Formula 1

Stepney na počitnicah

Ljubljana, 24. 06. 2007 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po pogojni obsodbi dveh nekdanjih sodelavcev Ferrarija, se je moštvo lotilo tudi svojega nekdanjega člana Nigela Stepneyja.

Ferrari
Ferrari FOTO: Reuters

Po pogojni obsodbi dveh nekdanjih sodelavcev pri Ferrariju zaradi industrijskega vohunstva, ko sta informacije iz moštva prenašala k drugim moštvom, se je Ferrari lotil tudi svojega nekdanjega člana Nigela Stepneyja. Stepney je bil nekaj let glavni mehanik pri rdečih, računal pa je na napredovanje in sicer naj bi med enoletnim premorom stratega Rossa Brawna napredoval v tehničnega direktorja.

A vodja Ferrarija Jean Todt mu take odgovorne vloge ni želel zaupati, zaradi česar je užaljeni Stepney za eno leto prekinil sodelovanje z moštvom, kljub temu, da se mu pogodba izteče šele konec tega leta. Pri Ferrariju so mu dodeli novo delovno mesto, tako da mu ni potrebno potovati z dirke na dirko. Govorice, da naj bi Stepney prestopil k Hondi, so bile očitno povod o sumu nedovoljenega prenosa informacij.

Sodu je dno izbil njegov intervju, v katerem je dejal, da ni zadovoljen s trenutnim stanjem v moštvu in da želi poklicno še napredovati. Pri Ferrariju mu tega ne omogočajo in je zato pripravljen prestopiti k kateremu drugemu moštvu, ki mu bo to omogočalo. Zadeva se je torej šele dobro začela zapletati.

Michael Schumacher in Nigel Stepney
Michael Schumacher in Nigel Stepney FOTO: Reuters

Pri Ferrariju so po dirki v Monaku razkrili, da so v posodi za gorivo na dirkalniku Felipeja Masse odkrili nenavaden bel prah. Zadevo je Jean Todt predal policiji, sum pa je seveda padel na Stepneya.

Stepney je trenutno na počitnicah na Filipinih, ki jih je rezerviral preko Ferrarijeve potovalne pisarne, tako da v tovarni dobro vedo, kje je. 48-letni Stepney, ki naj bi vohunil za druge ekipe preko interneta, vse obtožbe odločno zavrača. Sicer pa je policija pri Angležu že opravila tudi hišno preiskavo, celotno dogajanje pa je sam ocenil kot »skupek umazanih laži in podtikanj.«

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.