Šport

Dragićev Miami z odliko odpravil Denver

New York, 01. 08. 2020 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
2

Pred prvim srečanjem Miamija v nadaljevanju sezone je bilo veliko ugibanj, kakšen je domet moštva s Floride. Heati imajo enega najtežjih urnikov pred končnico, delo jim je nekoliko olajšal s poškodbami razredčeni Denver. Kljub temu je bila prva zmaga v Orlandu prepričljiva in uresničitev napovedi, da so lahko tihi adut vzhoda, ki lahko preseneti favorite.

Goran Dragić je ob zmagi imel nekaj težav z metom, pohvale si je prislužil za igro v obrambi.
Goran Dragić je ob zmagi imel nekaj težav z metom, pohvale si je prislužil za igro v obrambi. FOTO: AP

Osem tekem v izoliranem prizorišču Orlanda odloča o mestih na lestvici, Miami se lahko s četrtega povzpne do drugega mesta, a bo moral premagovati najbolj zveneča imena lige. Uvrstitev sicer ni več tako zelo pomembna, saj prva štiri ne prinašajo prednosti domačega igrišča. A vseeno vsi na tihem preračunavajo, s kom bi se raje srečali v prvem krogu končnice.

Pri Heatih je šest igralcev preseglo deset točk, blestela sta udeleženca tekme zvezdnikov Jimmy Butler (22 točk, 7 podaj, 4 skoki) in Bam Adebayo (22 točk, 6 podaj, 9 skokov). Kelly Olynyk (20 točk, 3 podaje, 5 skokov) je z navdahnjeno zadnjo četrtino zapečatil tekmo. Goran Dragić je tokrat zadel le dva od sedmih metov (13 točk, 5 podaj), toda eden od kandidatov za šestega moža leta je tokrat svoje izkušnje pokazal na drugi strani igrišča. "Fantje so resnično želeli tekmovati in igrati čim bolje," je trener Eric Spoelstra pohvalil igralce, še posebej pa Adebaya. Ta se je izvrstno kosal z enim najboljših igralcev na svetu in celo nekoliko zasenčil Nikolo Jokića. "Želel sem le, da pustim svoj pečat," je mladi center opisal svojo dobro igro pod obema košema. 

Miamijev prvi tekmec iz Kolorada je prišel z vitkim Jokićem, ki je v Srbiji prebolel covid-19. Spretni center je bil znova najboljši igralec ekipe (19 točk, 6 podaj, 7 skokov), a to ni bilo dovolj. Moštvo s sicer dolgo klopjo je zaradi poškodb na tekmo prišlo brez svojega prvega organizatorja igre Jamala Murrayja in branilcev Garyja Harrisa in Willa Bartona, kar je precej olajšalo delo Miamiju. Na listi poškodovanih je tudi Koprčan Vlatko Čančar, ki zaradi težav z levo nogo z moštvom ni pripotoval v Orlando. Trener Michael Malone je dejal, da bi si sicer želeli osem zmag, a ni hotel tvegati poslabšanja poškodb ključnih igralcev: "Nočem zmagati v bitki in izgubiti vojne pomembna je velika slika, končnica."

Miami Gorana Dragića je tokrat vzel mero Denverju Nikole Jokića.
Miami Gorana Dragića je tokrat vzel mero Denverju Nikole Jokića. FOTO: AP

Izenačen začetek

Od prvega meta žoge smo priča spopadu dveh najboljših centrov v ligi, izjemno spretnega Jokića, ki ima pregled nad igriščem kot najboljši organizatorji igre, in atletskim Adebayom, ki je pozimi prvič dobil vabilo za tekmo zvezdnikov. Dragić je v igro prišel v sedmi minuti prve četrtine, ko je na začetku razpoloženi Miami imel osem točk prednosti in so zadevali 70 odstotkov vseh metov. Postava s klopi ni zmogla takšnega ritma in Denver je hitro izničil razliko. Počitek Jokića je nekoliko odprl prostor pod košem, Heati pa so se nekoliko lažje kosali z drugo postavo Nuggetsov. Prvo četrtino so končali z dvema točkama prednosti (28:26).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugo četrtino je odločneje začel Denver, prvo tekmo rednega dela je občutil tudi mladi Bol in zadel svoj prvi koš. Nuggetsi so nekaj časa igrali z zelo visoko postavo, v kateri je Jokić imel na pol vlogo branilca. Miami je izgubil začetno natančnost, a so tekmeci imeli podobne težave z zadevanjem koša. Manjkali so predvsem meti od daleč, obe moštvi sta jih zadeli manj kot tretjino, kar se je posebej poznalo Heatom. Brez serije trojk in ob vse bolj čvrsti obrambi Nuggetsov pod košom so nekoliko izgubili ritem. Denver je prevzel pobudo, a je trojka Duncana Robinsona ob koncu popravila statistiko Miamija in zaostanek znižala na samo eno točko (57:56).

Olynykova končnica

Ob začetku drugega dela srečanja je Denver skušal pobegniti Floridčanom, a so ti ustavili nalet in na drugi strani igrišča izničili prednost. Jokić je bil ob dobri obrambi Miamija nekajkrat nenatančen, zato pa je s svojimi lasersko natančnimi podajami pomagal soigralcem do košev. Dragić je novo priložnost dobil v osmi minuti tretje četrtine, Miami pa se je ob prebujeni zlati roki Robinsona znova nekoliko odlepil od tekmecev. Ti so se ob prihajanju igralcev s klopi vrnili k visoki postavi, a so precej manjši Heati z aktivno obrambo zmogli izziv.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dragić, ki si je prislužil nekaj pohval zaradi igre na svoji strani igrišča, je bil celo nekoliko preveč aktiven in je hitro zbral štiri osebne napake, zato ga je trener Spoelstra poklical nazaj na klop. Miami je tretjo četrtino končal najprej z dobro obrambo po celotnem igrišču, nato je Butler zadnje štiri sekunde izrabil za dolg prodor na koš in je pred zaključkom srečanja prednost Miamija povečal na lepih petnajst točk (94:79).

Spoelstra je zadnjo četrtino začel z izkušenim Slovencem na parketu, Dragić je z ukradeno žogo trenerja Denverja Malona prisilil k hitri minuti odmora. Ob nekoliko bolj sproščeni igri Miamija v obrambi si je tudi floridska klop vzela čas za pogovor, ta je pomagal ohraniti zagon moštva. Po tretji zaporedni trojki Olynyka ob treh podajah Dragića se je slabe štiri minute pred koncem zdelo, da je usoda Nuggetsov zapečatena, zaostajali so že za več kot dvajset točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnje tri minute je igra postala precej sproščena, Denver se je očitno vdal v usodo, neustavljivi Olynyk je z dvema zabijanjema in novo trojko krepil svojo izvrstno statistiko zadnje četrtine. V njej je dosegel vseh svojih dvajset točk in postal prvi igralec Miamija, ki mu je uspelo ponoviti podoben dosežek Dwyana Wada iz februarja 2009. Malone je nato dal priložnost rezervistom, podobno tudi Spoelstra, Miami pa je rutinsko pričakal prvo zmago nenavadnega nadaljevanja sezone.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
01. 08. 2020 21.45
+6
Miami igra mostveno, kolektivno kosarko, po moje bi lahko prisli tudi do samega finala nba
Mcmrtfg
03. 08. 2020 10.25
+1