Šport

Dybala se z dekletom počuti bolje, Gobert in Mitchell povsem okrevala

Torino, Salt Lake City, 27. 03. 2020 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je v soboto izvedel, da je pozitiven na novi koronavirus, je napadalec Juventusa in argentinske reprezentance Paulo Dybala po slabem tednu okrevanja dejal, da se počuti precej bolje. Dobre novice prihajajo tudi iz Salt Lake Cityja, kjer so vsi okuženi v vrstah ekipe Utah Jazz, tudi košarkarja Rudy Gobert in Donovan Mitchell, dobili zeleno luč zdravniške službe.

Dybala (na fotografiji) z dekletom Oriano.
Dybala (na fotografiji) z dekletom Oriano. FOTO: Instagram

"Veliko bolje sem, po prvih močnih simptomih pred nekaj dnevi sem zdaj veliko bolje. Poskušam trenirati, prej nisem mogel početi ničesar," je za uradni TV-program svojega kluba povedal Juventusov napadalec Paulo Dybala

V vrstah italijanskih prvakov so potrdili enega prvih primerov bolezni covid-19 v svetu športa, in sicer pri branilcu Danieleju Ruganiju, kasneje pa je poleg vezista Blaisa Matuidija zbolel še Dybala, medtem ko je pozitiven bris oddala tudi njegova partnerica.

"Čutil sem, da ne morem do zraka, nič nisem mogel početi, po petih minutah vadbe sem imel občutek, da je telo utrujeno, bolele so me mišice. Zdaj sva skupaj s partnerico bolje. Na srečo," je navijačem iz varnega zavetja svojega doma v okolici Torina sporočil Dybala.

V ekipi Utah Jazz okrevali vsi okuženi
Ameriški mediji poročajo tudi o popolnem okrevanju članov ekipe Utah Jazz, v kateri je poleg košarkarjev Rudyja Goberta in Donovana Mitchella prišlo do večjega števila okužb. Vsi so zdaj s strani zdravnikov, natančneje zdravstvenega ministrstva zvezne države Utah (UDOH), dobili zeleno luč.

Francoski reprezentant Gobert je bil prvi košarkar v ligi NBA s potrjeno okužbo z novim koronavirusom, zaradi svojega nespametnega obnašanja v dneh pred udarno novico, ki je ustavila celotno dogajanje v najmočnejši ligi na svetu, pa se je znašel na precejšnjem udaru kritik tako s strani navijačev in medijev ter menda tudi soigralcev. Spet drugi menijo, da je na nek način "rešil" veliko število navijačev, kolegov košarkarjev in medijev, saj se zdi, da bi se dogajanje v ligi NBA sicer nadaljevalo še vsaj za en večer. 

Gobert se je sicer že posul s pepelom in opravičil za to, ker je grožnjo novega koronavirusa jemal preveč z levo roko, napovedal je tudi donacijo v višini 500.000 ameriških dolarjev (451.273 evrov) za delavce v domači dvorani ekipe Utah Jazz, ki so ostali brez služb. Slabše informacije o zdravstvenem stanju medtem prihajajo iz Detroita, kjer je v umetni komi snemalec, ki je pokrival eno zadnjih tekem ekipe Jazz pred prekinitvijo tekmovanja, in sicer njihovo gostovanje v Detroitu pri domačih Pistonsih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

na22mor
28. 03. 2020 10.57
kakšna sreča in presenečenj jaz pa sem bil glede na statistiko prepričan da so fertik
samomojemnenje
27. 03. 2020 20.25
+2
Upajmo na čim več takšnih novic, da se ne govori samo o mrtvih. Vsak, ki preboli to kugo, je zmagovalec.