Formula 1

Konstruktorske spletke

Ljubljana, 03. 02. 2007 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Williams je napovedal, da bo sprožil tožbo proti vsem, ki bi že letos kršili pogodbo concorde.

Frank Williams, formula ena
Frank Williams, formula ena FOTO: Reuters


Šefi angleške ekipe s Frankom Williamsom na čelu, ki je včeraj predstavila svoj nov dirkalnik, so napovedali, da bo sprožili tožbo proti vsem, ki bi že letos z nakupom šasije kršili obstoječo pogodbo concorde.

Ta namreč ne dovoljuje, da bi ekipe kupovale že izdelane šasije dirkalnikov in se s tem posluževale bližnjic, ki jih omenjena veljavna pogodba prepoveduje do leta 2008. Pri Williamsu pa sumijo, da bosta to letos storili dve ekipi. In sicer Torro Rosso ter Super Aguri.

Nakup šasij pri tekmecih pa bo po novih pravilih dovoljevala že prihodnje leto, ko bo v prvenstvo vstopila nova ekipa Prodrive, ki jo vodi Hondin nekdanji šef Dave Richards, vendar solastnik patrick Head opozarja, da o tem še niso rekli zadnje besede.

super aguri
super aguri FOTO: Reuters

Richards je že napovedal, da ne pri Prodrivu ne bodo izdelovali lastne šasije in se je po zanesljivih virih, med drugim, zanimal tudi za nakup dirkalnikov pri Williamsu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.