Šport

Dvakrat doživeli kanonado

Dubrovnik, 06. 01. 2008 09.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Slovenski vaterpolisti so na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo doživeli še drugi visok poraz. Tokrat so jih ugnali Hrvati.

Že pred začetkom kvalifikacijskega turnirja v mestu kamnitih diamantov je bilo jasno, da lahko varovanci Toma Baldermana računajo le na ugoden izid proti izbrani vrsti Velike Britanije.

Miho Bošković proti Slovencem sploh ni skočil v bazen.
Miho Bošković proti Slovencem sploh ni skočil v bazen. FOTO: Reuters

Poletni Črnogorci in aktualni svetovni prvaki Hrvati so ta hip svetlobna leta stran. Ravno to se je potrdilo, saj so Slovenci na dveh tekmah prejeli kar 33 zadetkov, zadeli pa so zgolj šestkrat. Z negativno razliko 30 golov pa danes čakajo še na zadnjo tekmo, in sicer proti eksotom z Otoka.

Slovenci tako zagotovo ne bodo meseca julija odpotovali v špansko Malago, kjer bo med 4. in 13. julijem na sporedu prvenstvo Stare celine. Reprezentanti iz dežele na sončni strani Alp se bodo tako po današnjem obračunu na Gružu vrnili v domovino, nato pa se vsak po svoje znašli v matičnih klubih. Do presenečenja v Dubrovniku ni prišlo, danes pa imajo slovenski vaterpolisiti priložnost, da dosežejo vsaj simbolično zmago.

Slovenija – Črna Gora 18:3
Hrvaška – Slovenija 15:3

Rakovec sodil dvakrat

Predsednik vaterpolske zveze Slovenije Matjaž Rakovec je korektno odsodil dve tekmi kvalifikacijske skupine B v francoskem Montpellierju. Prvi dan tekmovanja (v petek) je delil pravico na tekmi gostiteljev Francozov in Slovakov, drugi tekmovalni dan pa je sodil domačinom in Ukrajincem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.