Šport

Dallas po začetnem zastoju v Denverju porazil domače

New York, 14. 03. 2021 06.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
18

Nuggetsi na začetku srečanja niso kazali, da imajo težke noge po trdem boju prejšnji večer za tesno zmago nad Memphisom. Toda Mavericksi so nato prevladali na igrišču in z zanesljivo igro dosegli dvajseto zmago (116:103).

Luka Dončić (z žogo) je tokrat bolj podajal kot zadeval, pod svojim strelskim povprečjem je ostal tudi Nikola Jokić (desno).
Luka Dončić (z žogo) je tokrat bolj podajal kot zadeval, pod svojim strelskim povprečjem je ostal tudi Nikola Jokić (desno). FOTO: AP

"Če odštejem prve tri minute, smo odigrali dobro tekmo. Gostovali smo v enih najtežjih dvoran v ligi, tudi zaradi nadmorske višine (dobrih 1600 metrov), in fantje so dali vse od sebe," je bil trener Rick Carlisle zadovoljen s predstavo varovancev. Luka Dončić je imel enega od svojih tihih večerov, kar pri njem pomeni "le" 21 točk. Toda z ducatom podaj je usmerjal igro in dajal ritem ekipi. "Opravili smo dobro delo na obeh straneh igrišča, ves čas smo igrali dobro košarko," je tudi on imel spodbudne besede za moštvo. Tokrat je bil najbolj vroč Kristaps Porzingis (25 točk, podaja, 6 skokov, ukradena žoga, 3 blokade), po Carlislovih besedah "ni bil samo odličen v napadu, v obrambi je bil trdnjava".

Latvijec je dejal, da je z vsako tekmo v boljšem ritmu, "tudi soigralci so potrebovali čas, da se navadijo na igro z mano, zdaj je ta veliko bolj tekoča". Dobre predstave na zadnjih tekmah vse bolj spominjajo na samoroga, ki je blestel v lanski končnici, "čas je, da pokažemo, kaj moštvo zmore", je napovedal. Vse bolje gre tudi Joshu Richardsonu (20 točk, 4 podaje, 4 skoki, 2 ukradeni žogi), tokrat je v obrambi znova preprečil Jamalu Murrayju (10 točk, 5 podaj, 2 skoka, ukradena žoga), da bi se razigral. Predvsem pa je bil zadovoljen, da se ni ponovilo zadnje gostovanje v Denverju, ko je moral zaradi pozitivnih testov na novi koronavirus ostati v izolaciji. "Dejal sem si 'oh, nočem več v ta hotel', zdaj sem vesel, da ga lahko hitro zapustim," se mu je smejalo pred odhodom na letalo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Denverju je bil znova najboljši Nikola Jokić (26 točk, 11 podaj, 8 skokov), znova zelo blizu trojnemu dvojčku (dvomestno število točk, podaj in skokov), toda imel je premalo pomoči soigralcev, da bi lahko preprečil poraz. Vlatko Čančar je v dobrih šestih minutah skočil v napadu in zgrešil met za tri, ob koncu tekme pa z ostalimi Balkan boysi (Jokićem, Dončićem in Bobanom Marjanovićem) klepetal ob igrišču. Dallas ima tako dve zmagi v treh srečanjih proti Nuggetsom in prednost, če bosta moštvi ob koncu morda izenačeni. Teksašani nimajo veliko časa za veselje, v ponedeljek in sredo gostijo Clipperse, njihove rablje iz lanske končnice, za njimi jih čaka pot v Portland in Damove urice, ko Damien Lillard bombardira koš tekmecev.

