Šport

Deveta zmaga Rossija

Estoril, 08. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijan Valentino Rossi (Honda) je zmagovalec velike nagrade Portugalske v Estorilu v razredu moto GP, kar je njegova deveta zmaga v letošnji sezoni. Drugi je bil Španec Carlos Checa (Yamaha), tretji pa Japonec Tohru Ukava (Honda).

Valentino Rossi je tako slavil že deveto zmago letos
Valentino Rossi je tako slavil že deveto zmago letos FOTO: Reuters

Rossi se je tako s svojo 48. zmago v karieri še utrdil na prvem mestu skupnega seštevka. Rossi se je moral tokrat v močnem dežju za zmago precej potruditi, saj je Španec Sete Gibernau dolgo časa vodil, potem pa je zaradi pritiska Italijana štiri kroge pred koncem dirke napravil napako in padel. Rossiju tako ni preostalo drugega, kot da je nastali položaj izkoristil in se tako upravičeno veselil najvišje stopničke že devetič letos. "Zelo mi je žal, da je Gibernau odstopil, ampak svoje zmage sem izredno vesel," je po dirki dejal Rossi, ki je moral na prejšnji dirki na Češkem zaradi okvare odstopiti. Drugo mesto je pripadlo Špancu Carlosu Checi (Yamaha), tretje pa Japoncu Tohru Ukavi (Honda).

Nieto zmagal v razredu do 250 ccm

Španec Fonsi Nieto (Aprilia) pa je zmagovalec v razredu do 250 ccm. Drugo mesto je na letošnji enajsti tekmi za svetovno prvenstvo osvojil Italijan Marco Melandri (Aprilia), tretje pa Argentinec Sebastian Porto (Yamaha). V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Melandri (215 točk), drugi je Nieto (183), tretji pa Italijan Roberto Rolfo (140).

V najšibkejšem razredu je bil najprepričljivejši Francoz Arnaud Vincent (Aprilia), ki je v skupnem seštevku prav tako povečal vodstvo. Drugi je bil njegov moštveni kolega Italijan Simone Sanna, tretje mesto pa je osvojil Nemec Steve Jenkner, prav tako z Aprilio.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3