Šport

Fury proti Wilderju 3: tiha maša na novinarski konferenci

Los Angeles, 16. 06. 2021 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
3

Na uradni potrditvi trilogije med 32-letnim Britancem in 35-letnim Američanom sta tekmeca, nasprotno od pričakovanega, uprizorila mirno in redkobesedno soočenje, v katerem vseeno ni manjkalo napetosti.

V Los Angelesu je bil na novinarski konferenci tudi uradno naznanjen tretji del obračuna Tyson Fury proti Deontayu Wilderju, ki bo potekal 24. julija v areni T-Mobile v Las Vegasu. 

Na konferenci sta se soočila nepričakovano mirna "stara znanca" Tyson Fury in Deontay Wilder. Za razliko od novinarskih konferenc pred prvima dvema obračunoma se tekmeca nista obkladala z zbadljivkami in sta spoštljivo odgovarjala na vprašanja novinarjev. Dejansko je sicer odgovarjal le Fury, saj je imel Wilder celotno konferenco na glavi slušalke in ni spregovoril niti ene same besede. Namesto njega je na vprašanja odgovarjal njegov novi trener in bivši boksar Malik Scott, ki je bil pred nekaj leti tudi partner za trening varovančevemu nasprotniku Furyju in takrat na treningu proti Britancu tudi utrpel počen bobnič, ob kar se je obregnil tudi Fury.

Borbo boste lahko 25. 7. ob 3.00 uri zjutraj v živo spremljali na VOYO!

Tihi Wilder je sicer že ob neuradni napovedi trilogije na vprašanje, kako ga je sploh prvi poraz v karieri spremenil, dejal: "Nič se ni spremenilo. Še vedno gre za en obraz, eno ime, enega prvaka Deontaya Wilderja." Zraven je še dodal: "Sem v najboljši formi v življenju. 24. julija bom ljudem pokazal, zakaj sem še vedno najboljši boksar na svetu."

Furyju pa ob odgovarjanju na vprašanja ni manjkalo samozavesti: "Zadnjih 18 mesecev brezplačno živim v Wilderjevi glavi. V najinem zadnjem obračunu sem ga uničil in zaradi nekega čudnega razloga si tega želi še enkrat. Pa naj bo. Velikega lenuha bom nokavtiral."

Tyson Fury
Tyson Fury FOTO: AP

Ko je bil po koncu novinarskih vprašanj čas, da se borca za fotografske objektive soočita iz oči v oči, sta Fury in Wilder poskrbela za res dolgo priložnost za zajem slik, s tem ko sta skoraj šest minut nemo strmela drug v drugega in tako igrala igro "kdo bo prej pogledal stran". Kljub mnogim pozivom fotografov, naj se obrneta proti njim, boksarja nista niti trenila z očesom. Z odra je bilo mogoče slišati le nekatere opazke iz obeh taborov. Ko se je naposled prvi umaknil Wilder, je nekdo iz Furyjevega tabora zmagovito dejal: "Zmagali smo!".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prejšnji mesec je bila sicer uradno napovedana dolgo pričakovana borba med angleškima rivaloma Anthonyjem Joshuo ter Tysonom Furyjem, vendar je le nekaj dni zatem ameriško sodišče odločilo v prid Wilderju, ki je po porazu v drugem obračunu proti Furyju aktiviral klavzulo za še tretjo borbo. Furyjev tabor je sicer ves čas trdil, da se je rok za dogovor tretjega dvoboja že iztekel, in se zato niso odzivali na pobude tabora ameriškega boksarja. Joshui pa po odpovedani borbi ni preostalo drugega, kot da sprejme borbo z naslednjim izzivalcem v vrsti za njegov šampionski pas organizacije WBO. 31-letni Britanec bo še letos boksal proti bivšemu prvaku kruzerske kategorije (do 91 kg), Ukrajincu Oleksandru Usyku. Prvak in izzivalec naj bi se pomerila septembra na stadionu Tottenham Hotspur v Londonu.

Fury vs Joshua
Fury vs Joshua FOTO: 24ur.com (AP)

Seznam zaenkrat napovedanih borb na dogodku Fury – Wilder 3:

Tyson Fury (prvak) vs Deontay Wilder za naslov prvaka organizacije WBC v težki kategoriji

Frank Sanchez vs Efe Ajagba

Robert Helenius vs Adam Kownacki

Jared Anderson še nima znanega nasprotnika, verjetno pa bo to Vladimir Tereshkin.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
20. 06. 2021 19.37
-1
Tokrat Fury ne bo mogel goljufat,Wilder ga namlati,da več ne bo ista oseba.V to sem popolnoma prepričan.
thedutchman
19. 06. 2021 11.04
+1
noro zdej se bo razpletel klopčič,Fury vs Wilder pa poslastica Joshua vs Usyk pol pa še Fury vs Usyk za absolutnega prvaka upam da ni nikjer v pogodbi možnost takojšnega povratnega dvoboja ker pol bomo čakal spet razplet med Joshua vs Usyk 2 in bo šel dvoboj absolutnega prvaka v leto 2023
dr21
16. 06. 2021 11.27
+4
Pa ta dva se bosta 5 let boksala al kaj? Joshua - Fury to naj bo čimprej