Luka Dončić vs Denver
Luka Dončić vs Denver FOTO: AP

Potek srečanja

Richardson se je v obrambi nemudoma lotil Murrayja, drugega – včasih prvega –napadalnega orožja Denverja. Toda zadevali so Nuggetsi okoli njega in domače moštvo je povedlo že z deset proti nič, ko je trener Carlisle vzel minuto odmora. Po njej je Dorian Finney-Smith po podaji Dončića dosegel koš in še prosti met po prekršku. Koš je hitro dodal tudi Slovenec in gostje so počasi začeli lesti iz začetne luknje. Ogrel se je Porzingis in s petimi zaporednimi točkami umiril nov zagon Denverja. Toda podaje Jokića na črto za tri točke so prinesle trojko PJ Dozierja in domači so znova vodili za sedem točk. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Latvijec je dobro igral tudi v obrambi, njegova blokada Jokića je prinesla trojko Richardsona. Denver je vztrajno igral prek Srba, ki v raketo privabi dovolj obrambnih igralcev, da lahko nato poda prostim soigralcem. To je za pet zaporednih točk izrabil Will Barton, nova trojka Porzingisa pa je napovedala dvoboj obeh centrov. Poldrugo minuto pred koncem četrtine je v igro vstopil tudi Vlatko Čančar, njegovo pokrivanje Dončića pa ni preprečilo trojke sodržavljana. Koprčan je ob koncu četrtine potisnil žogo v koš, a so sodniki razsodili, da se je igralni čas že iztekel in Denver je vodil le še za točko (29:28). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je ob začetku druge četrtine lepo našel Dwighta Powella za zabijanje, kar je goste popeljalo v prvo vodstvo. Utrdil ga je Trey Burke, a je trojka JaMychala Greena poravnala rezultat. Ko je hitro zadel še Dončić, je Denver potreboval minuto odmora. Ljubljančan je bil v zagonu, po podaji Burku za met od daleč je tudi sam zadel trojko. Usahli Denver je pri življenju držal Jokić, ki je zadeval pod košen ali pa z izjemno natančnimi podajami zaposloval soigralce, po potrebi pa prodrl do obroča in poleg koša izsilil še prekršek in prosti met.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Richardson je z dolgo trojko rešil napad Dallasa, ki se je iztekal, tekoča igra gostov pa je ohranjala njihovo prednost. Povečal jo je nov met od daleč Dončića, ki ga je obramba Denverja v trenutku nerazsodnosti pustila samega na črti za tri točke. Prvi polčas je zaključil Powell in gostje so na odmor odšli z enajstimi točkami prednosti (62:51). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jokićev mehki met je začel drugi polčas, Finney-Smith je začetni nalet domačih prekinil s trojko, še eno je dodal Richardson. Nato je sledil cirkuški vložek, ko je Jokić ležeč na tleh ujel svoj zgrešen met in žogo podal Murrayju za njegovo prvo trojko. Toda Dallas je bil v napadalnem ritmu, še en Richardsonov met od daleč je bil znak za klop Denverja, da igro prekine z minuto odmora. Po njej si je Dončić prislužil tehnično napako zaradi jezikanja sodnikom, a to ni zmotilo uigranosti gostov, za tri sta zadela Richardson in Porzingis, ta je dodal še koš iz bližine. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S podobno mero sta odgovorila Michael Porter mlajši in neutrudni Barton, kar je domače varovalo pred potopom. Latvijec je dodal še eno trojko, nato so si gostje z odlično obrambo priigrali protinapad, ki ga je Brunson zaključil z metom za tri točke. Denver je deloval vse bolj utrujeno, Mavericksi pa so drveli po igrišču. Trojkarjem se je pridružil tudi Maxi Kleber, nekaj upanja za domače je ohranjal Barton, ki je nizal mete od daleč na koš Dallasa. Kleber je tretjo četrtino zaključil s svojo drugo trojko, s katero so gostje povedli že za dvajset točk (93:73).