Šport

Drugi poraz Slovenk

Arhus, 07. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugem krogu evropskega prvenstva na Danskem izgubila z Madžarsko z 28:31 (14:16).

V zadnjem krogu predtekmovalne skupine D se bo Slovenija pomerila z Belorusijo, tekma pa bo v Aarhusu v nedeljo, 8. decembra, ob 14.30.

Rokometašice Češke pa so v drugem krogu zmagale. Po uspehu proti Sloveniji so v Aarhusu v skupini D premagale še Belorusijo, izid je bil 25:19 (10:8).

Slovenskim rokometašicam se je pred srečanjem z branilkami naslova evropskih prvakinj nasmehnila velika sreča, Čehinje so namreč v prvi tekmi drugega kroga skupine D zanesljivo premagale Belorusinje. V drugi krog tekmovanja sta se tako že uvrstili Madžarska in Češka, ki sta zbrali po štiri točke, tretjega udeleženca pa bo tako določil nedeljski medsebojni dvoboj med Slovenijo in Belorusijo, ki se bo v Aarhusu v nedeljo pričel ob 14.30.

Tone Tiselj, selektor Slovenije: "Na tekmi z Madžarsko sem prvič odločil, da priložnost ponudim vsem igralkam. Nekatere so to izkoristile bolj, druge manj. Z Madžarkami smo se večji del tekme povsem enakovredno kosali in jih spravili v neroden položaj, na koncu pa so vendarle odločile izkušnje, ki so se jih tekmice pridobile na minulih velikih tekmovanjih."

Slovenske rokometašice so se presenetljivo dobro kosale s favoriziranimi vzhodnimi sosedami, ki so si odločilno prednost po zelo racionalni predstavi priigrale šele v zadnjih desetih minutah dvoboja. Po pričakovanju je slovenski selektor Tone Tiselj premešal začetno postavo, malce je temu botroval petkov poraz s Češko, ki je na slovenske igralke deloval zelo depresivno, zagotovo pa je pred odločilnim nedeljskim srečanjem z Belorusijo hotel najpomembnejše igralke spočiti, tako da je priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim igralkam.

Obe ekipi sta tekmo začeli katastrofalno, tehnične napake so se vrstile kot po tekočem traku, prvi gol - v slovensko mrežo - pa je padel šele v peti minuti. Slovenija je začela igrati šele po sedmi minuti, v glavni vlogi pa se je znašla Cerarjeva, ki na prvem dvoboju s Čehinjami sploh ni stopila na igrišče. Ljubljančanka na začasnem delu v Piranu je v prvem polčasu dosegla štiri gole, zelo razpoložena pa je bila tudi Olga Čečkova s petimi goli.

Slovenska obramba 6-0 je bila vseskozi na visoki ravni, v napadu pa so se mnogokrat zgodile črne minute, o tem zgovorno priča število tehničnih napak - 24. Tisljeve izbranke so vseskozi zaostajale za tekmicami, v prvem polčasu največ za štiri gole v 20. minuti (8:12), nato pa se znova dvignile in začele tekmicam tesno dihati za ovratnik, odločilnega koraka pa vendarle niso znale narediti. V 29. minuti so z dvema igralkama več na igrišču znižale na 14:15, v prvi polovici drugega polčasa pa prikazale svojo najboljšo igro. V obdobju od 37. do 39. minute so z delnim izidom 4:0 znižale na 19:20, v 44. minuti pa z golom Silvane Ilič, na prvih dveh tekmah najbolj učinkovite slovenske igralke, izenačili na 21:21. V nadaljevanju so favorizirane Madžarke malce dodale plin in si s pomembnimi zadetki Erike Kirsner, ki je vse štiri zadetke dosegla v drugem polčasu, priigrale odločilno prednost za zmago.

SORODNI ČLANKI