Formula 1

AŠ 2005: Mosleya ne bi podprli!

Ljubljana, 06. 06. 2008 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zveza za avtošport AŠ 2005 na torkovem zasedanju FIA, kjer so glasovali za zaupnico Maxu Mosleyu, ni mogla oddati svojega glasu.

Po mnenju mnogih bi moral Max Mosley po spolnem škandalu odstopiti z mesta predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze. V Pariz je na glasovanje odpotoval le predstavnik AMZS, a tam ni bilo tudi drugega predstavnika zveze AŠ 2005, ki tako ni mogla oddati svojega glasu. V sporočilu za javnost predsednik zveze AŠ 2005 Anton Anderlič pojasnjuje:

Max Mosley
Max Mosley FOTO: Reuters

V zvezi z izredno sejo skupščine FIA, ki je v torek, 3. junija 2008 glasovala o zaupnici predsedniku Maxu Mosleyu in različnimi informacijami, ki so bile o tem objavljene, slovensko javnost seznanjamo z našimi stališči.

1. AMZS in AŠ 2005 sta 21. decembra 2004 sklenili pogodbo, v kateri je izrecno zapisano:»AMZS s podpisom te pogodbe prenaša na AŠ 2005 vse svoje pristojnosti, pravice in obveznosti, ki jih ima kot članica FIA za področje avto športa.« To pogodbo je vsako leto potrdila Skupščina FIA. Tudi za 2008.

2. AMZS ni prijavila udeležbe našega delegata na zadnjem zasedanju skupščine FIA, ni nam dostavila gradiv in nam ni omogočila glasovanja, kar je očitno kršenje pogodbe.

3. Presenečeni in razočarani smo, da je predstavnik AMZS oddal glas podpore sedanjemu predsedniku, tudi v imenu AŠ 2005. Naše stališče je, da je predsednik FIA grobo zadrl v vrednote sodobnega, razvitega in demokratičnega sveta, zato naše podpore ne uživa, ne glede na velike zasluge za razvoj FIA in še posebej avtošporta v preteklosti.

4. AŠ 2005 je na osnovi zgoraj navedenega še bolj prepričana v to, da je potrebno nemudoma urediti status članstva AŠ 2005 v FIA. Pri tem je nujno upoštevati dejstvo, da je AŠ 2005 že osem let edini legalni in legitimni zastopnik avto športa v Sloveniji. Edina ovira za takojšnje polnopravno članstvo AŠ 2005 v FIA pa je lahko le AMZS.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zoprnik
07. 06. 2008 20.03
Prepričan sem, da se Mosleyevo zasebno početje v prostem času tiče samo njega. Kdor išče krivca za hudo okrnjen ugled FIA in F1 na račun te afere, ga mora najprej iskati pri tistih, ki so vso zadevo spravili v javnost. Mosley je (so)kriv le, če je pri slednjem kaj pomagal. Kar zadeva glas slovenske strani, pa menim, da bi moral biti tudi skladen s slovensko zakonodajo in splošno sprejetimi moralno etičnimi normami. Če so prostituciji podobne dejavnosti v Sloveniji prepovedana oziroma niso legalne (in mislim, da je tako), bi se moral slovenski predstavnik pri tem glasovanju vsaj vzdržati.
supreme@mail386.com
06. 06. 2008 23.20
Naj se ta budala od Anderliča briga za sebe pa svoje pizda*rije k jih je delu !!!!!!!!