Formula 1

Malja: Ni izgovorov za Force Indio

Ljubljana, 01. 03. 2009 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastnik moštva formule ena Vidžaj Malja je dejal, da ekipa nima izgovorov, da se leta 2009 ne bi redno uvrščala med dobitnike točk. Vzrok za to vidi v novem sodelovanju z McLarnom in Mercedesom.

Malja računa, da bo novo sodelovanje obrodilo sadove.
Malja računa, da bo novo sodelovanje obrodilo sadove. FOTO: Force India

Lani Force India ni uspela zbrati niti točke, zato se je Vidžaj Malja odločil za rekonstrukcijo ekipe. "Če sem brutalno iskren, ne bom zadovoljen, če ne bo napredek letos očiten," je povedal Malja. "Tekom zime smo na novo postavili strukturo ekipe in partnerstva, ki nam bodo pomagala pri napredku, predvsem pa ne bomo imeli nikakršnih izgovorov. Rad bi videl močen začetek, ki se bo nadaljeval z osvajanjem točk na polovici sezone. Izboljšati se moramo tudi na kvalifikacijah. Zastavljen cilj je redno uvršanje med dobitnike točk," je še dodal. Indijski mogotec je priznal, da z lanskimi uspehi ekipe ni bil zadovoljen.

Konec z izgovori za indijsko ekipo.
Konec z izgovori za indijsko ekipo. FOTO: Force India

"Na začetku lanske sezone smo bili z napredkom dokaj zadovoljni, a to se je spremenilo z evropskimi dirkami. Enostavno nismo dovolj napredovali," je še povedal Malja. Dodal je, da ga ne skrbi, da bi Force Indio, sedaj ko si delijo tehnologijo, primerjali z McLarnom.

Fisichella je prvi testiral VJM02.
Fisichella je prvi testiral VJM02. FOTO: Force India

Sicer je VJM02 danes doživel prvenec na testiranju v Jerezu, kjer ga je vozil Giancarlo Fisichella. Italijan je povedal, da sistema KERS še ni uporabil ter pričakuje, da ga še nekaj časa ne bo. Fisichella tudi sicer nasprotuje KERS, ker naj bi bil ta nevaren in predrag. "KERS ne bomo uporabili do španske dirke, zato se moram osredotočiti, da bom čim hitreje dirkal," je danes v Jerezu povedal Italijan.

Giancarlo Fisichella in Adrian Sutil bosta na uvodnih dirkah brez KERS.
Giancarlo Fisichella in Adrian Sutil bosta na uvodnih dirkah brez KERS. FOTO: Force India

Fisichella meni, da zaradi tega ne bodo v nič slabšem položaju od tekmecev, saj napoveduje, da bo le peščica ekip KERS uporabljala že na uvodnih štirih dirkah.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ciaobella
03. 03. 2009 08.55
Upam, da bodo kaj od omenjenega tudi storili. Lepo bi bilo če bi vsa moštva bila sposobna osvajati točke! lepo za nas in dobro za F1!
BellaCiao
02. 03. 2009 09.29
Pretiran optimizem...lahko imaš dva Mc Larna in še tri Ferrarijeve agregate, pa ne boš med dobitniki točk, če ne poklopiš vseh ostalih dejavnikov. Leta in leta rabiš, da prideš na vrh. Če pogledamo Renault, ki je bol TOP in potem naglo padel (res je izgubil Alonsa), sedaj pa z njim zopet naskakuje krono....
buki_nelu
01. 03. 2009 20.51
braby
01. 03. 2009 19.11
Piši kao što govoriš?????!!!! MALJA?!
b0ngHits4Jesus
01. 03. 2009 18.28
ma hvala Bogu, če se bojo borili... bo saj bol zanimivo vse skup