Šport

Deskarsko ogrevanje za Bad Gastein

Rogla, 03. 01. 2008 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Slovenska deskarska reprezentanca se pospešeno pripravlja na novo tekmo svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Blizu novi pokrovitelji.

Najbolj na udaru je razumljivo svetovni prvak iz švicarske Arose Rok Flander, ki bo v priljubljenem avstrijskem letovišču Bad Gastein, na tekmi paralelnega veleslaloma lovil novo vrhunsko uvrstitev.

Rok Flander se je podobno kot reprezentančni kolegi pripravljal na Rogli.
Rok Flander se je podobno kot reprezentančni kolegi pripravljal na Rogli. FOTO: Damjan Žibert

Podobno kot tekmovalec iz Dragočajne pri Smledniku, so tudi drugi člani slovenske reprezentance, med prazniki imeli dva dni počitka, sicer pa so bolj ali manj trdo trenirali na Rogli. Tamkajšnji deskarski park namreč ustreza skorajda vsem potrebam najboljših Slovencev, tako da priprave na sredino tekmo potekajo nemoteno.

"Izenačenost med fanti je velika, kar je zelo pozitivno pred novo tekmo svetovnega pokala. Žal je pač tako, da ga na tekmi kateri izmed fantov malo polomi, tako da nam ne uspe, da bi imeli v finalu kar pet predstavnikov," je za 24ur.com povedal direktor za deskanje na snegu pri Smučarski zvezi Slovenije Iztok Kvas.

Danes so se varovanci Petra Kotnika že preselili v Kranjsko goro, kjer bodo opravili še sklepni del priprav na tekmo, že v ponedeljek pa odpotujejo na kraj tekme.

Čakajo na pokrovitelje

Leo Ivanjko (desno) naj bi prišel na tekmo v Bad Gastein.
Leo Ivanjko (desno) naj bi prišel na tekmo v Bad Gastein. FOTO: Damjan Žibert

"Zaenkrat še ni nič oprijemljivega. Neka tipanja na relaciji deskarji – pokrovitelji so bila, upam, da bo kmalu kaj novega," je dodal Štajerec Kvas, ki si podobno kot tudi tekmovalci želi kakšnega novega našitka pokroviteljev, na kombinezonih. Na prizorišče avstrijske tekme svetovnega pokala naj bi bil prisoten tudi Leo Ivanjko, predsednik odbora za deskanje na snegu, sicer pa eden glavnih operativcev Steklarne Rogaška.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.