Šport

Dve točki za Celjane

Celje, 05. 11. 2005 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v petem krogu lige prvakov doma premagali grški Athinaikos s 33:23.

Obračun med Celjani in grškim Athinaikosom
Obračun med Celjani in grškim Athinaikosom FOTO: POP TV
Gostje so nas uvodoma malce presenetili s postavitvijo 6-0, kar pa nam je koristilo, saj se bomo v naslednjem krogu pomerili s Španci, ki se v glavnem zanašajo na to obrambo. Naša igra v obrambi je bila dokaj kakovostna, v napadu pa smo delali preveč napak. Moji igralci so bili očitno prepričani, da bo vse skupaj veliko lažje, vendar so se morali za zmago kar potruditi. Miro Požun, trener Celja PL

Povprečna grška ekipa resda ni do zadnjega kotička napolnila celjske lepotice, pet tisoč domačih privržencev pa je vendarle dočakalo prepričljivo in pričakovano zmago slovenskih rokometnih prvakov. Poteza vodstva celjske zasedbe, ki je vstopnice za predzadnji in zadnji krog z zelo kakovostnim španskim predstavnikom iz Leona prodajala v paketu, je bil zadetek v polno, s četrto zmago na petih tekmah pa so Edvard Kokšarov, Uroš Zorman in druščina naredili predzadnji korak k osvojitvi prvega mesta v svoji skupini, ki bi jim v osmini finala najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja moral prinesti "lažjega" tekmeca. Celjskemu moštvu se bo račun izšel le v primeru zmage nad Ademarjem iz Leona, ki se bo v knežjem mestu predstavil čez teden dni. 

Rokometaše k poti do zastavljenega cilja spodbujajo zvesti navijači
Rokometaše k poti do zastavljenega cilja spodbujajo zvesti navijači FOTO: POP TV

Celjski rokometaši so se v dvoboju z najlažjim tekmecem v skupini morali bojevati predvsem sami s seboj. V prvem polčasu so prikazali zelo ležerno predstavo, polno tehničnih napak in neizdelanih strelov, svojo premoč na kadrovskem in taktično-tehničnem področju so uveljavili le na trenutke, predvsem v zadnjih petih minutah prvega dela. Na drugi strani so jim stali močno motivirani igralci iz Aten, ki so v hedonističnem slogu izkoristili vsako preživeto minuto na celjskem parketu in prav "uživali" ob napakah uveljavljenih tekmecev. 

Grški rokometaši so do 25. minute odlično napadali
Grški rokometaši so do 25. minute odlično napadali FOTO: POP TV
Še nikoli nismo igrali pred tako velikim številom gledalcev, uživali smo prav v vsaki minuti. Na tem dvoboju smo bili močno motivirani, skušali smo se enakovredno kosati s favoriziranimi gostitelji, toda kakovostna razlika med nami in Celjani je prevelika. Želel bi si več tako močnih tekem, le tako lahko napredujemo. Georgios Kranakis, trener Athinaikosa

V prvih dvajsetih minutah je bila rezultatska prednost vselej na strani gostiteljev, a po seriji dveh ali treh golov v zelo kratkem časovnem obdobju so vselej nastopile "dolge" grške minute, ki so parale živce celjskim igralcem in stroki, pa tudi gledalcem. Dolgi grški napadi so brezhibno delovali do 25. minute, predvsem uspešna sta bila Dimitrios Makris s tremi goli iz igre (na koncu jih je zbral dvanajst) in Mikica Maksič s štirimi zadetki, od tega je tri dosegel s sedemmetrske črte, nato pa je celjska rokometna "mašina" v zadnjih petih minutah vendarle dosegla delovno temperaturo in naredila razliko sedmih golov (16:9). 

V prvem polčasu je bil od celjskih igralcev na svoji kakovostni ravni le vratar Gorazd Škof s trinajstimi obrambami, vsi drugi pa so ostali veliki dolžniki. Požun je resda veliko menjal, v 15. minuti je v igro poslal celo rekonvalescenta Sergeja Harboka, na klopi sta ostala le Miha Gorenšek in Krešimir Ivankovič. V drugih tridesetih minutah domača zasedba ni ponovila napak iz prvega dela, v vseh segmentih igre je bila predstava za stopnjo višji ravni, ob bolj zagrizeni, učinkoviti in hitrejši igri pa je razlika v golih hitro naraščala, najvišja pa je znašala v 49. in 57. minuti, ko je bilo 28:15 oziroma 33:20. 

V zadnjem krogu prvega dela lige prvakov se bo celjska zasedba pomerila s španskim Ademarjem iz Leona, tekma pa bo v soboto, 12. novembra, v domači dvorani Zlatorog.

Domači rokometaši so v dvoboju z grškimi prvaki resda dosegli pričakovano in prepričljivo zmago, a prav vsi v celjskem taboru se zavedajo, da s takšno predstavo prihodnji teden proti Špancem nimajo prav nobenih možnosti za uspeh. A čez sedem dni bo v dvoboju s Španci motivacija na najvišji možni ravni, torej prvini, ki jim je v tekmi z Grki povzročala največ preglavic.
-----------------------------------------------------------------------------------
Dvorana Zlatorog, gledalcev 5.000, sodnika: Gousko in Repkin (oba Belorusija).
Celje Pivovarna Laško: Gajič 6, Kozomara 1, Brumen 3, Mlakar 2, Hribar 1, Škof, Harbok 5, Kozlina 3, Lorger, Gorenšek, Ivankovič 2, Natek 3, Kokšarov 4 (1), Zorman 3.
Athinakos: Efstathiadis 1, Martanovič 2, Maksič 5 (3), Bene 1, Gklavopoulos, Koulouris, Troupis 1, Makris 12, Damjanovič, Kokonis, Leonidas, Riganas, Gudz, Constantinou 1.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (1), Athinaikos 4 (3).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4, Athinaikos 6 minut.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni