Formula 1

Zmagoslavni pozdrav Wurza

Montreal, 12. 06. 2007 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ko se je Alexander Wurz povzpel na zmagovalne stopničke, je njegovo tretje mesto v Montrealu presenetilo tudi visokoraslega Avstrijca.

Wurz je kot tretje uvrščeni slavil ob zmagoslavnem Hamiltonu
Wurz je kot tretje uvrščeni slavil ob zmagoslavnem Hamiltonu FOTO: Reuters

Wurz meri v višino 1,86 metra in ni ravno vzorčen primer sodobnega dirkača formule 1. Ko je stopil na najnižjo stopničko, je bil enako visok kot Hamilton na najvišji. Pozorni opazovalci niso mogli prezreti malce nenavadnega načina pozdravljanja.

Wurz je bil na zmagovalnih stopničkah prvič po dirki za VN San Marina v Imoli leta 2005 (po diskvalifikaciji Jensona Buttona je napredoval na tretje mesto), prvič pa se je med prve tri uvrstil pred natanko desetimi leti v Silverstonu.

To pot je odlično uvrstitev pospremil z nenavadnim pozdravom z roko. In kaj naj bi pomenila igra prstov pri pozdravu? "To je znak surfarjev in pomeni 'hang loose' ali drugače povedano 'uživaj v življenju',“ je dejal Wurz, ki je navdušen športnik. Wurz se navdušuje nad malo manj konvencionalnimi športi, med njegove najbolj priljubljene pa sodi tudi kajtanje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.