Šport

Dober izkupiček Drave

Koper/Ajdovščina/Beltinci/Maribor/Celje, 29. 10. 2005 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Nogometaši Aneta Kopra so na Bonifiki izgubili proti Dravi, ki je osvojila pomembne tri točke.

Anet Koper - Drava 0:1 (0:1)

Na Bonifiki so srečni in spretni gosti osvojili pomembne tri točke, Koprčani pa so tudi tokrat bili neučinkoviti. V prvem polčasu so maloštevilni gledalci videli izenačen nogomet z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Pri gostih je bil dvakrat neuspešen Štromajer (6. in 19. minuta), za domače pa sta priložnosti zapravila Knezovič in Viler, ko se je izkazal gostujoči vratar Dabanovič. Odločilna je bila 43. minuta, ko je Zajc z leve strani podal žogo v kazenski prostor Kopra, kjer jo je nesrečno in nespretno v lastno mrežo preusmeril Pahor.

V drugem polčasu so varovanci Milka Đurovskega prikazali pravi bunker, v glavni vlogi pa je bil nekdanji reprezentančni vratar Dabanovič. Slednji je v obup spravil Drobneta v 46., Jakomina v 55., Kremenoviča v 52. in 66., Vilerja v 73. in Knezoviča v 75. minuti.

Kljub popolni premoči rumeno-modrim ni uspelo žoge spraviti za hrbet odličnega vratarja Ptujčanov, ki v drugem polčasu sploh niso streljali na koprska vrata.

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Žekš (Črenšovci) in Tompa (Turnišče)
Strelec: 0:1 Pahor (43./avtogol)
Anet Koper: Handanovič, Jakomin, Škrbina, Gregorič (od 33. Drobne), Božič, Gunjač, Kremenovič (od 70. Volaš), Knezovič, Hadžič (od 81. Šečič), Viler, Pahor
Drava: Dabanovič, Šterbal, Lunder, Emeršič, Kronaveter (od 73. Drevenšek), Kelenc, Čeh, Trenevski (od 86. Petek), Štromajer (od 58. Gorinšek), Bozgo, Zajc
Rumeni kartoni: Gunjač, Viler, Pahor; Lunder, Drevenšek, Štromajer, Gorinšek.
Rdeč karton: /

_________________________________________________

Primorje - HIT Gorica 2:2 (1:1)

Žeželj je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen
Žeželj je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen FOTO: POP TV

V severnoprimorskem derbiju sta ekipi prikazali dobro predstavo in si na koncu pravično razdelili točki, čeprav so bili Ajdovci malce bližje uspehu na domačem terenu. Igralci Primorja so odlično začeli in že v prvem napadu je vratar gostov Pirih v svojem kazenskem prostoru zrušil Jankoviča, Žeželj pa je zanesljivo izvedel enajstmetrovko. Tudi po zadetku so bili Ajdovci več v napadu, Mlakar pa je po dolgem prodoru čez celo polovico gostov lepo streljal, vendar je Pirih žogo odbil v kot. Nato so gosti začeli prevzemati pobudo in naredili obroč okrog domače obrambe. V 34. minuti je Birsa pobegnil svojemu čuvaju in žogo poslal mimo nemočnega Rutarja. V zadnji minuti prvega dela je Rutar še enkrat odlično posredoval po prostem strelu Raniča.

Drugi del je bil bolj živahen. Domačini so imeli pobudo, igrali podjetno, toda pravih priložnosti ni bilo. Drugače je bilo v 66. minuti, ko je Džuzdanovič ukradel žogo Demiroviču, poslal predložek na prvo vratnico, kjer se je odlično znašel Jankovič in svoje moštvo povedel v vodstvo z 2:1.

Do konca tekme je igra potekala večinoma med obema kazenskima prostoroma, gosti pa so do točke prišli v zadnji minuti, ko je dolgo podajo Nebojše Kovačeviča vnovič izkoristil Birsa. V sodnikovem podaljšku bi Krstič lahko domačim zagotovil zmago, toda s petih metrov je z glavo streljal mimo vratnice.

Stadion Primorja, gledalcev 1.500, sodniki: Kos (Ravne), Ul in Mauko (oba Maribor)
Strelci: 1:0 Žeželj (3./11 m), 1:1 Birsa (34.), 2:1 Jankovič (66.), 2:2 Birsa (90.)
Primorje: Rutar, Ostojič, Zatkovič, Vidic, Kreft, Krstič, Arnaut (od 73. Kalin), Mlakar, Žeželj (od 54. Škerjanc), Jankovič (od 85. Kosmač), Džuzdanovič
HIT Gorica: Pirih, Srebrnič, Šuler, Jokič, Živec (od 46. Demirovič), Handanagič, Puš (od 77. Šabec), N. Kovačevič, Ranič (od 64. M. Kovačevič), Birsa, Burgič
Rumeni kartoni: Mlakar, Zatkovič, Arnaut, Kosmač, Džuzdanovič; Pirih, Ranič, Šuler.
Rdeč karton: /

