Formula 1

Williams prepričan, da je spodrsljajev konec

Ljubljana, 17. 09. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo formule 1 Williams je prepričano, da se bodo s selitvijo karavane na dirkališča z večjim podtlakom rezultati izboljšali. Poloma iz Spaja in Monze sta tako že pozabljena.

Se bo moštvo Williams dejansko pobralo?
Se bo moštvo Williams dejansko pobralo? FOTO: Reuters

Prvi voznik Williamsa Nico Rosberg se je od Monaca do Valencie na vsaki dirki uvrstil med prvih šest. Sledil je nepričakovan padec. Na dirkah v Belgiji in Italiji je moštvo osvojilo le točko, še posebej pa je bila težka preizkušnja v Monzi, kjer sta Rosberg in Kazuki Nakajima končala na 16. oziroma 10. mestu. Glavni inžinir moštva Rod Nelson ni presenečen glede rezultatov, saj njihov 'paket' z nizkim podtlakom na omenjenih dveh dirkališčih ni bil konkurenčen. "Vedeli smo, da nas čaka težka naloga. Dirka v Spaju je bila prva v tej sezoni z nizkim oziroma srednjim podtlakom, nato je sledila Monza, ki je edina dirka z nizkim podtlakom. To ni ustrezalo našemu 'paketu' in zato je izkupiček pričakovan," je slabe rezultate razložil Nelson.

Nico Rosberg je prepričan, da bo že v Singapurju pokazal boljšo predstavo.
Nico Rosberg je prepričan, da bo že v Singapurju pokazal boljšo predstavo. FOTO: Reuters

Glavni inžinir Williamsa pa je prepričan, da so pred moštvom svetli časi: "Veseli smo, da se selimo v Singapur. Ne samo, ker bo dirka na dirkališču z visokim podtlakom, ampak tudi zato, ker smo na dirkalnikih naredili nekaj posodobitev v aerodinamiki. Upamo, da se bomo pobrali in bomo ponovno konkurenčni drugim moštvom." Lani je na tem dirkališču Rosberg kljub kazni osvojil drugo mesto. Tudi Nemec je prepričan, da se bo Williams pobral, kljub temu pa ne upa napovedati ponovitve lanskega uspeha: "Vse težje je posegati po visokih mestih, saj sta McLaren in Ferrari zelo napredovala. Kljub vsemu menim, da imamo možnosti. Z nekaj sreče nam lahko uspe. Pričakujem, da bomo v naslednjih nekaj dirkah konkurenčni najboljšim."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

braby
17. 09. 2009 19.47
Avtor članka, prosim poglej si v knjige, če se napiše INŽINIR ali inžEnir!!!
stroj1
17. 09. 2009 11.50
itaq :) in zdaj bote v singapurju zmagali.....nakađima se poči v zid, rosberga pa napolnite z gorivom do vrha in zmagate:D
DENIZIO
17. 09. 2009 10.47
JA JA BLA BLA............
warezovc@email.si
17. 09. 2009 09.56
NIČ NI POZABLJENO, NIČ