Formula 1

Kovalainen: Briatore mi ni preprečeval prihoda v F1

Ljubljana, 02. 11. 2010 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
K.A./U.F.
Komentarji
0

Finski dirkač Heikki Kovalainen je zanikal govorice, da naj bi mu nekdanji šef Renaulta Flavio Briatore kar dvakrat preprečil prihod v formulo 1.

Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen FOTO: Reuters

Finec je bil od leta 2004 pa do leta 2006 testni dirkač Renaulta, leta 2007 pa je v tem moštvu odpeljal tudi svojo prvo dirko za F1. Pred dnevi so se pojavile špekulacije, da naj bi mu šef Renaulta Flavio Briatore kar dvakrat preprečil prihod v najelitnejši bencinski šport. Najprej naj bi ga v svoje moštvo vabili pri Minardiju, kasneje pa še pri Williamsu, a naj bi mu prav zaradi Briatoreja obakrat spodletelo, kar je Kovalainen že zanikal. „Takšne trditve so popolnoma zgrešene in povsem neresnične,“ je na svojem Twitter portalu zapisal Kovalainen. „Ko sem se enkrat pridružil Renaultu, smo imeli jasno začrtan cilj in nismo se ozirali na to, kaj menijo drugi.“

Kovalainen je pri Renaultu dirkal eno sezono, nato pa se je za dve leti preselil k McLaren-Mercedesu, sedaj pa dirka za Lotus.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.