_________________________________________________

Nafta - Bela krajina 1:1 (0:1)

Hud poraz na dvoboju z Mariborčani je Lendavčanom povzročil veliko težav, saj so se na seznamu poškodovanih - po Cigerju in Goencu - znašli še Kožul, Benko in P. Gerenčer. Prvi obetaven napad so izvedli domačini, po predložku Srše v 4. minuti pa je bil Ristič za trenutek prepočasen. Že v nasprotnem napadu hladna prha za simpatizerje Nafte. Po hudi napaki Zemljiča je darilo sprejel Penica in hladnokrvno premagal domačega vratarja Luka.

V 24. minuti je najbolj nevaren napadalec Bele krajine znova ušel domači obrambi, dobro meril, a zadel le zunanji del mreže. Pet minut zatem je Žinko zvito streljal z 18 metrov, vratar Nafte pa je bil znova na pravem mestu. Gostitelji so najlepšo priložnost zapravili v 37. minuti. Ristič je izvajal prosti strel, Zemljič pa je s petih metrov z glavo zadel vratnico.

V nadaljevanju so Lendavčani že prvi resnejši napad končali z golom. Srša si je priboril že izgubljeno žogo, nato pa se je z desne strani nepričakovano odločil za strel in mojstrsko izenačil na 1:1. Le minuto zatem so bili znova nevarni gosti. Lamešič je silovito sprožil z 18 metrov, žoga pa je končala mimo vrat. V nadaljevanju drugega polčasa igra ni bila več tako živahna, v 79. minuti pa so si gosti priigrali novo priložnost. Žinko je silovito streljal, Mujakovič je spremenil smer žoge, Luk pa je neugodno žogo s skrajnimi močmi zaustavil.

V finišu tekme so gostje ostali z desetimi igralci, saj je raztreseni sodnik Jug Vrščaju dodelil drugi rumeni karton, vendar Nafta tega ni izkoristila.

Športni park, gledalcev 1.200, sodniki: Jug (Tolmin), I. Zupančič in S. Zupančič (oba Ljubljana)
Strelca: 0:1 Penica (5.), 1:1 Srša (50.)
Nafta: Luk, Dominko, Celcar, Bukovec, Zemljič, Srša (od 65. P. Gerenčer), Zore (od 73. Matjašec), B. Gerenčer (od 87. Doma), Ristič, Vogrinčič, Bunc
Bela krajina: Peljhan, Marinič (od 63. Kranjc), Vrščaj, Pokleka (od 83. Čauševič), Lamešič, Cirar, Penica (od 52. Štrbac), Grabič, Andjelkovič, Mujakovič, Žinko
Rumeni kartoni: B. Gerenčer, Dominko; Mujakovič, Vrščaj, Zore, Pokleka
Rdeč karton: Vrščaj (89.)

_________________________________________________

Maribor Pivovarna Laško - Rudar 1:1 (0:0)

Pred tekmo v Ljudskem vrtu je prišlo do nenavadnega zapleta. Velenjčani so v Maribor prispeli le z enim kompletom športne opreme, sodnik Šegula pa ni dovolil, da bi se vijoličastim zoperstavili v zeleni opremi. Gostitelji so jim tako posodili svoje rumene drese, za nemoteno igranje so prelepili le klubske grbe.

Črnoglede napovedi o tem, da bodo imeli Mariborčani na domačem igrišču težave z zadnjeuvrščeno ekipo, so se uresničile. Džuričičevi varovanci v prvem polčasu namreč niso našli ustreznih rešitev in iz igre niso niti enkrat resneje ogrozili gostujočega vratarja Šribarja.

Nevarnejši so bili gosti. V glavni vlogi je bil Pavlovič, ki se je dvakrat soočil z vratarjem Murkom, a je iz obeh dvobojev slednji izšel kot zmagovalec. V 25. minuti je velenjskemu "bombarderju" žogo odbil čez vrata, dve minuti pred odmorom pa je na robu kazenskega prostora Pavlovič preigral Vuksanoviča, vendar je Murko dobro posredoval.

Drugi polčas je postregel z bolj odločno igro, zganili so se tudi gostitelji. Po lepem predložku Jeliča je v 52. minuti priložnost za vodstvo zapravil Siberie s slabim udarcem z glavo. Nato pa je sledila hladna prha. Murko je ustavil prodor Dragiča s prekrškom v kazenskem prostoru, sodnik Šegula je brez oklevanja pokazal na belo točko, Pavlovič pa je z 11 metrov poslal žogo v desni spodnji kot. Velenjčani so še nekajkrat zapretili iz protinapadov, Mariborčani pa so vse moči usmerili v izenačenje. Po številnih poskusih je v 77. minuti sramoto preprečil Šimič s pravim "evrogolom" s 25 metrov.