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je še naprej nizal natančne podaje, pri Denverju se je razigral Porter in poskrbel za devet zaporednih točk. Nalet domačih je nekoliko ohladil Brunson, ko je košu ob prodoru dodal še prosti met po prekršku. Murray se je prebudil in dodal lep zadetek izpod obroča, toda Denverju je zmanjkovalo časa, poleg tega so izpolnili bonus osebnih napak, tako da je vsak njihov prekršek pomenil proste mete Dallasa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poskusili so tudi z ugovorom ob prekršku nad Dončićem in bili uspešni. To jim je vlilo nekaj energije, Jokić je zadel za tri in Carlisle je z minuto odmora umirjal igro. Porzingis in Dončić sta vzdrževala dovolj razlike za miren zaključek, pri domačih je Porter nadaljeval z dobro igro. Dolga trojka Porzingisa za sedemnajst točk prednosti je bila dobri dve minuti pred koncem znak za vdajo Denverja. Trenerja sta na igrišče poslala rezervni postavi, na parket se je vrnil tudi Čančar, Dallas pa je na koncu zmagal za trinajst točk (116:103).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Odkritež
14. 03. 2021 14.42
+1
Bravo Luka in Kristapas........👍☺
AS1983
14. 03. 2021 13.36
+1
Dallas bi znal biti blizu top6
Iniesta
14. 03. 2021 13.32
-1
Šak je imel prav, ko je trdil da Kristaps ni igralec, ki bi delal razliko ... Luka bo moral menjati klub v kolikor bo zelel v resen boj za prstan ...
Castrum
14. 03. 2021 11.47
+1
Lepa zmaga....ena izmed tistih, ki Mavse lahko popelje med 8....
titomeni
14. 03. 2021 12.34
Med 10 morajo biti. So nova pravila za koncnico
titomeni
14. 03. 2021 12.36
Davidoff297
14. 03. 2021 11.35
+3
Tako Lukovi kot Goranovi so vedno boljši, upam na končnico in naj se v velikem finalu srečata. No, to so želje... Mogoče pa kdaj...
franci1972slo
14. 03. 2021 11.48
-6
krneki_123
14. 03. 2021 12.46
+1
@Davidoff, če se to zgodi, potem bom doživel praktično že skor vse. To bi bilo zapisano z zlatimi črkami v slovenskih športnih uspehih. Mogoče pa res ...
franci1972slo
14. 03. 2021 09.39
-2
dadinho10
14. 03. 2021 09.11
+4
znova zelo blizu trojnemu dvojčku (dvomestno število točk, podaj in skokov)............... avtorju bi svetoval en hiter tecaj o kosarki. triple double ne pomeni dvomestno stevilo tock, podaj in skokov, temvec dvomestno stevilo v treh kategorijah, ki jih pac uspes zbrati. lahko so tudi ukradene zoge ali blokade- je pa res, da je tale najbolj pogost, ni pa to pravilo.
blade90
14. 03. 2021 09.59
-1
Bi rad videl kdo lahko doseže dvomestno število ukradenih žog ali blokad, recimo dončićev osebni rekord je 4 ukradenih žog, do 10 je v moderni košarki nemogoče priti
blade90
14. 03. 2021 10.02
+2
Če sem natančen je po letu 2010 samo trem uspelo doseči 10 ukradenih žog, torej skoraj nemogoče, ni omembe vredno glede statistike trojnih dvojčkov
Haralmaan
14. 03. 2021 10.53
+3
1 teden nazaj jih je imel T. J. Mconnel pri Indiani 10, tko da ne bi rekel ravno nemogoče. Pa ni bil tako daleč od td-ja.
franci1972slo
14. 03. 2021 11.44
+3
Clint Capela je januarja enkrat imel triple double z 10 blokadami.
fant33
13. 03. 2021 20.42
+2
Ameriska show mashina laufa pr nas pa,jst osebno nisem gledu v zivo kake dobre tekme...ajd morm it..jansa pa covid mata konferenco...
rcarlos
13. 03. 2021 20.29
-15
Če bo ta teden na kontu 1 zmaga, so lahko veseli, glede na prikazano zadnje čase :)
Ivar The Boneless
13. 03. 2021 20.39
+14
? Sj so zmagal 11 od zadnjih 14ih pa zadnjo so zbubili brez dončiča in Porzingisa.