Formula 1

Heidfeld že v Singapurju namesto de la Rose?

Monza, 13. 09. 2010 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vse glasnejše so govorice, da se na dirkaške steze vrača Nick Heidfeld. Nemec, ki je po slovesu od aktivnega dirkanja leta 2009 služboval kot testni voznik pri Mercedesu in nazadnje kot prvi voznik testiral nove Pirellijeve F1 gume, naj bi pri ekipi Sauber že v Singapurju zamenjal Španca Pedra de la Roso.

Vrnitev v domače gnezdo? Nick Heidfeld je prvo sezono pri ekipi Petra Sauberja nastopal s Kimijem Räikkönenom in bil na koncu z eno uvrstitvijo na zmagovalne stopničke osmi v skupnem seštevku.
Vrnitev v domače gnezdo? Nick Heidfeld je prvo sezono pri ekipi Petra Sauberja nastopal s Kimijem Räikkönenom in bil na koncu z eno uvrstitvijo na zmagovalne stopničke osmi v skupnem seštevku. FOTO: Reuters

Najprej je o vrnitvi Nicka Heidfelda že včeraj poročal britanski Autosport, a je šef in lastnik ekipe Peter Sauber na vprašanje o resničnosti dirkaških sprememb v moštvu ni bil preveč zgovoren: “Ne želim komentirati ničesar o naših dirkačih.” Da je 'Quick Nick', kot se Nemca že vse od vstopa leta 2000 drži vzdevek v karavani formule ena, tik pred vrnitvijo v aktivno dirkanje, poročajo danes tudi na spletni strani Motorsport-total.com, ki ima zelo dobre vire in odnose s švicarsko ekipo iz Hinwila.

Zakulisno dogajanje na dirki v Monzi naj bi vse napeljevalo na to, da naj bi Nemec že na prihodnji dirki, ki jo bo konec meseca gostil Singapur, zamenjal veterana Pedra de la Roso, ki nastopa povsem v senci moštvenega kolega Kamuia Kobajašija (Španec je osvojil le 6 od 27 točk, ki jih le v letošnji sezoni osvojila ekipa), ki si je že zagotovil dirkaški sedež pri Sauberju tudi za prihodnjo sezono.

Zadnja uvrstitev na oder za zmagovalce: 2. mesto na kaotični lanski VN Malezije.
Zadnja uvrstitev na oder za zmagovalce: 2. mesto na kaotični lanski VN Malezije. FOTO: Reuters

Heidfeld je za Sauber nastopal v sezonah 2001–2003 in 2006–2009; v sedmih sezonah je dosegel devet uvrstitev na oder za zmagovalce, od aktivnega dirkanja pa se je poslovil po koncu lanske sezone, na svojem 170. nastopu v formuli 1.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KennyJR
15. 09. 2010 15.40
gre se zato da napišejo smiselno, ne pa da razumeš... končno so popravili...
zovec123
13. 09. 2010 20.36
KennyJR če bi imel malo pojma bi že razumel! lepo, da se nick vrača!
KennyJR
13. 09. 2010 19.27
Da je 'Quick Nick', kot se Nemca že vse od vstopa leta 2000 drži vzdevek v karavani formule ena, poročajo danes tudi na spletni strani Motorsport-total.com, ki ima zelo dobre vire in odnose s švicarsko ekipo iz Hinwila. tega stavka še vedno ne razumem...
Schumacher1
13. 09. 2010 16.18
Ne verjamem, nima nekih velikih prednosti pred De la Roso. Oba sta dirkača iste lige... Trenutno pač Sauberjev avto ni preveč konkurenčen.