Ljudski vrt, gledalcev 1.000, sodniki: Šegula (Dornava), Žitnik in Grabar (oba Ptuj)
Strelca: 0:1 Pavlovič (59./11 m), 1:1 Šimič (77.)
Maribor Pivovarna Laško: Murko, Džinič (od 77. Eterovič), Vuksanovič, Bečiri, Ragolič (od 55. Mihelič), Božičič, Panikvar, Šimič, Rakič, Siberie (od 59. Jelič), Zajc
Rudar: Šribar, Mernik, Kraljevič, Hankič, Omladič, Softič, Mujakovič, Halilovič, Pavlovič (od 87. Pušnik), Grbič, Dragič
Rumeni kartoni: Džinič, Murko, Bečiri, Božičič, Vuksanovič, Eterovič; Pavlovič, Halilovič, Dragič
Rdeč karton: /

_________________________________________________

CMC Publikum - Domžale 3:2 (2:1)

Celjska zasedba se je očitno specializirala za dvoboje z vodilnimi ekipami domačega prvenstva. Po zmagi nad HIT Gorico so v domačem nogometnem hramu padle tudi Domžale.

Začetek gostiteljev je bil naravnost fantastičen, po petih minutah so si priigrali vodstvo z 2:0. Že v drugi minuti je Brulc pobegnil domžalski obrambi in s petih metrov premagal vratarja Nemca, le tri minute kasneje pa se je na semaforju že svetilo vodstvo z 2:0. Gobec je poslal močan predložek v kazenski prostor, žoga je na poti do gola zadela Zavrla, spremenila smer in presenetila Nemca. Po nepričakovano hitrem vodstvu domačinov so Domžalčani prevzeli pobudo, znižali pa so že v 14. minuti. Najbolj razburljivo je bilo v zadnjih treh minutah prvega dela, ko so Domžalčani zapravili kar tri izjemne priložnosti.

V drugem polčasu je imela ekipa iz predmestja Ljubljane terensko premoč, domača ekipa pa jih je ogrožala iz nasprotnih napadov. Aktivnejši Domžalčani so izenačili šele v 79. minuti, ko je Ljubijankič sprožil močan strel, vratar Mujčinovič je njegov strel ubranil, odbito žogo pa je Rakovič pospravil v mrežo. Celjani so si zmago priigrali v zadnji minuti rednega dela. Beršnjak je podal do Ibejija, nigerijski napadalec pa je izkoristil zmedenost gostujoče obrambe in postavil končni izid dvoboja. Gosti se s porazom niso mogli sprijaznili, najbolj jezikavemu Ljubijankiču je glavni sodnik Čeferin pokazal rdeč karton, domači branilec Pečnik pa si ga je prislužil zaradi grobega prekrška.

Arena Petrol, gledalcev 1.000, sodniki: Čeferin, Rešek (oba Kranj) in Kogej (Idrija)
Strelci: 1:0 Brulc (2.), 2:0 Gobec (5.), 2:1 Stevanovič (14.), 2:2 Rakovič (79.), 3:2 Ibeji (89.).
CMC Publikum: Mujčinovič, Križnik, Rusič, Beršnjak, Kelhar, Gobec, Brulc (od 76. Robnik), Stajič (Od 61. Ibeji), Šnofl, Travner, Brezič (od 84. Pečnik)
Domžale: Nemec, De Souza, Ilič, Djuranovič (od 46. Haber), Zavrl, Zeljkovič, Ljubijankič, Matič (od 70. Nikezič), Rakovič, Stevanovič, Kirm
Rumeni karton: Brulc; Stevanovič, Matič, Zavrl
Rdeča kartona: Zeljkovič (89.), Pečnik (90.)

_________________________________________________

Izidi 15. kroga lige Si.mobil Vodafone:

Beltinci: Nafta - Bela krajina 1:1 (0:1)
Primorje - HIT Gorica 2:2 (1:1)
Anet Koper - Drava 0:1 (0:1)
Maribor Pivovarna Laško - Rudar 1:1 (0:0)
CMC Publikum - Domžale 3:2 (2:1)

Lestvica:

1. Domžale 15 8 6 1 36:10 30
2. HIT Gorica 15 8 4 3 27:14 30
3. Primorje 15 8 2 5 28:17 26
4. Maribor Pivovarna Laško 15 7 5 3 22:13 26
5. Nafta 15 8 1 6 20:16 25
6. CMC Publikum 15 6 2 7 18:24 20
7. Drava 15 5 3 7 12:20 18
8. Anet Koper 15 4 3 8 17:24 15
9. Bela krajina 15 3 6 6 15:26 15
10. Rudar 15 1 2 12 8:39 5


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja