...upam da bo velik kazni za hrvate k majo tko kulturnega selektorja. Balič pa sam da mal prdne pa je prekršek.
jixy17
28. 01. 2008 07.58
Nekateri tukaj pozabljate, da je to rubrika šport ne pa zunanja politika zato vam odsvetujem kometntiranje, ker ispadate bebci, ker se očitno razumete v rokomet kot Jelinčič v cokle. Da si nekdo ni zaslužil biti v finalu je zelo ne odgovorno, ker si moral prej odigrat 7 tekem in po nobeni slučajnosti se nisi znašel v finalu. Sama noga če je bila ali ne je preko tv prenosa ni mogel videti noben tako da s tem kar nehajte. Hrvati so športno priznali da so bili Danci boljši in pa da oni niso izgubili zlata ampak so osvojili srebro, kar je tudi za "nadute" Hrvate velik uspeh.
tomipirc@siol.net
28. 01. 2008 07.00
BRAVO DANCI!!!!!! hehe :)
zoja07
27. 01. 2008 22.55
bravo hrvati + danci... nej bo tut dancm kaka lovorika... so pa hrvati zakon in majo prihodnost:) tko da komi čakam nove tekme in nove zmage... ajmo lepi moji:) dj folk k mate mentaliteto u pizdi ne komentirat pa rajš pejte njivo okopavat:)
Uroš S.
27. 01. 2008 20.49
Nole pobedijo i Danska pobedila to znaci 2-0 za Srbiju.
janmuha@mail386.com
27. 01. 2008 19.05
bravo danska in tudi čestitke hrvatom za borbenost:)
nemejugat
27. 01. 2008 19.00
...WHITE.NIGHT14, ..... če imaš 14 let si zelo slabo uzgojen, če pa jih imaš slučajno kaj več pa si primitiven. Tu je govora o športu, komentar ni potreben!! Danci so bili boljši in zmagali, da pa bodo morda prvaki, sem napovedoval, ko so nekateri tu zelo kritizirali naše rokometaše. Torej naši so zgubili proti danskemu golmanu in ta je tudi Hrvatom podelil srebro.
Maja Grobotek
27. 01. 2008 18.59
Noga ali ne, zdj je kar je! prav smešni ste s temi bednimi komentarji, ne vem zakaj ste tak lubosumni kr majo hrvati pač bolšo igro kt slovenci,kaj a zdj jih je pa treba popluvat pa iskat napake tam k jih ni? reno-kak komentar je to da so komaj prišli v finale?oni so se vsaj boril za to, pa če je "komaj" ali ne,sam da so pršl do final! itak pa ni važn,igra je pač igra!
rap_man69@email.si
27. 01. 2008 18.59
Reno ne pozabi, na poškodbe, ki so pestile Hrvaške reprezentante pred EP... do zadnjega se ni vedelo ali bo Balič sploh nastopil.. pa ne samo Balič, še nekaj drugih je zaigralo kljub poškodbi in se mi zdi, da se je appletechno oglasil predvsem zaradi tega dejstva..
xtc
27. 01. 2008 18.58
reno ti bi me kr banu jst povem moje mnenje tko kot ti torej tisina.
rap_man69@email.si
27. 01. 2008 18.55
no lahko priznam, da si počasnega posnetka nisem ogledal, ne razumem pa ljudi, ki vidijo napake sodnikov, ko igra Slovenija pri drugih reprezentancah pa ne.. mislim, da ni malo Hrvatov, ki berejo tole pričkanje na internetu in pluvanje po reprezentantih, zato se ne čudim, da tudi na njihovih forumih pluvajo po Sloveniji.... naj vas spomnim, na Hrvaško pohvalo Sloveniji ob njenih zmagah, česar pa tukaj še nisem opazil, razen od ljudi, ki so Hrvati in sodelujejo prek teh komentarjev..
reno
27. 01. 2008 18.55
kritika ne sej ne me narobe razumet nism rekel da so slabi ali pa da si niso zaslužili 2 mesta...ampak zjezila me je izjava, da se nasi niso borili itd...ampak da niso meli kancek vec srece tako kot so jo imeli hrvati proti norveski ko so za las prisli v polfinale.
kritika@email.si
27. 01. 2008 18.52
reno, Hrvati so zasluženo 2. in tu ne gre za srečo! whitenight, ti si pa dno vsake družbe samo se tega ne zavedaš. vsa čast ostalim za športne oz. korektne komentarje.
reno
27. 01. 2008 18.46
rap_man69 ne ne mislim pa da si tuki ti tisti, ki bo mogu ocala kupit. Bila je noga in to se je dobro vidlo direkt v prenosu in v pocasnem posnetku.
josip.hasnas@gmail.com
27. 01. 2008 18.45
reno- zdi se mi da nimaš veliko pojma o rokometu.