Šport

Formula 1: Barrichellova sobota

Spielberg, 12. 05. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je Michael Schumacher na jutranjem treningu skoraj za sekundo izboljšal svoj lanski kvalifikacijski dosežek, pa v sobotnih kvalifikacijah, ko je šlo zares, ni našel pravih rešitev.

Barrichello in Montoya
Barrichello in Montoya FOTO: Reuters

Kvalifikacije so se začele v ozračju, tipičnem za lepo, vendar zaspano pokrajino, ki obdaja dirkališče v Spielbergu. Na začetku je gledalce kot ponavadi ogrel dirkač Minardija. Tokrat Mark Webber. A1 ring velja za stezo z zelo slabim oprijemom, kar se je izkazalo tudi na odločilnem treningu. Čeprav so imeli s peskom, ki je nekatere odseke spremenil v pravo drsalnico težave številni dirkači, pa je za prekinitev kvalifikacij poskrbela okvara.

Jarna Trullija je namreč izdal motor, zaradi česar ga je zavrtelo, iz Renaultovega desetvaljnika pa je na asfalt priteklo nekaj olja. Zaradi tega, ter dejstva, da se je Trulli ustavil na zelo neprimernem mestu, so bile kvalifikacije za dobrih deset minut prekinjene.

Potem, ko so komisarji ponovno prižgali zeleno luč, je večini moštev začelo primanjkovati časa. Izkazalo pa se je, da strahovi tistih, ki so bili prepričani, da po prekinitvi ne bo več mogoče izboljšati Coulthardovega časa niso bili upravičeni. Z odličnim hitrim krogom se je na na vrh zavihtel Barrichello, ki, kar je zelo nenavadno, po prevzemu vodstva ni zapeljal v bokse, ampak je takoj za tem odpeljal še en hiter krog. »Odločali smo se v skladu z razmerami na stezi, saj nismo vedeli, koliko dirkalnikov bo na stezi v zadnjem delu kvalifikacij,« je svojo odločitev komentiral Brazilec.

Po obdobju dominacije Michaela Schumacherja je bilo zelo zanimivo opazovati vožnje svetovnega prvaka. Schumacher namreč nikakor ni našel pravih rešitev. Nekaj časa je prebil na drugem mestu, na koncu pa pristal na tretjem: »Na stezi sem imel vseskozi nekakšne težave. V tem trenutku še ne vem, kaj bilo pravzaprav narobe. Zato sem večji del kvalifikacij odpeljal z rezervnim dirkalnikom. Toda glede na vse tretje mesto ni slab dosežek.«

V vsakem primeru so zdaj aduti na strani Brazilca, ki pa glede na vse težave in okvare, ki so ga pestile v tej sezoni v svojih napovedih ostaja previden: »Vesel sem, da sem osvojil prvo štartno mesto. Hkrati sem tudi izredno dobro razpoložen. Toda razmere na dirki so vsekakor nekaj povsem drugega, zato v tem ne trenutku ne tratim moči z razmišljanjem o jutrišnji dirki.«

Takšno razmišljanje je nedvomno na mestu, saj je v Avstriji prvi ostri desni ovinek po štartu pokopal upe že mnogih na kvalifikacijah najhitrejših dirkačev. Brazilec pa bo moral računati tudi na zelo ostre tekmece. Z drugega mesta, povsem ob boku njegovega Ferrarija bo štartal Ralf Schumacher, ki je večji del kvalifikacij naskakoval najhitrejši čas kroga, še bolj nevaren pa je tekmec na četrtem. Znano brezkompromisni Juan Pablo Montoya bo tako kot smo pri njem že vajeni, bržkone že takoj po štartu skušal izkoristiti moč BMW-jevega desetvaljnika. Še posebej zato, ker se tako kot ostali zaveda, da na Veliki nagradi Avstrije ni prav veliko možnosti za prehitevanje.


Izidi kvalifikacijskega treninga formule

1. vrsta:

Rubens Barrichello (Bra/Ferrari) 1:08,082

(povprečna hitrost: 228,747 km/h)

Ralf Schumacher (Nem/Williams-BMW) 1:08,364

2. vrsta:

Michael Schumacher (Nem/Ferrari) 1:08,704

Juan Pablo Montoya (Kol/Williams-BMW) 1:09,118

3. vrsta:

Nick Heidfeld (Nem/Sauber-Petronas) 1:09,129

Kimi Raikkonen (Fin/McLaren-Mercedes) 1:09,154

4. vrsta:

Felipe Massa (Bra/Sauber-Petronas) 1:09,228

David Coulthard (VBr/McLaren-Mercedes) 1:09,335

5. vrsta:

Olivier Panis (Fra/BAR-Honda) 1:09,561

Mika Salo (Fin/Toyota) 1:09,661

6. vrsta:

Heinz-Harald Frentzen (Nem/Arrows-Cosworth) 1:09,671

Enrique Bernoldi (Bra/Arrows-Cosworth) 1:09,723

7. vrsta:

Jenson Button (VBr/Renault) 1:09,780

Allan McNish (VBr/Toyota) 1:09,818

8. vrsta:

Giancarlo Fisichella (Ita/Jordan-Honda) 1:09,901

Jarno Trulli (Ita/Renault) 1:09,980

9. vrsta:

Jacques Villeneuve (Kan/BAR-Honda) 1:10,051

Takuma Sato (Jap/Jordan-Honda) 1:10,058

10. vrsta:

Pedro de la Rosa (Špa/Jaguar-Cosworth) 1:10,533

Eddie Irvine (VBr/Jaguar-Cosworth) 1:10,741

11. vrsta:

Mark Webber (Avs/Minardi-Asiatech) 1:11,388

Alex Yoong (Mal/Minardi-Asiatech) 1:12,336

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni