Šport

FOTO: Zmajčki ugnali Olympiakos

Ljubljana, 01. 11. 2007 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Union Olimpije so s 87:78 ugnali sloviti Olympiakos iz Pireja in tako zabeležili prvo zmago v letošnji Evroligi.

Goran Dragič je navijače razveselil z nekaj lepimi polaganji.
Goran Dragič je navijače razveselil z nekaj lepimi polaganji. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Uniona Olimpije so prvo četrtino začeli s štirimi prejetimi koši, nato pa so na veselje skorajda polne dvorane Tivoli začeli nizati koše. Razpoložen in na prvo oko sila uigran je bil dvojec Marko MiličMirza Begić, ki je dosegel kar osem točk. Prve težave za domačega stratega Memija Bečirovića pa so se začele, ko je zaradi dveh osebnih napak moral na klop ravno Begić. Po nekaj zaporednih koših grških viceprvakov je tako razumljivo vzel minuto odmora, svojim varovancem naročil bolj agresivno pokrivanje nasprotnika, kar je prisililo igralce Olympiakosa na napake. Kljub vsemu pa jih je bilo, da bi lahko Ljubljančani držali priključek z bogatimi Grki (14:21).

Marko Milič se je dvakrat zapletel v besedni dvoboj z gostujočim centrom Markom Jacksnom.
Marko Milič se je dvakrat zapletel v besedni dvoboj z gostujočim centrom Markom Jacksnom. FOTO: Damjan Žibert

Silovit začetek zmajev v drugi četrtini in delni izid 6:0 je dvignil na noge tivolsko množico, tudi dve zaporedni trojki varovancev Pinija Gershona pa nista zamajali zagrizenosti slovenskih viceprvakov. Priložnost za igro je v drugem delu druge četrtine dobil Miha Zupan, ki je s šestimi zaporednimi koši Union Olimpijo prvič na tekmi popeljal v vodstvo (30:29). To je dalo zmajčkom novega elana, v želji po kraji žoge pa si je tretjo osebno napako pridobil Goran Dragič. Ljubljanska igra kljub vsemu ni pretirano trpela, saj so zeleno-beli še naprej kraljevali na parketu in na odmor odšli s prednostjo treh točk (37:34).

Tudi v drugem polčasu je začetek pripadel domači ekipi. Koši Zupana in trojka novinca Jana Močnika so dokončno na noge dvignili gledalce v slovenskem hokejskem hramu, kljub trojkam Grkov pa so bili vseskozi v vodstvu varovanci Bistričana Bečirovića. Dobre tri minute pred iztekom tretje četrtine pa je v želji po pridobitvi žoge pregorel Dragić, ki je zaradi že četrte osebne napake moral na klop. Namesto njega je v igro vstopil mladi Močnik, ki je s trojko in nekaj asistencami dodobra razigral ekipo. Nalete zmajčkov so prav ob koncu najbolj utišali delilci pravice. Tik pred koncem tretje četrtine so oškodovali Marka Miliča, mu dosodili četrto osebno napako in dali Grkom priložnost, da se prek prostih metov popolnoma približajo razigranim košarkarjem Union Olimpije. To jim je tudi uspelo in igralci iz slovenske prestolnice so na odmor odšli z vsega tremi točkami prednosti (56:53).

Green dragonsi so bili vseskozi olimpijin igralec več na terenu.
Green dragonsi so bili vseskozi olimpijin igralec več na terenu. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani pa niso popuščali niti zadnjih deset minut tekme. Ronel Taylor in Miha Zupan sta še naprej dosegala koše, priključil pa se jima je tudi preostali del ekipe. Praktično vsi igralci, ki so okusili parket, so dosegali točke in se srčno borili v obrambi, nagrada pa je prišla ob koncu obračuna. Igralci s pod Rožnika so pred domačimi gledalci dosegli težko pričakovano prvo zmago v evroligaški druščini (87:78), kar je pred novimi tekmami nadvse lepa spodbuda za stroko in vse, ki so sestavljali letošnje moštvo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mike99
02. 11. 2007 22.48
-1
Bravo olimpija!!! Sam tale pumpar je pa res enkrat mogu fasat 11 dickov od ene nogometne ekipe, ker cist vedno ko kej napise, pljuva cez nogomet kot igro in nogometne fane.Clovk je obseden,najbrz so ga res posilil kot je ugotovu hot-shot69.
hot-shot69
02. 11. 2007 22.06
-1
pumpar, a je tebe cela nogometna ekipa posila, da imaš tolk proti nogometu?
pumpar@volja.net
02. 11. 2007 15.06
-1
Pa kaj je administrator tega foruma zalublen v Koširja...da zmer najde njegovo sliko...noro.
pumpar@volja.net
02. 11. 2007 15.04
-1
Iskrene čestitke...zdaj vidte,da treba nogometne štadione gradit...:)
Dejc Staffbull
02. 11. 2007 12.21
-1
Želim si,da bodo tako nadaljevali,ker so bile prejšne evroligaške tekme brez OLIMPIJE
Tonček Balonček
02. 11. 2007 08.10
-1
Zakaj si POP TV dovoljuje objavljati take jezikovne zmazke? Ali so tisti, ki pišejo o športu in zabavi, laho polpismeni? Si morda tisti, ki jih zanima šport, ne zaslužijo besedil v pravilni slovenščini? Predlagam, da se avtor "razigrava" na kakšnem tečaju slovenščine!
Harrison
02. 11. 2007 07.15
-1
Seveda vse čestitke za dobro obrambo, ki je bila ključ do zmage. Ni mi pa jasno, da ob vseh akreditacijah novinarjev POP-a niso uspeli dobiti v fokus Dragiča in še koga. Je pa res, da so to zelo "poceni" karte za ogled tekme. Dobro, da imamo vsaj Reuters.
kriss714@amis.net
02. 11. 2007 00.29
-1
Novinarjem pa čestitke za "slovenštinu". Po slovensko bi se pa naslov glasil: zmajčki premagali olympiakos.
Prvo Bore
02. 11. 2007 00.17
-1
_gustl_@email.si
01. 11. 2007 23.07
-1
kr tko naprej!!!BRAWO
riggs
01. 11. 2007 22.46
-1
ma to vidš d bo tko tut naprej!!
GolDy8
01. 11. 2007 22.44
-1
SVAKA ČAST RES!!!!! OLE OLE OLIMPIJA!!!